Cevap: İdari olarak göreve son vermede; kesin delil olmadan kurum karar verirse
sorusturmanın tüm evrelerinde tebliğat yapılmış olmalıdır.bu bile iptala neden olabilir
Alıntı:
alper05 rumuzlu üyeden alıntı
efendim bu yerel mahkeme kararını bulamadım...
Müfettişin raporun 15. Sayfasından aktarıyorum..
""" anılan imam-hatibinsöz konusu davranış ve beyanlarının e. Aktş ın müfettişliğime itirafından başka delili mevcut değildir. Ancak kastamonu asliye ceza mahkemesince sarkıntılık suçlamasıyla ilgili olarakverilen 11/06//2003 tarihli ve 2003/176 sayılı kararın gerekçesinde belirtilen iffetsizlikle bilinmeyen bir kişinin tek başına kendi aleyhine olacak şekildeki beyanlarının bu hususlardaki yargıtay uygulamaları gereğince hüküm verebilmek için yeterli olarakgörüldüğü değerlendirmesinden hareketle e. A nın evliliğini sona erdirecek derecedeki aleyhine zemin hazırlayacak tarzda kendi aleyhine verdiği ifadesini, sözkonusu iddiaların tesbiti için yeterli delil olarak görmek gerektiği" ve diğer yalan beyanlar...
E. A bu yalan beyanına savcılık çelişki var anlatılarında diyerek şikayetçi olmadığı içinde takipsizlik verdi.. çünkü ..bahsetiği ifadede ..cami odunluğu; ya da odunluğa benzer bir yer mevcut değil. Yani müfettiş cami çevresinde keşif yapsaydı bu yalan beyanlar olduğu görülecekti.. Ama yapmamıştır.
Daha bir çok asılsız iddia mevcut...
Kanunlar bu ülkede adamına göre işlrse ben göreve dönemem..
Idare mahkemesinde bunu gördüm.. Saygılar..
kiymetlİ hukukÇular..
Yardimci olmak İsteyenİnİz yokmudur efendİm..
müfettişin raporun 15. sayfasından aktarıyorum..
""" anılan imam-hatibinsöz konusu davranış ve beyanlarının E. aktş ın müfettişliğime itirafından başka delili mevcut değildir. ancak kastamonu asliye ceza mahkemesince sarkıntılık suçlamasıyla ilgili olarakverilen 11/06//2003 tarihli ve 2003/176 sayılı kararın gerekçesinde belirtilen iffetsizlikle bilinmeyen bir kişinin tek başına kendi aleyhine olacak şekildeki beyanlarının bu hususlardaki yargıtay uygulamaları gereğince hüküm verebilmek için yeterli olarakgörüldüğü değerlendirmesinden hareketle e. a nın evliliğini sona erdirecek derecedeki aleyhine zemin hazırlayacak tarzda kendi aleyhine verdiği ifadesini, sözkonusu iddiaların tesbiti için yeterli delil olarak görmek gerektiği" ve diğer yalan beyanlar...
e. a bu yalan beyanına savcılık çelişki var anlatılarında diyerek şikayetçi olmadığı içinde takipsizlik verdi.. çünkü ..bahsetiği ifadede ..cami odunluğu; ya da odunluğa benzer bir yer mevcut değil. yani müfettiş cami çevresinde keşif yapsaydı bu yalan beyanlar olduğu görülecekti.. ama yapmamıştır.
daha bir çok asılsız iddia mevcut...
kanunlar bu ülkede adamına göre işlrse ben göreve dönemem..
idare mahkemesinde bunu gördüm.. saygılar..
Alıntı:
alper05 rumuzlu üyeden alıntı
""" anılan imam-hatibinsöz konusu davranış ve beyanlarının E. aktş ın müfettişliğime itirafından başka delili mevcut değildir. ancak kastamonu asliye ceza mahkemesince sarkıntılık suçlamasıyla ilgili olarakverilen 11/06//2003 tarihli ve 2003/176 sayılı kararın gerekçesinde belirtilen iffetsizlikle bilinmeyen bir kişinin tek başına kendi aleyhine olacak şekildeki beyanlarının bu hususlardaki yargıtay uygulamaları gereğince hüküm verebilmek için yeterli olarakgörüldüğü değerlendirmesinden hareketle e. a nın evliliğini sona erdirecek derecedeki aleyhine zemin hazırlayacak tarzda kendi aleyhine verdiği ifadesini, sözkonusu iddiaların tesbiti için yeterli delil olarak görmek gerektiği" ve diğer yalan beyanlar...
e. a bu yalan beyanına savcılık çelişki var anlatılarında diyerek şikayetçi olmadığı içinde takipsizlik verdi.. çünkü ..bahsetiği ifadede ..cami odunluğu; ya da odunluğa benzer bir yer mevcut değil. yani müfettiş cami çevresinde keşif yapsaydı bu yalan beyanlar olduğu görülecekti.. ama yapmamıştır.
ÇAYIRKUŞUM..
AMA
durum bu
yani
idari işlem ler ile
disiplin işlemleri farklı kurallar mı arz ediyor..
idari işlemde ifade olmaksızın göreve son verilebilme imkanı var mıdır..
- - - Updated - - -
Alıntı:
hür12 rumuzlu üyeden alıntı
sorusturmanın tüm evrelerinde tebliğat yapılmış olmalıdır.bu bile iptala neden olabilir
bana yapılan tek bir tepliğat var... o da diyanetteki görevinize 98 b 48 b diyanet yönetmeli 5b den görevinize son verilmişti
başka bir depliğat yok..