Cevap: Hisseli tapu istimlak oldu
İşlem düşündüğümüz gibi olmadı açıkcası mahkeme kolay yolu seçti ve şu an da ne giden malımızın parasını alabildik ne de aynı oranda bize mal tahsis edildi teyzemler tarafından hissemizi kullanamıyoruz. Nasıl bir adeletse yetim hakkı yiyenler haklı çıkıyor.
Sizin istediğiniz eski usul kadı sistemi vatandaş derdini anlatır hakkını alır. Alamadı mı? haklıysa işin üzerine gider kadı işinden olur.
Şu an olan yasa usul kabul edin etmeyin doğru yoldan gitmezseniz sonuç alamazsınız çektiğiniz sıkıntı ile kalırsınız. Herkes yasayı bilmeye mecburdur ama devlet öğretmeye mecbur değildir bellimi olur vatandaş hakkını arar.
olay su noktada tanımlandı mal 3 parçaya bölündü dayılarım 5 er dönüm aldılar. Teyzemle biz ortak olarak %50 şer ortak sayıldık. oysa normal kullanım onlara 2.5 dönüm bize 3.5 dönüm çünkü mal paylaşımında teyzemlere bahçede verilmiş 49 yıl önce ve 3.3 dönüm olmasının nedeni de zayıf olan kurak ağaçları annem 8 yaşında diye kakalamışlar. bunlara her şekilde şahitte buldugumuz halde yalancı hacı teyzem yalan yemin ederek bunları inkar etti. Hakimde malı 2 ye ve gelen parayı 2 ye böldü. 2.500 m2 olan arazisi 2700 oldu ve 77.000 de para aldı devletten. Bizim ise 3500 m2 olan arazimiz 2700 e düşüp 77.000 para aldık. Bir tarafta birinin malı artıyor para alıyor digerinin malı azalıyor hem kendi malı gittiği halde. Mahkemeye bahçe olayından da bahsetmemize ragmen bu şekilde karar vermesi garip.
Bence mahkeme kararını vermiş gerisi temyize göndermek olmalı. mahkeme sizin tanıklarınıza itibar etmemiş.
Tanıklar hissesi olmadığı için dinleme gereği duymadı oysa malı bu güne kadar bakımını yapan dayım (biz il dışındayız çünkü) Ayrıca paylama esnasında da birebir orada bulunan kişidir. Bu olaya şahitlik edecek 100lerce kişi varken nasıl dinleme gereği duymadı anlamadım. Ama tek tesellimiz şu itibarları 0 a indi memlekette zira herkez biliyor oranın anneme ait oldugunu ve 8 yaşındayken kötü ağaçları bilerek anneme verdiklerinin ben bunu daha da yayacam ve memleketteki tüm bağlantılarımla onları itibarsızlaştıracam. Kanunen yapacak hiçbir şeyimiz yok ne yazık ki.
Alıntı:
ilyasozde rumuzlu üyeden alıntı
Tanıklar hissesi olmadığı için dinleme gereği duymadı oysa malı bu güne kadar bakımını yapan dayım (biz il dışındayız çünkü) Ayrıca paylama esnasında da birebir orada bulunan kişidir. Bu olaya şahitlik edecek 100lerce kişi varken nasıl dinleme gereği duymadı anlamadım. Ama tek tesellimiz şu itibarları 0 a indi memlekette zira herkez biliyor oranın anneme ait oldugunu ve 8 yaşındayken kötü ağaçları bilerek anneme verdiklerinin ben bunu daha da yayacam ve memleketteki tüm bağlantılarımla onları itibarsızlaştıracam. Kanunen yapacak hiçbir şeyimiz yok ne yazık ki.
Dayınızdamı size şahitlik etmedi?
Yalancı hacı teyzeniz Sizi HAC masraflarına sponsor etmiş :DD
İlahi adalet diyede bir şey var tabi.
Geçmiş olsun.
Hocam valla il dışındayız mahkemeye sadece teyzem gidebiliyor sıkıntı da bu aslında. ben istanbuldayım diger dayım munihte 3 kağıtçılar memlekette sadece. Valla en büyük dayım ve en küçük dayımın birde bizden yana olan dayımın sakinleştirmesi sayesinde birşey yapmıyoruz onlara sadece onlar için onlar k...k liklerini yaptılar Haclarını yabana attılar dediğini söyleyebilirim.
Yalan yere yemin artık suç değil mi?