sonucu paylasirim... Ama savci da kabul etti intihar et demek suctur...tespite yolladi... Alenen basin yayin oldugu icin 4 yildan 10 yilla yargilacaklar... Hagb olmaz diye dusnuyorum
Printable View
Bahsettiginiz yazismalarda, icerige gore karar verecektir elbette once savc ve eger kabul gorurse davada hakim.
Sadece intihar et kelimelerinden ibaret degildir sanirim o yazismalariniz.
Bazen gunluk hayatta ben de derim bazi durumlarda, ohooo sen intihar et daha iyi gibi laflar mesela. Yani sadece intihar et demek, israr , bu yonde yonlendirici sureklilik arzeden telkinler degilse bunlar, bence de gelecek cevap kovusturmaya yer olmadigi seklinde olacaktir.
Hayirlisi
Bende ortada lafın gelişi ''ya sen kendini şurdat at daha iyi'' gibi bir tabir varsa bir şey çıkmayacağını, gerçekten amaca yönelik telkin, baskı, yardım, yönlendirme varsa ancak o zaman bunun bir cezaya konu olabileceğini düşünüyorum.
madde 84 fıkra 3. Başkalarını intihara alenen teşvik eden kişi, üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu fiilin basın ve yayın yolu ile işlenmesi hâlinde, kişi dört yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
teşvik: sözlük anlamı İsteklendirmek, özendirmek
Şimdi yazılanları paylaşıyorum.Üstelik bana hakaret var ve tck ile alay edilerek tck ile hakaret de var.
ilk kullanıcının dediği:
1. kişi bu sözleri söyledi.
-yine mi sen ? yeter be arkadaş yeter, yaşını başını almışsın hala para diye ağlanıyosun. git at kendini bi yerlerden.
2.kişi
-yinemi bu arkadaş.git as kendini yaw o zaman ben zamanında 400 tl ile çalışırdım allaha şükür şimdi kendi işimle şirket olmadan 3300 tl kazanıyorum çalışınca olur zaten herşey. sakıp sabancı çalıştı zengin oldu anasının karnından parayla doğmadı.
-tamam ben don atletimi hazırlıyım polis amcalar beni almaya ne zaman gelir
düzenleme : o yazdığının tamamını okumadım
-hey allahım yarabbim. parasızlık başına vurmuş kardeş.neymiş intihara sürüklüyormuşum onu benim yazdığımdan etkilenmişde bana dava açaçakmış.burdayım kardeş aç davanı
millet iyice kafayı sıyırdı intiahara sürüklediğim için bana dava açacakmış işine gelmiyorsa açma konu.
-yav hadi işine git kardeşim.belirt konuna o zaman bundan sonra bana gerçekleri yazmayın tatmin olmam için istediğimi yazın diye. biz sana gerçekleri söylüyoruz eğer tatmin olmak istiyorsan kendi kendini öve bilirsin. ne dememi bekliyorsun bu konuda.? git nereye şikayet ediyorsan et. 84. fıkraymış hahhah
3.kişi
30 yaşında adamsın internetten biri sana intihar et diyince intihar edecek kadar gerizekalıysan durma et.
2.3. kişiler hem intihara teşvik hem de hakaret ediyorlar...
hakaret davası açılır mı?
- - - Updated - - -
madde 84 fıkra 3. Başkalarını intihara alenen teşvik eden kişi, üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu fiilin basın ve yayın yolu ile işlenmesi hâlinde, kişi dört yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
teşvik: sözlük anlamı İsteklendirmek, özendirmek
Şimdi yazılanları paylaşıyorum.Üstelik bana hakaret var ve tck ile alay edilerek tck ile hakaret de var.
ilk kullanıcının dediği:
1. kişi bu sözleri söyledi.
-yine mi sen ? yeter be arkadaş yeter, yaşını başını almışsın hala para diye ağlanıyosun. git at kendini bi yerlerden.
2.kişi
-yinemi bu arkadaş.git as kendini yaw o zaman ben zamanında 400 tl ile çalışırdım allaha şükür şimdi kendi işimle şirket olmadan 3300 tl kazanıyorum çalışınca olur zaten herşey. sakıp sabancı çalıştı zengin oldu anasının karnından parayla doğmadı.
-tamam ben don atletimi hazırlıyım polis amcalar beni almaya ne zaman gelir
düzenleme : o yazdığının tamamını okumadım
-hey allahım yarabbim. parasızlık başına vurmuş kardeş.neymiş intihara sürüklüyormuşum onu benim yazdığımdan etkilenmişde bana dava açaçakmış.burdayım kardeş aç davanı
millet iyice kafayı sıyırdı intiahara sürüklediğim için bana dava açacakmış işine gelmiyorsa açma konu.
-yav hadi işine git kardeşim.belirt konuna o zaman bundan sonra bana gerçekleri yazmayın tatmin olmam için istediğimi yazın diye. biz sana gerçekleri söylüyoruz eğer tatmin olmak istiyorsan kendi kendini öve bilirsin. ne dememi bekliyorsun bu konuda.? git nereye şikayet ediyorsan et. 84. fıkraymış hahhah
3.kişi
30 yaşında adamsın internetten biri sana intihar et diyince intihar edecek kadar gerizekalıysan durma et.
2.3. kişiler hem intihara teşvik hem de hakaret ediyorlar...
hakaret davası açılır mı?
http://forum.donanimhaber.com/m_7210...m.htm#72125204
yorumunu bekliyorum.sayın erdoğan bey.clioauthentique nikiyle oturum açtım...
biri de bana gerizekalıysan durma intihar et dedi.
ben psikolojikmen çok etkilendim.cezalandırılsın istiyorum.
kötü niyetli insanlar yoruldum.
Hayırlısı olsun, şikayetinizi de iletmişsiniz savcılığa.
Savcılığa başka konularda da şikayetiniz oldu mu hiç daha önce?
Kişilere hukuk hakkında öğreti maksatlı konu açmaya izniniz olur mu Sayın KIRCALI (tabi konulara iştirak etmeniz kaydıyla :) tıkanıp rezil olmak saçmalamakta var işin ucunda yada yanlış bilgilendirme bu durumlar çok sıfırlı ifadelerde bir ihtimalde olsa var ancak sizin desteğiniz olursa o ihtimaller kalmayacaktır )
- - - Updated - - -
Bu arada belirteyim siz bana bir kötülük yapmadınız ama ben size taktım size böyle bir ceza uygun gördüm :DD
MADDE 84. - (1) Başkasını intihara azmettiren, teşvik eden, başkasının intihar kararını kuvvetlendiren ya da başkasının intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) İntiharın gerçekleşmesi durumunda, kişi dört yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Başkalarını intihara alenen teşvik eden kişi, üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu fiilin basın ve yayın yolu ile işlenmesi hâlinde, kişi dört yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(4) İşlediği fiilin anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan veya ortadan kaldırılan kişileri intihara sevk edenlerle cebir veya tehdit kullanmak suretiyle kişileri intihara mecbur edenler, kasten öldürme suçundan sorumlu tutulurlar.
Yasa açık değil mi?
Teşvik eden yani yap diyen de ceza alması gerekmiyor mu?
2. fıkrada ise gerçekleşmesi durumunda farklı yap durumunda farklı ceza gerektiriyor diyor...
takipsizlik mi gelecek diyorsunuz yani?