Cevap: Kendimizi korumak için en son çare olarak o kişiyi silahla yaralarsak ceza alır mıyız? Meşru müdafaa nın cezası var mıdır?
Alıntı:
turbolinea rumuzlu üyeden alıntı
ben sadece anlamıyorum...
biri bize sopalarla saldırdı ve fena dayak yedik...
o sırada cebimizde silah var.ilk havaya sonra ayaklarına 1 el ateş edersek cezası var mıdır diye soruyorum.
ben öldürmekten yana değilim.benim sorduğum silahla yaralarsak diye dedim.ayaklarından?
evet anlamıyorsunuz :) siz sopayla dayak yediyseniz sopayla sadece saldırı duruncaya kadar karşıdakine sopayla vurabilir veya yumruk atabilirsiniz. karşıdaki size saldırmayı bırakınca polis çağırıp şikayet edeceksiniz olay bu. silahla kovalıyasa yada yaralandıysanz silhla durdurabilirsiniz karşıdakini gerisi polisin ve adliyenin işi
Cevap: Kendimizi korumak için en son çare olarak o kişiyi silahla yaralarsak ceza alır mıyız? Meşru müdafaa nın cezası var mıdır?
Korku ve panik halinde kişiler meşru savunma hali için orantılılık hesabı yapamazlar, kendilerine yapılan fiili savuşturmak için çabalarlar. Sopayla saldırıya uğrandığında amaçları neyse yapsın gitsinler sopam yok benim diye kimse beklemez, kendi kendine zarar vermek diye yorum yapabilirim şahsen mağdur için( ki hukuk kişiyi kendinden bile korur) . Saldırıyı yanında ne varsa onunla savuşturabilmeli kişi, meşru savunmanın sınırının aşıldığı yerde kanunlar mağdur içinde devreye girer zaten.