Cevap: aile içi cinsel istismar suçlarında istisnai durumlar nasıl olur?
Kararı verecek olan sizsiniz kişiyi cezalandırmak isterken siz cezalandırılacaksınız (psikolojik anlamda) ancak konuya ilişkin düşüncem sizi etki altında bırakmasın kendiniz için iyi olanı tercih edin sizi mutlu edecek olanı dedikten sonra.
Toplum menfaati gereği bu kişilerin öncelikle tedavi ve cezalandırılmasından yanayım tedavisi mümkün değilse tecrit edilsin ki topluma (sizin durumunuz da başkaları da olabilir)daha fazla zarar vermesinler daha önce benzer bir konudaki düşüncemden dolayı geri kafalılıkla suçlanmıştım oysaki ben kişiler için doğru olduğunu düşündüğümü söylemiştim gerçekçi olmuştum kalıba tabi olmamıştım
neyse
bu noktada anne ve babanın da cezalandırılması gerek ki bana göre asıl suçlular onlardır kardeşiniz değil 10 yaşındaki bir çocuktaki değişimleri görüp hem sizi hem kardeşinizi tedavi ettirmeleri gerkirdi ki aile bunu örtbas etmeye kalkmıştır bu sağ duyuyu gösterebilselerdi bu gün kardeşiniz başka suçlar işlemeyebilirdi belki aranızda ki ilişki dört dörtlük olmasa da abi kardeş olabilirdiniz sizin için üzüldüğüm kadar kardeşiniz içinde üzülüyorum şimdi gene buradan bana saldıracaklar suçluyu koruyorsun diye her ikinizin de psikolojik durumunu az çok çözdüm kardeşiniz suçluluk duygusu içinde ve bu durum size (kedini suçsuz görmek için karşıdakini suçlama gibi bir şey) ve aileye öfke olarak yönleniyor şizin içinizde de suçluluk duygusu var kendi içinize dönmeye dahi korkuyorsunuz
Açıklık getireyim eşinden şiddet gören kadın ben kötü bir kadınım ki eşim beni dövüyor diye düşünür.
bana göre burada suçlu ailedir ne siz ne kardeşiniz önce kendinizle barışın siz insansınız
Yoruma alacağım olumsuz eleştiriler düşüncesi ile son veriyorum. (olumsuz yorum yapacağımdan değil düşüncemin anlaşılmayacağından zira derdimi anlatma konusunda cümle yapım yüzünden zorluk çekiyorum)
Cevap: aile içi cinsel istismar suçlarında istisnai durumlar nasıl olur?
tekrar çok teşekkür ederim ilginiz ve alakanız için. iyi çalışmalar dilerim herkese. dediklerinizi düşüneceğim.