Takılar kadına hediye sayılır, eşiniz akıl edipte almadıysa gidip alabilirsiniz. Kimseden izin almanıza gerek yok.
Printable View
merhaba;çekişmeli boşanma davası açtığımda henüz evliliğimizde 1 yıl dolmamıştı ilk duruşma yapıldı.Davalı taraf davanın reddini istedi.Hakim tarafından 2.duruşma tarihi verildi.2. duruşma tarihinde evliliğin 1. yılı dolmuş olucak.Hakim iki tarafında 2'şer şahidini dinlemek için davetiye gönderdi.
1.Aynı gün her iki tarafında şahitlerini dinler mi?( 4 kişiyi)
2.Duruşma tarihinde kadar evlilikte 1 yıl dolduğu için anlaşma protokolü düzenlenip anlaşmalı olarak ayrılabilinir mi?
Sorularımı cevaplarsanız sevinirim.Desteğiniz için teşekkürler.
İki sorunuzun da cevabı evettir olabilirdir.
Merhaba;
yeni anlaşmalı boşanma davası mı açmak gerekiyor?Mevcut çekişmeli boşanma davası üzerinden mi devam eder.Teşekürler.
Açmaya gerek yok açılan davadan devam edin.
merhaba;
öncelikle bilgi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
Karşı tarafın avukatı hakimle görüşmüş.Hakim çekişmeli boşanma davası açıldığı tarihte evliliğin 1 yıldan kısa süreli olmasından dolayı anlaşma protokolü imzalansada anlaşmalı boşanma davasına dönüştürülemiyeceğini belirtmiş.Yani 2. duruşma tarihinde evliliğin süresinin 1 yılı doldurmasının etkisi olmuyormuş.Yeni bir anlaşmalı boşanma davası açılabilinirmiş.Önerilerinizi rica ederim.iyi günler.
Çekişmeli davada da taraflar anlaşırlarsa mahkeme anlaşmaya uygun hüküm tesis edebilir davanın adı anlaşmalı boşanma olmaz elbette ama maksat anlaşmaya uygun boşanabilmekse çekişmeli boşanmada da mümkündür bana göre hakim topu taca atmış takdir sizin.
Merhaba cekismeli bosanma davasi olarak 2.celsede dava bitti.Protokol yapmadik.Hakim son derece konuya hakimdi.Her iki tarafin sahitlerini dinledi, sorular sorarak konuya kanaat getirdi.Anladimki hakimler insan ehli olmus hem cinsim bayan hakimimize cok buyuk saygi duydum.Davayi kazandim.Biliyorumki bosanmak bir kaybedisti.Herkesin hakkinda hayirlisi olsun.
Sorularima yanit veren bu surecte yardimci olan herkese tesekkur ederim.