25 TL toplanmakta ama apartmanın aylık gideri (temizlik elektrik ve su) kişi başı 15 tl düşmekte. Bir kiracı olarak her ay fazla ödediğim bu miktarı evden çıkarken geri talep etme hakkım var mı? Teşekkür ederim.
Printable View
Oturduğunuz evin aylık aidatı 25 TL ise, kişi başı düşen miktar şudur deme şansınız yok, 1 kişi de kalıyor olsanız, 40 kişi de kalıyor olsanız, her ay 25tl nı ödemeniz gerekir.
Yazın tatil için bir başka şehre gitseniz veya ailenizin bulunduğu şehire gitseniz ve 3 ay o evde kalmasanız evde kalan kişi sayısı 0 olduğu için hiç aidat ödemeyecekmisiniz bu mantığa göre?
Sanırım "kişi başı" ifadesi ile kastedilen "daire başı".
Kat Mülkiyeti Kanununda gider yerine toplanacak avans kelimesi kullanılmış. Yani fazlasını geri alamazsınız.
(KMK md.20)
a) Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak;
b) Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile
yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı
oranında katılmakla yükümlüdür.
Merhaba Herkese;
Öncelikle bu forumu oluşturanlara teşekkür ederim. Büyük Hizmet görüldüğüne inanıyorum.
Benim aşağıda detaylı olarak çıkardığım Site Yönetimi tarafından her ay bize ödettirilmektedir. Ancak kiracı olarak hangi kalemden sorumlu olduğumu bilmiyorum.
Cevap verirseniz çok memnun olurum.
Teşekkürler.
1.Güvenlik Maaşı+ Kapıcı Maaşı
2. Doğalgaz (merkezi sistem)
3. avukat Ücreti
4.Bahçe Çevre aydınlatma-müşterek alan elektrik
5. Asansör Bakım Ücreti
6. Temizlik Malzemeleri
7. Güvenlik Çay+ Şeker
8. Jeneratör mazot+ aylık bakım+anahtar alımı
9. Hidrofor Tamiri
10.bahçe, güvenlik, su
11.A4-A2 blokların gider tamiri+malzeme alımı
12.yağmur suyu tahliye pompası alımı
13.Bahçeye gübre alımı
şeklindedir. Ve her ay bu giderleri kiracı olarak ödüyorum.
Yusuf Bey çok teşekkür ederim.
Galiba ev sahibi bana sorun çıkaracak. Ödememi isteyecek yani.
ancak kiracı olarak 2 yıl üzerinden sözleşmemizi yaptık fakat bu bahsettiğiniz mali kalemleri ödemezsem çıkmamı isteyecek. öyle ima etti " ben karışmam diyerek"