-
Arkadaşlar, birbirinizle tartışmanın bir anlamı yok. Soruyu soran kişi, ayrıldığı sevgilisine nispet yapmak için başkasıyla beraber olmuş ve ondan çocuğu olunca da evlenmiş.
Evlilik birliğinin hiç gerçekleşmemesi, butlan sebebidir. Ama anladığım kadaruyla da bu dava için süreyi kaçırmış. Şimdi boşanma açıyor. Ama ne yazık ki, kusursuz eş bu davayı açabilir. Sayın karakolal, sosyal anlamda haklı olabilirsiniz. Ama hukuken kabul edilmeyen bir durum. Aksi kabul edilirse, yani sizin dediğiniz gibi, zten sevgi bitmiş evlilik de bitsin mantığı kabul edilirse, türkiyede evli erkek kalmaz.
Malumunuz olduğu üzere, erkeklerin büyük bölümü başka bir kadınla ilişki kurup evliliği bitirir. Ama bizde aile kurumunun korunması için hakime yetki verilmiştir. Bu nedenle, Yorpoy bence davasında haksız. Dava red olduktan sonra 3 yıl beklemek zorunda.
-
Sayın ragıp atay,
Ben yine yukarıda belirttiğim görüşleri savunmaktayım.
Tartışma demek öğrenmek demek.
-
Sayın karakolal,
Butlan davası için öngörülen süre geçmemiş olsa idi sizin de belirttiğiniz üzere evliliğin iptali yoluna gidilebilirdi. Süreler dolduğu için yapılacak tek şey boşanma davası açmak ve evlilik birliğinin temelden sarsıldığını ispat etmektir. Kız arkadaşın tanık olarak dinletilmesi bence de "Ben sadakat yükümlülüğümü yerine getirmiyorum, buyrun bu da kanıtı." demek olacaktır. Başka deliller sunulabilir, başka tanıklar dinlenebilir ancak karşı taraf sadakat yükümlülüğüne aykırı davranıldığını ispat ederse talepleri doğrultusunda dava ya red olunacak ya da boşanmaya karar verilmekle birlikte davacı eş nafaka, maddi - manevi tazminat ödemek durumunda kalacaktır.
-
Gerçek şu ki, karşı taraf boşanmayı kabul etse bile hukuken boşanılamayabiliniyor. Ben bu işin tek bir insanın (hakimin) vicdani kanaatine bırakılmasına karşıyım. Çünkü her insanın vicdani kanaati farklıdır, biri için bitmiş bir evlilik başkası için yürümesi gerekiyor olabilir. Aynı şekilde evliliğin başından beri hiç biraraya gelmemiş olan iki insan boşanma davası açılınca her ikiside boşanmak istemelerine rağmen hakim hayır boşamıyorum diyerek insanları 3 yıla mahkum edebiliyor...
-
boşanma davasının reddi ne zaman olur , 4 duruşma oldu , şimdi de tanıkları bekliyorlar. Onların tanıkları (ki bunlar yalancı şahit ) duruşmaya katılmadı ve polis nezaretinde getirilmesine karar verildi. Bundan sonra dava red edilebilinir mi ??
-
Tanıklar dinlenip, tüm deliller toplandıktan sonra dava sonuçlanacak, karar verilecektir.
-
Butlan davasında sürenin geçmesi ,şiddetli gecimsizlik gerekçesi ile açılan davada ,butlanın gerekçelerini tartışmayı neden engelliyor.farzedelim süreyi geçirdik.maddi bir olgu olan tehdit eylemini ,şiddetli geçimsizlik davasında ileri sürmemi neden engellesin.
tehdit ile kurulan evlilik 10 şiddetinde geçimsizlik yaratır.....
15 yıllık beraberliği olan ve hala o kadın ile beraber yaşama durumu söz konusu ise bu davada tanık olarak dinletirim.yani evlenmeden önceki durumları anlatması amacıyla.
-
Birkaç gün siteye gelmedim yine şenlenmiş burası.
Sayın Yorpoy, 15 yıllık güzel bir arkadaşlığının olduğunu söylüyorsun. Tabi sana göre güzel. Kavga ettiğinde yedek kadınlar var nasılsa onlarla gönül eğlendiriyorsun. Sonra da ben mutsuzum diyorsun. Madem arkadaşını seviyordun niçin başkası ile birlikte oldun.
Hem çocuğun olmuş hem de evlenmişsin. Artık aile sahibi olmuşsun. Çocuk senin değil mi? Arasıra uğrayıp para bırakmakla olur mu? O çocuğun babaya ihtiyacı yok mu sence.
Sonra eski arkadaşına dönmüşsün. O kızın da aklına şaşayım. O da ayrıldığınız dönemde başka bir erkekten çocuk yapıp evlenseydi onu kabul eder miydin.
Seninki bıkkınlık başka bir şey değil. Etrafımda olanlardan biliyorum. Sen boşansan da arkadaşınla evlenmezsin zaten. Zira o kadıncağızı sadece gönül eğlencesi olarak görüyorsun. Eğer onu sevseydin sevgine sahip çıkardın. Erkek gibi davranırdın. Beni tehdit ettiler evlendim diyorsun. Şimdi boşanacak cesareti nerden buldun bakalım. Aynı insanlar yine karşında değil mi
-
Sizin tarzınızda bir insan ile bu tip bir polemiğe girmeyeceğim. sayın nurten hn. ben kendimi tanırım ve konumda da belirttim bi hata yaptığımı . bu hata nedeni ilede hayatımı mahvettiğimi. siz şimdi hangi aileden bahsediyorsunuz. benim ailem var. şu anda da onunla bu konu hariç çok mutluyum. zaten olmasa onada evliyim boşanamıyorum der başkasına giderdim. size sadece bu kadar cevap vereceğim umarım hayatınız boyunca siz böle bi hata yapmazsınız.
-
Sayın nurtenoz,
Sitemizin amacını aşacak iletiler yazmayalım,biz burda insanları yaptıkları davranışlardan dolayı sorgulayamayız,ifade alamayız,ancak bundan sonrası için yardımcı olabiliriz,soruları hakkında genel bilgiler verebiliriz.
Hukuki ve demokratik tartışmalara açığız ama insanların özel hayatları bizi ilgilendirmez,gerekli soruları mahkemede hakim sorar,bu bizim görevimiz ve haddimiz değil.
İyi günler...