-
sayın babaahmet,
eşinizin sadakatsizliğini mahkemede ortaya dökmeniz velayet açısından hakimin gözünde hiçbir şey ifade etmeyecektir bundan emin olun. boşanmada eşiniz tamamen kusurlu bile bulunsa velayete hakim tamamen kanatine göre karar veriyor ve kanaatleride ne hikmetse hep anneden yana oluyor. ben avukat değilim. ancak yaşadığımız ülkede fiili durum bu
-
Değerli Forumcular,
Ben de kendimce haksız yere suçlanmış ve buruşturulup bir kenara atılmış biriydim. Ama boşanmamdan 10 yıl sonra anlıyorum ki, ben de sütten çıkma ak kaşık değilim.
İğne ve çuvaldız konularına gelince; karşımızdakine batırdığımız çuvaldız sonrası bir de iğneyi alıp kendimize batıralım bakalım. Biz gerçekten suçsuz muyuz? Mevcut durumumuza sebep olan adımlarda bizim hiç mi yanlışımız, hatamız yok. Babaahmet, baba198 ya da forumu ilk başlatan kişi; sizler (ben de dahil) eşlerinizi ayrılmaya götüren sebeplerin kaynağı olamaz mısınız?
Bence bizler de suçluyuz, ilişkiyi götüremedik, aldattık, ya da aile saygı-ahlak ortamından zamanla dışarı çıktık, şimdi de durmuş onları suçluyoruz. Şapkanızı çıkarın ve düşünün ve de kabullenin..... Ben böyle yaptım, iki çocuğumu onlar istedikçe görüyorum ve sonunda rahatladım. Bu kaderimiz bizim. Adaletin kestiği parmak acımaz. Yeni bir hayat kurun ve unutun.
Saygılar.
-
merhabalar, benim bikac cevaba ihtiyacım varda yardmcı olursanız sevinirim:
cok yakın bir dostumun aile içi ciddi problemleri var. kayınvalidesi evde huzursuzluk cıkarıyor. tabiri caizse eşininde aklı dışarda. yani anlayacagınız olası bir boşanma çok yakında. fakat eşinin ve özellikle kaynanasının amacı mal mülk koparmak. fakat tanıdıgımın uzerıne tapulu sadece bir daire var. birde kucuk cocukları var 5 yasında. sımdı ogrenmek ıstedıgım su eger bayan yakınımdan bosanmaya kalkarsa birşey koparabilir mi? cocugun velayetini alma durumu nedır? cocukları erkek ve yakınım ıslerı ıyı gıdıyor bayan ıse calısmıyor. bu konuda benı aydınlatırsanız sevınırım..
-
benzer bir durum yaşıyorum...eşim mart 2005 te evi terketti...boşanma davası açtı...ekim 2005 te boşandık mahkeme kızımın velayetini yaşı 4 olduğu için annesine bıraktı......şubat ayında çalıştığı işyerinden biriyle çıkmaya başlamış.bu olayın öncesinin olduğunu düşündüğümden içim rahat değil..kızımın velayetini alma şansım varmı....eşimin evli olduğumuz döneme ait tel fatura detaylarını buldum tesadüfen...gece 23.40 gibi geç saatlerde şu anda birlikte olduğu kişiyle mesajlajmalar var....bunlar bir anlam ifade edermi.... velayet konusunda çocuğun fikri sorulurmu dikkate alınırmı...yada kaç yaşında dikkate alınır....
-
Sayın Eski eş,
Formu başlatan biri olarak size kendimle alakalı ne kadar objektif olursam olayım, size inandırıcı gelmeyeceğini tahmin ediyorum, tabiki karşılıklı bri takım problemlerimiz olmuştur. En mutlu evliliklerde bile buna rastlanır. Benim bahse konu olan ve de ön plandaki husus iftiraya maruz kalmam, aile içindeki mahremiyetin (ne olursa olsun anlatılmaması gerekir) çarpıtılması, şimdi size söylüyorumher evlilikte dönem dönem karşılıklı olarak eşler hadlerini aşabilirler, belkide birbirlerini kırabilirler. Eğer bu karşılıklı anlayış ve tahammül ortamında çözülmeyecekse birlikteliğin ne anlamı var. Eğer her sorun yaşayan mahkeme kapısına dayanıp (keyfi) o anki sinir harbiyle bu girişimde bulunursa o zaman bu müessesenin ne anlamı kalır. Evlilik kurumunun geleceği işte böyle kararıyor ve yok oluyor. Sevgi ,Sadakat,Birliktelik Tahammül,Anlayış, Özveri, İyi Niyet bu gibi değerlerin varolmadığı dünyada insanların hayatını devam ettirip sosyal bir varlık olabilmeleri bence imkansız! Şu anda bile bu forma katılanların ve de okuyanların bana eşim ve ailesinden daha fazla duyarlı davrandığını ve söz hakkı tanıdığını söylesem size durumu yeterince açıklar mı? bilemiyorum!
-
arkadaşlar farkında mısınız?
kadınların ezildiği toplumdan bahsedilirken, hukuk önünde asıl ezilenler bizleriz.
neymiş anne sevgisiymiş. geçin bunları eskidenmiş.... şimdiki anneler kendilerini sever..[}:)]
erkeklerin yavrularına olan sevgileri nerede kaldı... her erkek umursuz değildir... birilerinin bunlarını mahkemedekilere anlatması gerekli, baba sevgisi nasıl dolacak pekii...[:I]
-
Şahsi fikrimi sorarsanız eğer. toplumda eğer kadın erkek arasındaki dengeler bozulmuşsa bunun nedeni. Eşit hak ve hürriyetler prensibinin kadınlar açısından daha çok kullanılması. Kanunlarda da öyle.. biraz abartılı yaşıyor ve de düşünüyoruz. Eziklik politikası önüne geçilemez bir hal aldı. Kadın dövülüyor kadın okuyamıyor kadın hor görülüyor... Uyanın millet bu ve buna benzer yanlışlar çok geçmişte kaldı. Artık kadınlar erkeklerden çok haklara sahipler ve de sonuna kadar kullanıyorlar. Eşitlik statüsü çoooktaan delindi bile yani millet olarak suyunu çıkardık. Düşünün kadın çalışıyor erkekle aynı statüde müdür amir, rütbeli,milletvekili olabiliyor. Hak ve özgürlükler aynı her açıdan. Okuyamıyor deniliyor hayır yüzbinlercesi okuyor. Köyleri Aşiretleri örnek gösterip kadınların hakları gasp ediliyor diyemezsiniz. Kentlerde yaşıyoruz çoğumuz bunu biliyoruz. Baba kadar annede mesai yapıyor, yani anne şefkati ilgisi bakımına muhtaç olgusu geçmişte kaldı. Kestirmeden yuvalara kreşlere ana okullarına emanet ediliyor (Adıda sosyalleşme oluyor) düşünün annelerimizle hep bir aradaydık çocukluğumuzda o nereye biz oraya, ya şimdi daha 3-4 yaşından itibaren kreşlere ana okullarına oradan eğitim hayatına atılıyor çocuklarımız. Neresinde anne bakımı ilgisi muhtaçlığı, anneden uzak sadece akşam vakitleri ve de hafta sonları. Yani Eşitlik ilkesi kanunlar önünde hala anneye daha çok uygulanıyor gerçekte öyle olmasa bile!
-
sayın Tuna Bey,
ne güzel özetlemişsiniz kadınlarımızın geldiği yerleri.!! etrafınıza bir bakın lütfen o gösterdiğiniz örnekler parmakla sayılacak kadar azdır. yasalarda zaten kadınların geneline bakar. keşke her kadın sizin düşündüğünüz gibi maddi manevi açıdan güçlü olsa. bu sitedeki yazılanları okudukça kadınların (annelerin) daha çok eğitim alması maddi güçlerini daha bir iyi seviyeye çıkarması gerektiğini görüyorum.
ki böyle olursa eşlerine karşı söz hakları olacaktır, kendi geçimini sağlayacak, ayaklara yere sağlam basan kadınlarımız (anneler) kimseye minneti olmadan da, eşine dahi ezik ve sessiz kalmayacaktır. erkekler kadınların bu durumuma gelmesini istemezler. çünkü içlerine sindiremezler.
-
Esra Hanim Hiç Dikkatinizi çektimi Bilmem Ama Son Dönemler De Boşanma Vakalari Tavan Yapti Yani Istatistiklere Göre % 50 Artti Toplumun Temel Yapi Taşi Olan Aile Parçalanma Sürecinde, Peki Bu Oluşum Sizce Neden Kaynaklanmaktadir. Yoksa Sizin Takildiğiniz Kadin Haklari Hususunun Biraz Abartilmasindan Olmasin! Ekonomik özgürlük Hak Ve Hürriyetler, Eziklik Politikasi (sömürüye Açik Olan Kadinlari Cesaretlendiren Konular) Bu Ve Buna Benzer Lakirdilar.... Bu Durum Daki Bir Kadinin Haliyeti Ruhiyesini Ben Gerek çevremde Gerekse Kendi Hayatimda Bizzat Yaşadim Ve Gördüm. Bu Pozisyondaki Kadinlarin Ne Kadar Ileriye Gidebileceğine Tanik Oldum (boşan Gitsin), Hiçbir şeye Tahammülü Olmayan, En Ufak Tartişmalarda Bunu Koz Olarak Kullanip Evini Terk Edenler O Kadar Fazlaki Bunu Görmezden Gelmezsiniz. Unutmayin Bir Kadini Değerli Kilan En önemli Unsur (anne) Olabilmektir, Anne Olabilmek Içinde Bir Aileye Sahip Olmak Gerekir, Başiboş Bir Hayata Değil...!
-
Arkadaşlar,
Medeni Kanun uygulamalarındaki (iyi niyetle yapılagelen) pozitif kadın ayrımcılığı, artık azımsanamayacak oranda kadın tarafından istismar ediliyor. Ve bence daha kötüsü, bu istismara göz yumuluyor.
Duruşmada hakimden sahsi görüşmem için ayda iki haftasonu yatılı olarak izin istiyorum. Hakim eşime aynen soruyor"-yazıktır bu adama, belli ki çocuklarına çok düşkün, çok seviyor, izin ver de ayda iki gece çocuklarıyla geçirsin.. Cevap "-hayır." . Eşimin sadakatsizliği ap açık ortada. Çocuklar bebek değill 6-7 yaşlarında.
Tabiiki pozitif kadın ayrımcılığı olsun. Köylerde okutulmamış, çile çeken, baskı gören, şiddet uygulanan kadınlara yazıktır günahtır. Ama pırlantanın karat'ına bozulup, sadakatsizlik yapanlar için pozitif ayrımcılığa da gerek yok. Toplumun temeline dinamiti koy, yık yuvayı, al çocukları, paylaş varlığı, hayatını yaşa.
Zavallı babalar....ZAVALLI ÇOCUKLAR..