Kesin bu akşam bende peroblem var ben kimseye dava aç demedimki konuyu açan kişiye dava açılırsa eski kocası açtığıyla kalır dedim :(
Printable View
Boşanma protokolünü görmeden dava açtığıyla kalır. cevabı hukuki bir yaklaşım olmasa gerek. boşanma protokolünde tazminat istememeleri ortak mallar üzerinde haklarının bittiği anlamına gelmez. Kocanın hala hak iddia etme hakkı vardır. Eğer protokolde bu hakkından vazgeçtiğiyle ilgili bir madde yok ise.
Bence gayet hukuki bir yaklaşım neden nasıl diye sormayınız.
Hatta siz haklısınız koca davayı kazanabilir oldu mu?
Pardon kesinlikle kazanır.
Yazım zaten kadın tarafı için. Erkek tarafının boşanma sırasında hiç bir talepte bulunmayıp, sonra evin borçlarını kadına ödetip bu evde benim de hakkım var deyip dava açması ve kazanması nasıl olur anlamıyorum. Çok iyi bildiğim konular değil tabi. sadece mantık yürüttüm. Mantık ne kadar doğru ise.
Sayın Kankam35,
Problemler yaratıldıkları zeka seviyesinde çözülemez. Tarafsız yargıya güvenmek bence en medeni davranıştır. Yoksa bu makamları neden ihdas ettik? Onca insanı bu alanda boşunamı istihdam ediyoruz?
Mahkeme ve bağımsız yargıçlarımız da zaten evlilik birliğini kurtarıp kurtarmayacakları konusunu öncelikli düşünmekteler.
Sizce bir boşanma davası hangi şartlar oluşunca açılmalı?
Evet,dava açabilir ve kazanır.Ben aynı şekilde bir davayı kaybettim.Anlaşmalı boşanmada maddi-manevi tazminat mal tasfiyesini kapsamıyormuş,geç de olsa öğrendim.
- - - Updated - - -
Sayın Denson üstelik bana açılan davada savunma olarak evlilik birliğinde kredi borçlarını ödemediğini beyan etmiştim.Davacı konumundaki eski eşim de borçları ödemediğim doğrudur,senin evinden bana ne dediğim de doğrudur ifadelerinin de yer aldığı bir cevap yazısı göndermiş.Adam açıkça ben borçları ödemedim ama evin yarısını istiyorum dedi yani.yine de kazandı.Hukukta mantıksız çok şey var.
Fakat sizin belirttiğiniz durumda boşanma gerçekleşmişse boşandıktan sonra ödenen borçlar evin değerinden düşüldükten sonra kalan yarısını alır.