Cevap: Davalıyı Belirleme Hakkında
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Yetkili servis yetkisini kimden alıyorsa
Hmm. Bu açıdan düşünmemiştim...
Alıntı:
ahmetsonmez rumuzlu üyeden alıntı
Sizden son bir bilgi almak istiyorum.
Hakim Bey davayi tamamen bitirmiş mi oldu?15 gün temyiz süresi içinde ne yapabilirim?Davalıyı değiştirebilir miyim?Duruma göre pazartesi gidip gerekli işlemleri yapmak istiyorum.
Teknik servise açtığınız dava bitmiş sayılmaz dilerseniz temyiz edebilirsiniz ama garanti şartları çerçevesinde açtığınız bir davaysa bu yok yere masraf ve uzatma olur kanımca. Dava red edildiği için red harcı mahsup edilir belki cüz'i bir miktar paranızın iadesine karar verilebilir gerekçeli kararda bunu öğrenebilirsiniz o da bir ay sonra filan belli olur heralde.
Bundan sonra tüketici hakem heyetinin bakma sınırında ise cihaz bedeli müracaatınızı buraya daha fazla ise tüketici mahkemesine yapabilirsiniz.
Alıntı:
O takdirde servisi muhatap almak mümkün olur elbette ama ben olsam o durumda bile diğer sorumlulardan talep etme yoluna giderdim. Yetkili servis yetkisini kimden alıyorsa onu dava etmek bu durumda da avantajlı olur hele ki yetkili servisin bir gerçek veya tüzel kişiliği yoksa sıkıntı yaratabilir.
Hakim davayı husumetten red ettiği için yorumum öyle oldu aslında. Sorunun ne olduğu daha açıklayıcı yazılsa iyi olur tabi.
Olay kısaca şöyle.
Üründe arıza oluştu.Lenovolarda sık görülen menteşe arızası.Servise gönderdikten sonra büyük bir fatura çıkardılar.İtiraz ettim ama dikkate almadılar.Daha sonra mahkemeye başvurdum.Başvurduktan 1 ay sonra ücretsiz onarıp gönderdiler ve bir de utanmadan telefon açıp bizden memnun musunuz diye soruyorlar.
Sorununuzu çözmüşler ya gelip ayağınızın altını mı öpsünler?
Alıntı:
Sorununuzu çözmüşler ya gelip ayağınızın altını mı öpsünler?
Engin Bey,
Ben zaten mahkeme ücreti olarak 400 liraya yakın para ödedim.Ne anlamı kaldı ücretsiz onarımın.?İnternette araştırırken bir olay daha gördüm bu şekilde.Ücret istenip de faturada bedelsiz olarak onarılan ürün.
Red harcından artan harç ve masraf avansını mahkemeden dilekçe ile geri alabilirsiniz bunun için kararın kesinleşmesi gerekiyor. Cihazınız serviste bir aydan fazla kalmamış bu durumda ürünü iade edip bedelini alabilmenizi olası görmüyorum garanti şartlarını okumanızı öneririm.