Cevap: Imar planı itirazı
Dava kaç yıl sürerse sürsün kaybederseniz davalı idarenin varsa yargı masrafları ile avukatlık ücretini ödersiniz ve bu çok tasarruf gerektirmez. Kaybedeceğinizi düşünmek yerine davalı idarenin temyiz dilekçesindeki iddiaları tebligat tarihinden itibaren 30 gün içinde vereceğiniz cevap dilekçenizde hukuki bir şekilde çürütünüz derim.
- - - Updated - - -
Dava kaç yıl sürerse sürsün kaybederseniz davalı idarenin varsa yargı masrafları ile avukatlık ücretini ödersiniz ve bu çok tasarruf gerektirmez. Kaybedeceğinizi düşünmek yerine davalı idarenin temyiz dilekçesindeki iddiaları tebligat tarihinden itibaren 30 gün içinde vereceğiniz cevap dilekçenizde hukuki bir şekilde çürütünüz derim.
Aradım şuan Idare Mahkemesini. Memurun bana söylediğine göre belediyenin temyiz dilekcesinin incelemesi yapılmamış daha. Inceleme yapıldıktan sonra bana tebligat gelicekmiş. Yanı bu işlemde 1 ay kadar sürebilirmiş.
Ozaman şuan icin beklemekten başka bir durum yok malesev. Doğru mu anlamışım?
Evet o zaman temyiz dilekçesinin tebligatını bekleyiniz ve sonra cevabınız veriniz.
Alıntı:
Çobanoğlu rumuzlu üyeden alıntı
Evet o zaman temyiz dilekçesinin tebligatını bekleyiniz ve sonra cevabınız veriniz.
Yardımınız icin tşkler. Gelişme olunca burada yazıyor olucam.
Saygılar
Merhaba arkadaşlar
Bugün Belediyenin Idare Mahkemesine hitaben Danıştaya gitmek üzere temyiz dilekçesi ulaştı elime. Ben şimdi Mahkemenin bana yazmasını beklemek zorundayım doğru mu? Yoksa bu dilekçeye mi cevap vermeliyim?
Cevap yazabilmeniz için Belediyenin temyiz dilekçesinin İdare Mahkemesi tarafından size tebliği gereklidir. En azından size tebliğ edilecek temyiz dilekçesini bildiğinize göre cevabınızı yazıp hazır bulundurabilirsiniz. Bu cevabı da tebligattan sonra da hemen Mahkemeye sunabilirsiniz. Mahkeme temyiz dilekçesi üzerinde incelemesini bitirmişse, posta beklemek yerine kalemden tebligatı alabilirsiniz diye düşünüyorum.
Peki ozaman sandığım gibi önce mahkemeyi beklemeliyim. Acaba neden bana belediye bunu tebliğ ediyor? Bir mantıkı varmı?
Davalı idare temyiz dilekçesini size tebliğ edemez bu İdare Mahkemesinin görevidir. En iyisi mahkeme kalemine gidiniz, belediyenin söz konusu tebligat olayını onlara anlatınız ve dosyanızı inceleyerek neler olup bittiğini anlayınız derim. Gerekirse temyiz dilekçesinin bir suretini imza karşılığı alabilirsiniz.