aynı yolu izleyip sonrasında olumsuz olursa emsal gösterin
Printable View
aynı yolu izleyip sonrasında olumsuz olursa emsal gösterin
Beraat ettiğiniz dava temyizde olduğu için henüz kesinleşmemiş bir karardır. Dolayısıyla idare mahkemesini etkilemez. İdare mahkemesine delil olarak sunacağınız beraat kararının kesinleşmiş olması gerekir. Karar kesinleştikten sonra, bu kararla idareye başvurursunuz. Reddedilirse, reddedildiğin günden itibaren başlar dava açma süreniz. Çünkü gerekçeli ve kesinleşmiş beraat kararıyla yeni bir başvuru yapmış oluyorsunuz. Ha yok tüm bunları yok sayıp idari dava açma süresini esas alsak bile, henüz beraat kararı kesinleşmediğinden, beraat edip idari olarak suç işlemediğinizi kanıtlayan mahkeme kararının kesinleşme süresini bekleyerek idari dava açmanız konusunda da herhalde hakim takdir kullanarak da olsa dava talebinizi kabul eder. Diye düşünüyorum.
- - - Updated - - -
Beraat ettiğiniz dava temyizde olduğu için henüz kesinleşmemiş bir karardır. Dolayısıyla idare mahkemesini etkilemez. İdare mahkemesine delil olarak sunacağınız beraat kararının kesinleşmiş olması gerekir. Karar kesinleştikten sonra, bu kararla idareye başvurursunuz. Reddedilirse, reddedildiğin günden itibaren başlar dava açma süreniz. Çünkü gerekçeli ve kesinleşmiş beraat kararıyla yeni bir başvuru yapmış oluyorsunuz. Ha yok tüm bunları yok sayıp idari dava açma süresini esas alsak bile, henüz beraat kararı kesinleşmediğinden, beraat edip idari olarak suç işlemediğinizi kanıtlayan mahkeme kararının kesinleşme süresini bekleyerek idari dava açmanız konusunda da herhalde hakim takdir kullanarak da olsa dava talebinizi kabul eder. Diye düşünüyorum.
elinizdeki emsal dilekçeye nasıl ulaşabiliriz? internette araştırdım ama benzer örnek bulamadım.
pardon o emsalden banada gönderirmisiniz
- - - Updated - - -
slm banada o emsal karadan lazım gönderme imkanı varmı varsa gönderirsen tşk ederim. saygılarımla.
Sizin de dava açan kişi gibi, önce idari makama başvuru yapmanız ve bu başvuruya olumsuz cevap verilirse. veya 60 gün cevap verilmez ise iptal davası açmanız gerekir. Ayrıntılar ile ilgili profesyonel hukuki destek almanızı öneririm.
iyi akşamlar. doğrudur dilekçe yazım bir nevi red gelmiş. 2 aylık süreyi geçirip mahkemenin kabul ettiği emsal karar kimde var. tlf verebilirim. zamanım az kalıyor. tşkler şimdiden.
abi slm emsal karar varmı süre geçip dilekçe yazdıktan sonra mahkemenin kabul ettiği.
Benim idare mahkemesi davam var ilk derece mahkemesi süre ret verdi 60 gün geçeli 2 yıl olmuş dedi ancak bölge istinaf itirazımı kabul etti fakat durumlar farklı olabilir.benim itirazım idari işlem tek taraflı idare açıklamasıdır,benim davamda ise idari işlem değil idari eylem var diyerek itiraz ettim ki öyleydi ilk derece mahkemesi işlem dedi ben eylem dedim bölge adliye kabul etti itirazımı durum mahkeme mahkeme değişiyor malesef.
Geçenlerde bir tam yargı davası Danıştay kararını okudum.Olayın üzerinden 11 yıl geçmiş Danıştay davayı kabul etmek için elinden geleni yapmış ceza davasını beklemek gerekir kişi durumu ceza davasını beklediğinden netleştirememiş,Asliye Hukuka başvurmuş ordan yetkisizlik gelmiş aradan 2 yıl geçmiş Eskişehir idare mah. süreden red etmiş Danıştay öyle bir hesap yapmış ki kararı bozmuş mahkemeye geri göndermiş aklım hayalime sığmadı aslında üst mahkemenin bu şekilde sırf kanun yaratmaktan sıyrılıp mağduriyet önlemek adına 11 yılı zamanaşımına sokmaması için farklı yorumlar yaparak çözüm yaratması muhteşem bence
tşkler yaseminyasemin
nasıl ulaşırız o karara kardeşim,acil lazım
- - - Updated - - -
bu kararın numarası esas no ve karar nosunu acil gönderebilirmisiniz yasemin hanım