Cevap: Sağ kalan çocuksuz eşin miras payı ve şirketteki durumu
Sayın hakkaniyetli teşekkür ederim...Belirttiğiniz linke de baktım....Çocuksuz sağ gelinin hukuk karşısında kayınpeder mirasından hiç bir hakkı yoksa, niçin, vefat önce mi sonra mı diye kafa karıştırılır ki.....Kesin hakkı yoksa, vefatın zamanının da bir anlamı olmamaktadır........Çok net...Şöyle mi toparlayayım....
-Muris ardında çocuksuz sağ eş bıraktı ise;kesinlikle baba mirası sağ kalan eşine intikal etmez..
Fakat, bir sürü yerde ölüm zamanları (önce ve sonra gibi) önemli ise, önce vefat tarihini belirtip ona göre mi soracağız......
Hukuk öğrencisi ardaşımız; terekede bir garip geldi bana...Madem bu bir hak, Niçin bilgilendirilmiyor insanlar değil mi...Eminim, bu ülkede bir sürü edinilmiş mal rejimi hesabı yapılmadan dağıtılan miras vardır...İnsanlar farkedecekler, itiraz edecekler ve hakları öyle verilecek....Olması gereken, başta bunun ayrılıp, kalan kısmının dağıtılması değil mi? Bir vatandaş olarak adaletli olan şeklin bu olduğunu düşündüm...
teşekkür ederim, derslerinizde de başarılar dilerim
Değerli öğrencimiz İsmail bey; yani miras dağıtıldı ise ve edinilmiş mal rejimi gözardı edildi ise,yeniden başa dönülecek...Halbuki devlet otomatikman bu haksa eğer, niçin dağıtımı öyle yapmaz.Yasayı koyan ve uygulayan devlet değil mi...Hakkınızı başvurarak alacaksınız yani,almak için uğraşıp para harcayacaksınız,alacağınız da harcadığınıza gidecek...
Çok teşekkür ederim..