Cevap: ASkerlik 6 aydan 4 aya düşserse Bedelli Paramı Geri Alıp Askere Gtimek İstiyorum
Kanunlar prensip olarak geriye yürümez. Bu nedenle askerlik kaldırılsa bile yatırdığınız bedelli askerlik ücretini iade alamazsınız. Sizin müktesep haklarınız olduğu gibi devletin de müktesep hakları var.
Cevap: ASkerlik 6 aydan 4 aya düşserse Bedelli Paramı Geri Alıp Askere Gtimek İstiyorum
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Kanunlar prensip olarak geriye yürümez. Bu nedenle askerlik kaldırılsa bile yatırdığınız bedelli askerlik ücretini iade alamazsınız. Sizin müktesep haklarınız olduğu gibi devletin de müktesep hakları var.
Hah işte geriye yürüyemeceği için kanunlar bazı değişikliklerden önceden haberdar edilmeli ilgili vatandaşlar. DEdğim gibi diyelim bugün yasa çıktı atıyorum limonda vergi %0 + limon işiniyapana ofis kirasının %60 devletten (dubaideki ofis yardımı gibi :) ) denildi. Sende vatandaş olarak gittin kredi çektin limon aldın, ofisini kiraladın. Devlete güvendin iş yaptın. AMA hop sen ofisi kiraladığın gün ani bir kararla limona vergi %40 denildi + ofis kirasına da %50 vergi. Vatandaşın burada "kardeşim madem bu kadar ani dğeiştirecektin bana önceden niye haber vermedin" demeye hakkı nasıl olmaz anlamıyorum... Devlet çıkardığı yasadan ötürü sorumluluk taşımaz mı? İstediği zaman istedğini yapmak mıdır hukuki olan? ( Bazı arkdaşlar bunun hukukla bağdaşır yönü yok diyerek açıklama bile olmayan cevaplar yazmış da o hukkui dğeil de bu mu hukuki? )
Daha da anlamadığım bankada kendi isteğiyle riski alarak kredi çeken dövizzedelerin zararını dahi karşılarken kendi çıkardığı yasaya uyduğu için ani yasa değişikliğiyle mağdur olanların niye böyle bir hakkı yokmuş?
Bu kafa yüzünden vergiler yüksekken vergisini ödeyen adam, vergi affı geldiğinde ödediğine pişman edilmiş olmuyor mu??????
Siz şimdi burada birlik halinde resmen "ödemeseydi" diyorsunuz ve ödememesi hukukidir diyorsunuz..
Dahası çıkan af yasalarını da bu vesileyle etik ve hukuki ilan etmiş oluyorsunuz. Ben aynı görüşte değilim hukuki olsa bile etik mi acaba :/
AIHM kararı bu konuda benim görüşümle aynı : ÖSS değişirken katsayı değişikliğini önceden haber vermen gerekirdi diyerek 5000 € tazminata mahkum etti Türkiye'yi.
Dedem 36 ay askerlik yapmış babam 22 ay ben 18 ay şimdi 15 ay Nüfus 75 milyon yarısı erkek. üstelik benden 2 tertip öncekiler 15 ay yaptı. sonra 18 oldu sonra 15 oldu.
Anlatabildimmi?
anlatabildin de konu salt o değil. üstteki mesajımı okursan o konu üzerinden farklı ve daha genel birşey soruyorum aslında :)
Tabi başlık ve ilk mesaj seçimini yanlış yaptım.
Bu kadar uç bir şeyde(efsane limon örneği) elbette devlet ve meclis bunu gözeterek yasa çıkarır.Bu kadar direk kişileri mağdur edecek durumlarda ya o mağduriyeti önleme adına adımlar atılır yada yasa ona göre şekillendirilir.Sizden de askerlikle alakalı Devlet kurnazlık edip dur şunları söğüşleyim diyerekten önceden belli olmasına rağmen 6 ay için 30 bin alıp ertesi gün askerlik kalktı deselerdi elbette bu mantığa ve hukuka aykırı olacaktı.Bu konuda size katılırım.Ama 30 bin TL nin ödenmesi üzerinden 5 sene sonra askerlik 1 ay kısaldı diye ''ben parayı 6 ay için ödediydim verin 30 günlük paramı veya bu süre bana uyar verin paramı be askere gidecem'' gibi bir yaklaşım söz konusu olmaz.Bunda da daha anlamıyorsanız denecek daha da bir şey olduğunu şahsen düşünmüyorum.Genede güzide forumumuzda her konuya(uç sorular ve konular dahi olsa) açıklayıcı cevaplar vermek için insanların zaman ayırması çok hoşuma gidiyor zira internet maalesef son zamanlarda insanların birbirine saygısız davrandığı, hakaret ettiği ve birbirini dinlemediği bir yer olma yolunda ilerlemekte.Biz kalitemizi özenle muhafaza ediyoruz.İyi forumlar herkese..
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Bu kadar uç bir şeyde(efsane limon örneği) elbette devlet ve meclis bunu gözeterek yasa çıkarır.Bu kadar direk kişileri mağdur edecek durumlarda ya o mağduriyeti önleme adına adımlar atılır yada yasa ona göre şekillendirilir.Sizden de askerlikle alakalı Devlet kurnazlık edip dur şunları söğüşleyim diyerekten önceden belli olmasına rağmen 6 ay için 30 bin alıp ertesi gün askerlik kalktı deselerdi elbette bu mantığa ve hukuka aykırı olacaktı .
Soruyu soran arkdaşın çılgın projesini ayrı bir yere koyarak.
Hükümetlerin, yada artık bunlara bağlı meclislerin(özellikle son 10 yılın hükümetleri) Türk milletine bu kadar saygılı davrandığını düşünmüyorum.
Sayın ceceli314 sanırım politik bir mesaj verdiniz:) iş oraya gelirse bu mevzunun sonu gelmez.Bende özellikle TÜRK MİLLETİNE saygı noktasında size katılıyorum.
Alıntı:
Sayın ceceli314 sanırım politik bir mesaj verdiniz:) iş oraya gelirse bu mevzunun sonu gelmez.Bende özellikle TÜRK MİLLETİNE saygı noktasında size katılıyorum.
Üstadım ;
Ben TÜRK MİLLETİ diyerek kendimi yaktım. Benle beraber sizde yandınız.
ceceli341
Yanacağımız varsa TÜRK MİLLETİ dedik diye yanalım.Baş göz üstüne..
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Soruyu soran arkdaşın çılgın projesini ayrı bir yere koyarak.
Hükümetlerin, yada artık bunlara bağlı meclislerin(özellikle son 10 yılın hükümetleri) Türk milletine bu kadar saygılı davrandığını düşünmüyorum.
Alıntı:
Bu kadar uç bir şeyde(efsane limon örneği) elbette devlet ve meclis bunu gözeterek yasa çıkarır.Bu kadar direk kişileri mağdur edecek durumlarda ya o mağduriyeti önleme adına adımlar atılır yada yasa ona göre şekillendirilir.Sizden de askerlikle alakalı Devlet kurnazlık edip dur şunları söğüşleyim diyerekten önceden belli olmasına rağmen 6 ay için 30 bin alıp ertesi gün askerlik kalktı deselerdi elbette bu mantığa ve hukuka aykırı olacaktı.Bu konuda size katılırım.Ama 30 bin TL nin ödenmesi üzerinden 5 sene sonra askerlik 1 ay kısaldı diye ''ben parayı 6 ay için ödediydim verin 30 günlük paramı veya bu süre bana uyar verin paramı be askere gidecem'' gibi bir yaklaşım söz konusu olmaz.Bunda da daha anlamıyorsanız denecek daha da bir şey olduğunu şahsen düşünmüyorum.Genede güzide forumumuzda her konuya(uç sorular ve konular dahi olsa) açıklayıcı cevaplar vermek için insanların zaman ayırması çok hoşuma gidiyor zira internet maalesef son zamanlarda insanların birbirine saygısız davrandığı, hakaret ettiği ve birbirini dinlemediği bir yer olma yolunda ilerlemekte.Biz kalitemizi özenle muhafaza ediyoruz.İyi forumlar herkese..
Çılgın proje... efsane örnek..
limon satmak ne kadar zormuş bu ülkede.
Ticaret yapmayıp şirket açmadığınız belli oluyor. Kanun geriye doğru yürümez amaçıkarılan kanundan dolayı devletin yükümlülüğü vardır bana göre. Siz yoktur diyorsanız devlet ve tanrı kavramlarını birbirine karıştıyor olabilirsiniz.