Cevap: ölen eşin mirasçılarına pay düşer mi?
Peki konuyu okuyanlar için kısaca özetlemiş olayım vefat eden eşin mirasında sağ kalan eş diğer mirasçılardan kendi emeği ve katkısına istinaden ek pay talep edebilir ama diğer mirasçılar mirasçısı oldukları eş için sağ kalan eşten böyle bir hak talep edemezler.
Engin Bey; ben sizin yazılarınızı okuyorum ve inanın değerli katkılarınızla da bir çok şey öğreniyorum...Birşey talep edemezler diye siz yazınca ben demek ki yanlış anladım....Çünkü kardeşler onlar...Açıklama da yazmadan yazınızı bitirmişsiniz..Öğrenip ezberlediğim herşey yanlışmış diye paniğe kapıldım....Tabi ki size danışıp, doğruyu bulacağız... Bizler madur olan insanlar bilgi kirliliği içinde yalan yanlış herşeyi kafamıza doldurunca sonuç, panikle doğruyu da yanlış anlıyoruz...Siz bizi bir bilen olarak affediniz..
Benim durumum da benzer olduğu için mal üzerne kayıtlı hak iddia edilemez yazınca korkuya kapıldım
Niçin muhalefet olayım...Siz hukukçu ve profosyonelsiniz....Muhalefet niye edeyim, ufkumu açan insanlara...İyi ki varsınız, karşılıksız bize yardım ediyorsunuz...O kadar nankör olamam...Herşey için teşekkür ederim katkılarınız ve yardımlarınız için.
- - - Updated - - -
Engin bey; peki mirasçılar geçmişe dönük evlilik bağı içinde olan eşler arası para alışverişinin hesabını sorabilirler mi, beni tehdit ediyorlar...Teşekkür ederim tekrar.
Alıntı:
melahatgüloğlu rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Üye ; yargıtay kararı var diyorsunuz ve yargıtayın kararını soru olarak soruyorsunuz...Anlayabildiğim kadarı ile, miras hakkı içinde çözülmüş bir dava olmalı bence..Bu sadace benim mantığımla yorumladığım birşey..Vatandaş olarak yorumum bu.Demek ki mirasçının hak kaybıına uğradığı belirlenmiş olsa gerek ki diğerleri nafaka ödemişler...
Ben sadece Av, Engin Beyin bu sayfaya geri dönüp görüş bildirmesni beklerdim...Çünkü doğru bilgi ondadır ve bir bilgi aktardı..Mal paylaşımı sadece boşanmada olur dedi......Miras hukuku nerede o zaman..Benim kafam karıştı şimdi..
Ben aslında Basşlıklara bakarsanız yine bu konuda bir soru ile bir sayfa açmıştım....Malesef, hiç kimse oraya görüş bildirmedi...Yani ortada kaldım...Baktım aynı konu...Ben de buraya yazdım..Çünkü konu aynı hiç olmazsa burada tartışırız...
- - - Updated - - -
Soruyu soran üyeye soruyorum...
Başlık açmadan önce benzer konulara bakmamız aslında bizim yararımıza ...Çünkü ben sağ kalan eşin mirası diye başlayan ve sanıyorum üzerinden bir hafta bile geçmemçi bir konu açmıştım.
Bu durumda boşanılan eş mirasçı mı oluyor :)
Alıntı:
melahatgüloğlu rumuzlu üyeden alıntı
Engin bey; peki mirasçılar geçmişe dönük evlilik bağı içinde olan eşler arası para alışverişinin hesabını sorabilirler mi, beni tehdit ediyorlar...Teşekkür ederim tekrar.
Kardeşler mahfuz hisseli mirasçılar değillerdir böyle bir hakları yoktur.