Cevap: Facebook üzerinden hakarete ben yazdım dediği halde beraat?
Alıntı:
moonblood rumuzlu üyeden alıntı
karar tebligatı elinize ulaşır ulaşmaz bir avukata gidip dosyayı temyize gönderin. veyahut kendiniz temyiz dilekçesi yazıp gönderin. kararın bozulması ve ceza verilmesi için. ancak bu şekilde geri dönebilir dosya. diğer türlü katılmadınız için davayı kaybetmiş sayılmışsınız katılımn önemi özellikle ceza ve hukuk davalarında önemlidir. geçmiş olsun
beraat gerekçesi benim dedemin 2.gayri meşru eşinden olma teyzemmiş akrabalık içerinde olabilirmiş olay tenkitte kalmış.. İtiraz edeceğim... Yön gösterecek olanlardan bilgi bekliyorum..Ayrıca itirazı neden mahkemeye ve üst mahkemeye edebilir denilmiş..
İtiraz dilekçemi iadelimi yoksa kargo ilemi göndersem.. Teşekkürler..
itiraz dilekçenizi bizzat davaın görüldüğü yerdeki adliye binasına gidip mahkeme kalmeniden dosyayı oradaki kalemde çalışan personele buldurup bu dilekçeyi eklemeniz gerek temyiz dilekçesi diye verip belirtmeniz gerekir. aksi halde süre geçerse derdinizi kimseye analatmazsınız.
Alıntı:
moonblood rumuzlu üyeden alıntı
itiraz dilekçenizi bizzat davaın görüldüğü yerdeki adliye binasına gidip mahkeme kalmeniden dosyayı oradaki kalemde çalışan personele buldurup bu dilekçeyi eklemeniz gerek temyiz dilekçesi diye verip belirtmeniz gerekir. aksi halde süre geçerse derdinizi kimseye analatmazsınız.
Bulunduğum yer ile dava yeri 600 km.geçiyo.. bu durumda bulunduğum yer mahkemesine versem veya iade tahattütlü..
yargıtaya iadeli tahattütlü başvuru yapıldı
Sonuç olarak katılan değilseniz, temyiz talebiniz redde mahkumdur.
Keşke serzenişte bulunmadan önce, olay gerçekleştiği zaman bir meslektaşımdan en azından danışma talep etseydiniz.
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Sonuç olarak katılan değilseniz, temyiz talebiniz redde mahkumdur.
Keşke serzenişte bulunmadan önce, olay gerçekleştiği zaman bir meslektaşımdan en azından danışma talep etseydiniz.
Emrah bey Yazının başından beri KATILAN SIFATIYLA yer aldığımı diğer arkadaşların cevaplarındada belirttim.. Dilekçemi gönderdim ve Şimdi benden Dilekçemin kabulü için benden herhangi bir Ücret talep edilecekmi?
Alıntı:
hakbar rumuzlu üyeden alıntı
beraat gerekçesi benim dedemin 2.gayri meşru eşinden olma teyzemmiş akrabalık içerinde olabilirmiş olay tenkitte kalmış.. İtiraz edeceğim... Yön gösterecek olanlardan bilgi bekliyorum..Ayrıca itirazı neden mahkemeye ve üst mahkemeye edebilir denilmiş..
İtiraz dilekçemi iadelimi yoksa kargo ilemi göndersem.. Teşekkürler..
HAGB olmasın?
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
HAGB olmasın?
Hagb ama ilki için.2.sanık için yani faceden yazan için beraat...
HAGB itiraz usulden yapılır haklı nedenlerinizi anlatırsanız kabul edilmez.
Berat içinse yargıtaya temyiz yapılır harca tabi olsa gerek.
İcra ceza hariç, ceza mahkemelerinde temyiz harca tabi değildir. Anayasa Mahkemesi kararı ile kaldırılmış idi.
Temyiz için masraf veya harç talep edilmez.