Vekalet ücreti yargılama giderlerinden olup aksinin iddiası mümkün olmadığı düşüncesideyim yine belirtmekte fayda var ki vekil vekildir taraf değil böyle bir düşünce vekile taraf ehliyeti kazandırır.
Printable View
Vekalet ücreti yargılama giderlerinden olup aksinin iddiası mümkün olmadığı düşüncesideyim yine belirtmekte fayda var ki vekil vekildir taraf değil böyle bir düşünce vekile taraf ehliyeti kazandırır.
Kararda düzeltme yapılması için dilekçe verebilirsiniz karşı taraf da bu hususu temyiz edebilir.
teşekkür ederim.karar düzeltme gerekçeli karar tarafıma tebliğ edildiğinde mi yapmalıyım?karşı taraf temyize gidiyor zaten.süre tutumu istediler.ben gitmiyorum.acaba ben bir karar düzeltme talebinde bulunmasam benim için bir zarar yaratır mı bu vekalet ücreti hükmü.diyelimki karşı tarafta bununla ilgili bir şey belirtmrdi temyiz dilekçesinde yargıtay düzeltip onarmı yoksa gerimi gönderir dosyayı fikriniz nedir?tekrar teşekür ederim
Sizin için bir zararı yok karşı taraf temyiz ediyorsa yargıtay diğer hususlarda bir hukuka aykırılık yoksa düzeltip onaylayabilir. Bazen de hatta çoğu zaman da okumadan karar verdikleri için bu haliyle kesinleşebilir.
Çok teşekkür ederim.dediğiniz gibi yargıtay olduğu gibi değiştirmeden onarsa benim bu ücreti alma hakkım olurmu yoksa alamam mı?
Vekalet ücreti vekil için ödenir,
bir vekiliniz olmadığından vekalet ücreti de ödenmez.
Merhabalar,ben de hukuk fakültesi öğrencisiyim.Halamın boşanma davasında yasal vekalet ücretiyle ilgili bir şey danışmak istiyorum.Boşanma davası sonuçlandı ve Yargıtay tarafından da kesin karara bağlandı.Karar sonucunda halama karşı tarafın yani davalının 6.000 tl yoksulluk nafakası,8.000 tl maddi tazminat,4.000 tl manevi tazminat ödemesine hükmedildi.Davadan daha avantajlı bir durumda çıktığı için halam davayı kazanmış durumda.Fakat hakim dava sonucunda davalının halama 1.320 tl vekalet ücreti ödemesine,karşı dava sonucunda da halamın davalıya 1.320 tl ödemesine hükmetmiş.Yani karşılıklı olarak yasal vekalet ücreti ödenmesine hükmedilmiş durumda.Oysaki internette incelediğim makale ve forumlarda hep yasal vekalet ücretinin davayı kaybeden taraftan alınıp, davayı kazanan tarafa;hatta onun avukatına verileceği yazıyor.Peki bizim durumumuzda ne olacak? Halam,davayı kaybeden tarafın avukatına 1.320 tl ödeme mi yapacak? Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Karşılıklı olarak dava açılmış olabilir.Bir dava Halanız lehine sonuçlanırken,diğer dava aleyhine sonuçlanmış olabilir.Bir dava takipsiz bırakılmış olabilir.Bunlar ihtimaller tabii ki neticede gerekçeli kararı okuyunuz.
Merhabalar, bir senet alacağım vardı avukatım burdan %10 ücret alacağını söylemişti.Borçlu borcunu ödemediği için taahhüd aldık yanlız taahhüd ihlal olduğundan şikayetçi olduk karar kesinleşti ve tutuklandı biz tekrar bir taahhüd aldık şikayetimizden vazgeçtik fakat aynı şey tekrarlanınca yeniden şikayetçi olduk benim anlamadığım avukatım neden bu 2 şikayet için benden ekstra vekalet ücreti talep ettiği, eğer böyle bir ücret ödemesi olacak ise beni önceden neden bilgilendirmedi, avukatımın istediği bu ücreti borçludan alması gerekmiyor mu birde kararda borçludan alınacak olan masrafları neden benden talep ettiği? Bu konuda yasal bir itiraz hakkım var mıdır? Bir de bu ücreti toplam alacağıma ekletme şansım oluyor mu?