Bence bu konuyu bir avukata danışın daha fazla yorum yapmak istemiyorum (tecrübeli bir kişi olarak) akademisyen memur sınıfındaysa zaten Adalet bakanlığı işin içine girer (Gözetir)
Printable View
Bence bu konuyu bir avukata danışın daha fazla yorum yapmak istemiyorum (tecrübeli bir kişi olarak) akademisyen memur sınıfındaysa zaten Adalet bakanlığı işin içine girer (Gözetir)
Bilir kişi suç işledi
Hakim işinin ehli değildi zaten
Yargıtayda hata yaparak onadı
Bu yazılanlara bakılırsa sn. ismail32 nin düşünüp de yazmadıklarına ortak oluyorum adeta.Muhtemelen bu şikayetin sonucunda da şikayet merci yanlış bir karara imza atacak ve bu işin sonunda benim tahminim hiç bir şey çıkmayacak.Kolay gelsin.
Bulunduğum ilçede davanın konusunda anlayan avukat bulamadım. Gittiğim her avukat dava konusuna ya ehil değildi, yada davayı almadı.
Bende mecburen davayı 1. celseden Yargıtay a kadar kendim takip etmek zorunda kaldım ve etmeye devam ediyorum Anayasa mahkemesi ve AİHM 'ye kadar....
Hayırlısı artık, yargıtay karar düzeltmeyi de red ederse, bu sefer yargılamanın yinelenmesini talep edecem, bununla birlikte anayasa mahkemesine de başvuracam. Sonucu da forumda başka arkadaşlara tecrübe olsun diye sonuçlanınca paylaşırım. Teşekkürler.
- - - Updated - - -
Bill187 hocam, sizin açınızdan kendi yazdıklarımı okuyunca bende sizin gibi düşünüyorum. Ama malesef gerçekten dava böyle bir absurt durumda. Yani hakim in kendisi de davayı kabul ederken kararın bozulabilecegini ifade etti. Yargıtay da dosyayı hiç incelemeden onadı. Herkesin başına gelen birşey bu bence. Burası Türkiye.
Hakim bilir kişi kararı ile bağlı kalmaz yerleşik içtahatlardandır onamayı engellemek için temyizin.............
Karar düzeltme için kırmızı kartlı futbolcunun oyuna devam etmesi gerek yani çok önemli bir usul ve esas hatası olmuş olmalı.
Bilirkişiyi cezalandırmak için husumet yöneltmesi gerek
ama siz maşallah çözmüşşünüz
Vatandaşla polemiğe girmeyin tuttuğu yol doğrudur bi de şansına tutturursa arzu ettiği neticeye de ulaşır burası Türkiye.
bilirkişinin sahtelik yapması, hakim in verdiği karara güvenmemesi, yargıtay ın da kararı incelemeden onaması.
sonuç: Vatandaş Yargı Mağduru
konunun özeti bu şekilde :)
Yargıtayın dosyayı ciddiyetle incelemediği bir gerçekliktir daha bir hafta önce gelen bir onama kararında "dosya kapsamnına toplanan delillere mevcut delillere..." diye özetlediği onama kararından bunu çok iyi anlıyorum. Sadece temyiz dilekçesinin ekindeki açıklamalı banka dekontuna baksa kararı bozardı...
evet Engin bey, benim davada aynen bahsettiğiniz gibi bir durumda. Dosya incelense, karar bozulacak. Ama incelemiyor yargıtay, tarafların talebi, mahkemenin kararını ilama geçirip ; "DOSYA İÇERSİNDEKİ BİLGİ VE BELGELERE, MAHKEMENİN KARARINDAKİ GEREKÇELERİN TARTIŞILIP DEĞERLENDİRİLMESİNDE USUL VE KANUNA AYKIRI BİR YÖN BUNUNLAMASINA GÖRE TÜM TEMYİZ İTİRAZLARI YERİNDE DEĞİLDİR" diyor, oysaki kendi yazdığı ilam bile USÜL VE KANUNA AYKIRI.
Yargıtay ın bu şekilde dosya inceleme şekline GÜLSEK Mİ AĞLASAK MI.......
NOT: Bu arada 2007 yılındaki yargıtay kararlarına bakınca imrenerek tebrik ediyorum yargıtay üyelerini, dosyayı incelerken, giydikleri o cübbenin hakkını vererek incelemişler. Demekki dosyanın incelenip incelenmemesi üyelerin insiyatifi ile alakalı bir durum.
Yetkili Adliye suç yeri olarak belirlenir ancak sanırım karmaşa suçun nerede işlendiği yönünde.
Savcılar iyi kapışacak :)
- - - Updated - - -
Sayın Bill187,
Bozuk saat bile günde iki kez doğruyu gösterir. Ya Tuğrulbey söylediklerinde harfiyen haklı ise. Olamaz mı?
Sonuç çıkmayabilir. Lakin bu onun haksızlığının onanması değil mevcut şartlar ile oluşan sonucun onayıdır.
İnanmak yolun yarısıdır. Eğer gerçekten bilirkişinin TCK 276 da tanımlı suçu işlediğini ispat edebilirse dava yenilenir. İç hukuk tükendiğinde Avrupa insan hakları mahkemesi. Her yol denendikten sonra sonuç ne olursa olsun Tuğrulbeyin kabul etmesi gerekecek.
Biz de kendisini azim ve inançlarından ötürü takdir edeceğiz.
Kendime düşen hisse. 26 sında tüketici mahkemesi duruşması var. Ben TCK 276 hakkındaki görüşümü duruşma zaptına geçirtmeye çalışacağım.
Ne diyordu Danıştay Başkanı;
Polis savcı, mübaşir yazı işleri müdürü, bilirkişide HAKİM olmuş. OLMAZ BÖYLE ADALET YA...
Bu kadar yüksekten tutan nota karşısında sayın Tuğrulbey'in sesini nasıl eleştirebiliriz ki, AKORTSUZ diye.
Yolunuz ve bahtınız açık olsun.
Saygılarımla.