Yani vekalet verilen kisi avukat degilse dava acmak icin vekaletname vermenin bir anlami yoktur. Bir kisiye avukata vekalatname vermek uzere yetki verilebilir ama o kisi avukat sifatina sahip olmadigindan dava acma yetkisini sahsen kazanamaz.
Printable View
İster yeni dava olsun, ister devam etmekte olsun dava takip etme yetkisine sahip tek meslek avukatlıktır. Ya da asil olarak şahıs kendi davasını takip eder...
Benim bir sorum olacak.Ben bir avukata 2011 yılının mart ayında vekalet verdim.Bu avukatta ortak çalıştıkları aynı büroyu paylaştıklara avukata vekalet verdi ve benim davalarıma bu yeni avukat girmeye başladı.Fakat benim esas vekalet verdiğim avukat 2011 yılının aralık ayında avukatlıktan dolandırıcılıktan atılmış.Benim bundan hiç haberim olmadı ( birkaç ay öncesine kadar sene 2014).Bu arada bunlar tarafından baya iyi dolandırıldım.Olay mahkemede.Benim davam hariç haklarında şu anda yürüyen 5-6 dava var.
Sorum şu
1- Benim esas vekalet verdiğim avukatın meslekten atıldığı halde dahi bunun vekalet verdiği avukat benim benim mahkemelere girebilirmi.
2- Avukatlığı kaybettiklerini bana bildirmek zorunda değillermi.
Vekaletnamede TEVKİL Yetkisi varsa bir avukat diğer bir avukatı vekil tayin edebilir sizin için. Ancak bundan dolayı ek avukatlık ücreti talep edemez. Bu nedenle bahsettiğiniz yeni avukat duruşmalara girebilir.
Kaybettiğiniz davalar ile ilgili kendileri ile iletişime geçtiniz mi?