Cevap: Banka atmsinden yanlış verilen para
Merak etmeyin İsmail bey arkadaşımızda vedalaşamamış zaten, yazdıklarınızı okuyunca (buna kendi fantezi dünyamda dahil) Lidyalıların yatacak yeri yok, keşke parayla saadet olmaz sözünü benimseselermiş hoş eminim bugünü görebilselerdi eserleriyle pekde gurur duymazlardı ya ama ne yazıkki herşeyin sonu hep paraya çıkıyor, yukarıda yazdıgım iletiyi bile okuyunca nasılda açgözlüymüşüm dedim kendime bir 0 yetmemiş iki 0 istemişim:)
Ben yazdım ama sevilen bir şair'den araklayıp kendim yazmış süsü vererek;
Henüz layık degilken tomurcuk kadar aşka,
Sana gül bahçesini kim açar benden başka...
Sonuç: Reddedildim:)
Kolay mı ayrılmak ? Bu kadar severken :(
Sonuç:Reddedildim:)
Biraraya gelemedikki hiç ayrılalım abi ama pes etmediğimi,
''Yari Ferhat olanın ellerle ülfeti ne?
Şirin ol katlanayım dağ gibi külfetine''
tarzı taciz msjlarıyla ona gösterdim son nefesimde elimi tutanım, koltukta uyaya kaldıgımda kalk yerine yat diyenim ol dedim, onursuzunum daha ne'n olayım istersin dedim meger tarzı degilmiş be abi sonunda Neyzen Tevfik'den Ben bu dünyanın devr-i devranını ile başlayan içerisinde Mecnun Leyla itfaiye hortumu geçen o ünlü dörtlüğü yazdım:)
Sonuç; her sabah gözlerimi açtıgımda ilk onu görüyorum:)
Yalnız smıle abi şu yazdıklarımızdan sonra bu konu hukuki boyutunu aştıgı için Erdogan Kırcali tarafından ya kilitlenecek yada üyeliğimiz askıya alınacak gerçi sen kıdemli üyesin olan yine emekçiye fakire olur, ama olsun pes etmem bir bakmışssın Misaki'nin azılı rakibi Misugi olarak yine karşına çıkmışım fakat yeminle bu sefer sırf Cagjackal'a özel mesaj atacagım diye 29 entry kastırmam bilesiniz:)
Gökhan sonuç ne oldu parayı geri verdinmi? diyerek konunun hukuki boyutuna yeniden dahil olalım:)
Bence bankanın olayı savcılığa intikal ettirmesinden önce parayı tastamam iade edin aksi halde bankacılık sistemleri ile dolandırıcılıktan Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıp üç yılın üstünde hapis cezası alma ihtimaliniz kuvvetle muhtemeldir. Bankanın en yüksek mevduat faizi, yargı ve icra masrafları ve avukatlık ücretleri ile çektiğiniz paranın misliyle sizden geri alması da cabası.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Bence bankanın olayı savcılığa intikal ettirmesinden önce parayı tastamam iade edin aksi halde bankacılık sistemleri ile dolandırıcılıktan Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıp üç yılın üstünde hapis cezası alma ihtimaliniz kuvvetle muhtemeldir. Bankanın en yüksek mevduat faizi, yargı ve icra masrafları ve avukatlık ücretleri ile çektiğiniz paranın misliyle sizden geri alması da cabası.
Bu dolandırıcılık mı oluyor?
ismail valla sende anormallik yok şu devirde herkez paraya yazar şiiri hiç kimse eşine yazmaz allah uzun ömürler versin sayende son 6 ayın en güzel gülme krizine girdim .
dolandırıcılığa girmez bankayla konuşun o matik hangi şubeye bağlıysa taksitle ödeyeceğinizi bildirin derim
bir şiir daha yazan olsa konu gercek boyutuna ulaşır .
Alıntı:
eneyes rumuzlu üyeden alıntı
ismail valla sende anormallik yok şu devirde herkez paraya yazar şiiri hiç kimse eşine yazmaz allah uzun ömürler versin sayende son 6 ayın en güzel gülme krizine girdim .
dolandırıcılığa girmez bankayla konuşun o matik hangi şubeye bağlıysa taksitle ödeyeceğinizi bildirin derim
bir şiir daha yazan olsa konu gercek boyutuna ulaşır .
Her zaman sanat sanat için olacak değilya bazanda para için olur.
Ayrıca konuyu açan ben değilim bankamatik bana fazla para vermek şöyle dursun fırsat bulsa hemen yutar, biraz empati yaptım.
Daha önce biri beni dolandırmıştı (Banka matik dermişim :DD) savcılığa gidecektim yanlız konuyu biraz araştırınca savcılığa gittiğimle kalacağım kanaati oluştu vaz geçtim, gerçekten merak ettiğim için sorduğum bir soruydu Engin Beye.
Peki tam tersi olsa banka size 50 tl yerine 10 tl verse ne yapardınız eminim ertesi sabah saat 09:00'da bankanın ilk müşterisi siz olurdunuz.
Bankadan fazla para çekme dolandırıcılık olmayabilir, fakat fazla çekilen parayı kasti olarak bankaya teslim etmemek dolandırıcılık olabilir bence de.
Fazla parayı bankadan alan arkadaş bir pavyona gitse ve ne kadar verdiğini bile bilemeyecek kadar sarhoş olsa, parayı da konsomatrislere kaptırsa VEYA ATM den parayı çektikten hemen sonra gaspa uğrasa ne kadar para çektiğini bile bilmeden parayı yitirecek. Neden bunları söyledim? Çünkü fazla para ödeyen bankanın da kusuru var. Yani müterafık (birlikte) kusur. O zaman banka paranın yarısını alma hakkına sahip desem?