Cevap: Ertelenmiş hapis cezası ve memurluk durumu
insallah senin dedigin gibidir fakat gönderdigin link 1991 senesinin avukata sordum ve bana bunları söyledi dediğim gibi inşalah senin dedigin gibi olur bugun adliyeden sicil kaydı aldım adli sicil kaydı yoktur adli sicil arşiv kaydı yoktur diyor bu nasıl oluyor anlamıs deilim henüz işlenmedimi acaba
sernev verdıgın tum bılgıler tamamen yanlısmıs bunu anladım
sen bilirsin. sen avukatlara soruyon galiba ama avukatlar davayı alabilmek için sorun yoksa var der, davayı alır. tabi inanmak sana kalmış
sevgılı sernev ertelenmıs hapis cezası yenı kanuna gore onama tarıhınden sonra baslar.bıraz arastırırsan goruceksın yenı kanuna gore senın gonderdıgın 1991 tarıhlı ayrıca eklemem gerek davadan 1 yıl ceza almısım yargıtay kararına gore tck 53 madde uygulanmamıs yanı bızzat savcıyla gorustum fakat aldıgım ceza 1 yıl sınırında oldugu ıcın dmk 48 e gore memurluga engelmıs kardesım malesef boyle kurumumun henuz haberı yok ne zaman olur bılemıyorum.1 yıl sonra sıcılden sılınıcek 5 yıl sonra arsıvden sılınecekmıs
1 yıl sonra adli sicil kaydından silinecek, arşiv kaydından değil. zaten adli sicil kaydından silinip arşiv kaydına alınacak. kurumun nasıl haberi olcak ki. haberi olacağını sanmam.
1 yıl sonra adli sicilden 5 yıl sonra yenı kanuna gore arsıvden sılınecek kurumumun haberı nasıl olacak bellı aralarla kurumlar guvenlık tahkıkatı yaparlar
bi sorum olacak 4 ay hapis cezası verildi ancak 5 yıl hiç bir olaya kavgaya karışmazsam cezanın silinmesi kararı verildi.ama suçsuzluğumu ifade edemediğimden bu karar verildi bu hapis ve 5 yıl erteleme cezasının kaldırılması için ne yapabilirim acil cevap verir misiniz .lütfenn cevap verirseniz çok mutlu olucam...
Ertelemenin Memuriyete etkisi ve denetim süresi ne zaman başlar?
Arkadaşlar bu konuyu çok araştırdım. Eski kanundaki erteleme kavramıyla yeni kanundaki erteleme kavramı tamamen birbirinden farklıymış. eski kanunda denetim süresi mahkeme kararıyla başlıyor. yeni kanunda denetim süresi mahkeme kararının kesinleşmesinden itibaren başlıyor. Bir avukat konuyu şurda http://goo.gl/ldXO0x ayrıntılarıyla yazmış. Forumda bazı kişiler denetim süresi mahkeme kararının verildiği tarihten başlar gibi yanlış bilgiler vermiş
hocam noldu senin dosya. kurumla ilgili bir sıkıntı çıktı mı