Cevap: Beş kardeşten birisi satış konusunda sıkıntı çıkarıyor, ne yapmalı, yardımcı olur musunuz?
maalesef böyle bir durumda olası değil, izmir^de kentsel dönüşüm projesi içerisinde değerlendiriliyor, ancak ne zaman nasıl ne olacağı hiç belli değil.
Bizim aklımıza gelen geçen hafta bir müşteri getirip 130 isteyip müşterinin 115 verdiğini görünce birden mahkeme avukat olaylarını çıkartıp ucuza kapatıp (60-70) 115'e satacağı yönünde, çünkü mali durumu çok bozuk..
- - - Updated - - -
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Açıklayalım:
Ev 100 liraya satıldı diyelim.
Kim aldı?
4 kardeş.
kaçar lira verecekler?
25'er lira.
Peki toplanan bu 100 lirayı kaç kişi alacak?
5 kardeş.
Kaçar lira?
20 şer lira
4 kardeş ne yapacak?
25 er lira verip 20 şer lira alacaklar.
yani cebinden ne çıkacak?
5 lira.
5 lira 100 liranın kaçta biri?
yirmide biri.
Bu parayı verebiliyorlarsa ne güzel.
Mesela 70 bin lira belirleniyorsa, 70.000/20=3.500'er lira verecekler demektir.
teşekkürler, hesabı ben de yaptım ama belki kanunda falan bir oran mı belirlenmiş demek istemiştim :p
sonuçta hukuk bir teknik adam olarak bana çok uzak bir alan, bilgilendirme için sağolun.
Cevap: Beş kardeşten birisi satış konusunda sıkıntı çıkarıyor, ne yapmalı, yardımcı olur musunuz?
Merhaba,
Taraflardan dört kardeş anlaştığı halde maraza kardeş anlaşmaya yanaşmıyor ve konu mahkemeye gidiyor gibi şu anda... bu durumda bilgi almaya ihtiyacım var:
Mahkeme süreci ne kadar sürer?
Muhtemel açık arttırma ile satış süreci ne kadar sürer?
Mahkemeden önce avukatların görüşerek dört kardeşin teklifini iletmesi etkili olur mu?
Mahkeme sürecinde o evde oturmayan diğer kardeşlerden geriye yönelik kira isteme hakkı olur mu, kaç yıla kadar isteyebilirler?
Ayrıca evlere ait vergilerin hep bir kardeşleri ödemiş, bu kardeş diğerlerinden ödediği vergieri talep edebilir mi?
Son olarak evin satışı söz konusu olduğunda dört kardeş satışı yapabilir mi? maraza kardeşin parasını bankaya koyabilir mi? Sonuçta çoğunluk satışı onaylamış olmuyor mu?
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Satış için çoğunluk değil, tek bir hissedarın istemesi yeterli, ama 5 kardeşten 4 ü bir araya gelerek kendi başlarına satışı gerçekleştiremezler, 5 kardeşin bir arada satması gerekir.
teşekkürler Erdoğan Bey, diğer hususlar ile ilgili bilgi verebilmeniz mümkün mü?