Cevap: Belirli Süreli Sözleşmemi fesih edebilir miyim?
Merhabalar ,
Fitness eğitmenliği için başvurduğum özel firma bugün beni sözleşme yapmak için çağırdı. Gittim belirsiz süreli sözleşme hazırlamışlar. Okudum ve şartlarını kabul ettim ; ancak sözleşmede iki ay deneme yazıyordu. Sonuç olarak 20 Ekim de başlamak üzere karşılıklı imzaladık. Yalnız ailevi sebepler nedeniyle gidemeyeceğim. Arayıp başlayamayacağımı bildirirsem sonradan sıkıntı oluşur mu ? Ve imzaladığım sözleşmeyi almama gerek kalır mı?
Cevap: Belirli Süreli Sözleşmemi fesih edebilir miyim?
Alıntı:
Nurcan hoca rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar ,
Fitness eğitmenliği için başvurduğum özel firma bugün beni sözleşme yapmak için çağırdı. Gittim belirsiz süreli sözleşme hazırlamışlar. Okudum ve şartlarını kabul ettim ; ancak sözleşmede iki ay deneme yazıyordu. Sonuç olarak 20 Ekim de başlamak üzere karşılıklı imzaladık. Yalnız ailevi sebepler nedeniyle gidemeyeceğim. Arayıp başlayamayacağımı bildirirsem sonradan sıkıntı oluşur mu ? Ve imzaladığım sözleşmeyi almama gerek kalır mı?
Arayıp bildirebilirsiniz gelmeyeceğinizi, en azından 20ekim günü hazırlıksız yakalanmazlar bir başkası ile anlaşırlar o sürede.
Diğer yandan 20 ekim günü işe gitmemeniz yeterli , yada gidip kusura bakmayın ben burada çalışmak istemiyorum demeniz yeterli olmakla birlikte noter kanalıyla noterden bir yazı da gönderebilirsiniz deneme süreli sözleşmenizi deneme süresi içinde feshettiğinizi belirten.