Evlenmek 5 dakika ayrılmak yıllar sürüyor
Printable View
Evlenmek 5 dakika ayrılmak yıllar sürüyor
Sayın meslektaşlarıma maalesef katılmıyorum. Bizzat vekil olarak yürüttüğüm dosyada 10 Ekim 2012'de dava dilekçemizi sunup davayı açtık, 10 Mart 2013 tarihinde boşanma kararını kesinleştirdik (toplam 5 ayda) . Bu davada tarafların uzlaşması söz konusu değildi ve bilfiil çekişmeli bir boşanma davası yürüdü. Burada iki taraf anlaşırsa daha hızlı şekilde bu davayı bitirmek elbette mümkündür.
boşuna dememiş atalarmız bekara karı boşamak kolay :)
herkez 1 yıl sürebilir diyor
Evet 1 yıldan önce anlaşmalı ayrılamazsınız ama bir taraf dava açar, her iki tarafta evlililiğin birliğinin temelinden sarsıldığıni ve birarada yaşamalarının artık mumkun olamayacağı yönünde ifade verir ve bildiğim kadarıyla en az 2 şahitle bu durum onanır ve öncesinde her iki tarafta ayrılık yada mahkeme öncesinde neler talep ettiğini konuşup mahkeme esnasında net ve kararlı durursa şahitler önderliğinde gerçekten birarada yaşamalarının mumkun olmadığını vurgulanır ve ispat edebilirse, her iki tarafta ayrılığın kendileri için daha sağlıklı bir durum olacağını belirtirse hakimde bu konuda size katılıp ikna olursa en fazla 2. mahkemede biter. (Benzer durumumdan ötürü biraz fazla araştırma yapmıştım haddim olmayarak yorumladım ... )
anlaşmalı boşanma süreniz gelmemiş olsa da hızlı bir şekilde çekişmeli boşanma yürütülmesi mümkün. Her şey usulune uygun ve hızlı yapılırsa yaklaşık 3-4 ay gibi bir sürede medeni boşanma davası sonuçlandırılabilir.
2 ay daha geçmesini bekle, sonar terke dayalı boşanma davası açabilirsin. en sağlıklısı budur
- - - Updated - - -
2 ay daha geçmesini bekle, sonar terke dayalı boşanma davası açabilirsin. en sağlıklısı budur