-
sayın hocam sonra benim elime o tebligat nasıl geçer geçmezse ne olur.yada gelen dağıtıcıya o artık köye taşındı ve köyün ardesini verirse ne olur.yani bunun ben istiyorum adresimi köy ardesini olrak vermelerini.gelsin oraya istediği kadar icra yapsın.yani hocam tebligat geldiği zaman bu kişi burda oturmuyor 1 yıldan beri köyde oturuyor ve adresimi verseler ne olur?
hocam size sonsuz saygılarımı iletiyorum allah sizden razı olsun
-
Köy adresinizi vermenizde sakınca yok. Yeter ki tebligattan haberiniz olsun. Yani vereceğiniz adreste biri tebligatı alsın ve size ulaştırsın.
Bu arada şu an yaşadığınız yerde ikametgah nakli yaptırdıysanız muhtarlık kanalı ile yeni adresiniz tespit edilebilir. Ayrıca üzerinize kayıtlı araç-gayrimenkul, banka hesabınız, vs ve işyeriniz tespit edilirse maaşınızın üzerine haciz konabilir.
Yani haciz mutlaka evinizde uygulanmak zorunda değildir.
-
sayın hocam adıma kayıtlı hiç bir şey yok.en iyisi ben bunlara köy ardesimi vereyim onlar artık gerisini düşünsün gerekirse ordaki muhtarada haber veririm kimse olmazsa muhtarda alsa olur herhalde hocam.sagılarımla........
-
hocam birde bunu sormak istiyorum tebligat köye yapılırsa artık babamın eviyle herhangi bir ilişkisi kalırmı kalmazmı?
-
Babanızın bulunduğu evden taşındığınıza ve Muhtarlıktan kaydınızı 1,5 sene önce aldırdığınıza göre zaten şu anda da babanızın olası icra takibi-hacizle bir ilgisi bulunmamaktadır.
-
sayın 23100 karışıklık yaşamamınız için birşey hatırlatmama izin verin borçlardan dolayı şahsi sorumluluk vardır. Aksine bir sözleşme veya kanun olmadığı sürece (sizin olayınızda yok) akrabaların borçları akrabalardan tahsil edilemez
sizin borcunuzdan sizin mal varlığınız haczedilebilir. İcra dairesi malınız her nerde ise orada haciz yapabilir bu yer babanızın arkadaşınızın yeri olsa bile malın sizin olduğuna daire emaraler var ise haciz işlemi yapabilir. Bu itibarla adres değişikliklerinden çok malların mülkiyetinin ispatı hususunda hazırlıklı olunması gerekmektedir. İcra iflas yasasında alacaklı lehine getirilmiş bir takım karineler vardır. Borçlunun bulunduğu yerdeki mallar borçlunun sayılır. aksini diğer taraf ispat etmelidir gibi