Cevap: İstifa etmek istiyorum
Ben imzalarken kontrol etmiştim aslında yanlış olsa fark ederdim diye düşünüyorum benim ilk işim bu o yüzden fazlasıyla acemiyim ne yapmam gerektiği konusunda hiç bir fikrim yok istifa etmek için bile korkuyorum diye bilirim. Ben mahkemeye veriler mi ? Benden tazminat alırlar mı ? soruları kafamı kurcalıyor ve beni korkutuyor.Sırf tazminat korkum yüzünden eğitimimden vazgeçmeyi bile düşünüyorum.
Bu kadar korkmanıza gerek yok. Yalnız sözleşmenin içeriğini bilmemiz gerekir. Mesela kanunen 2 ay deneme süresi mevcuttur. 2 ay içerisinde işçi istediği zaman sözleşmesini feshedebilir. Sözleşmede fesih ile alakalı bir bilgi var mı? Mesela 1 sene dolmadan sözleşmenin işçi tarafından feshedilmesi durumunda böyle böyle olur tarzında..Herhangi bir madde yoksa genel kanı, işçi veya işverenin ihbar sürelerine uyarak sözleşmeyi feshetme hakkı tanınır. İhbar süresine uyulmazsa ihbar tazminatı hakkı doğar. Bu yüzden şahsi kanaatimce noter yolu ile ihbar süresine uyarak istifa dilekçenizi kurumunuza gönderirseniz herhangi bir problemle karşılaşmazsınız.
Bana verilen sözleşmede sözleşmenin feshedilmesi için 4857 sayılı kanun esastır ayrıca kpss ile atanma sonucu sözleşmenin feshi söz konusu değildir yazıyor.
Bır egıtım kurumunda calıstıgınıza gore belırlı surelı sozlesmeyle calısıyorsunuz,yanı ıhbar surenız yok,yanı sozlesme surenız dolmadan ayrılırsanız, ısverenınızın bu durumdan dogacak zararı karsılamanızı talep hakkı dogar.MEB den ıstıfa edebılmenız mumkun degıl,cunku ısverenınız MEB degıl.
Sözleşme sürem 1 yıllık sözleşmem 20.09.2013 te bitiyor, bulunduğum yerde ki ilçe milli eğitime dilekçe verdiğimde de istifa edebileceğimi söyledi bir kaç kişi o yüzden sormuştum ilçe milli eğitime versem olur mu diye... Eğitim kurumunda çalışırken neden ihbar süresi olmuyor ? İstifa etme hakkım yok yani bu durumda onlar kabul etmezlerse çalışmak zorundayım sözleşmem bitene kadar
Elbette ıstıfa hakkınız var, ana dedıgınız gıbı Onlar Kabul Ederse,yanı anlasırsanız , zarar gormeden ıstıfa edebılırsınız, anlasamazsanız gene ıstıfa edebılırsınız buna engel yok,ama karsı taraf zararının taNzımı ıcın dava acarsa o davayı kazanır, sızde o zararı odemek zorunda kalırsınız, bunu anlatmaya calıstım.
Teşekkür ederim Erdoğan bey bende en çok bundan korkuyorum aslında bana dava açarlar ve tazminat alırlar diye sonuçta eğitim kurumu bir sürü avukatları vardır.Benim ise elimden birşey gelmiyor ilk yılım hiç birşey bilmiyorum en çok istediğim şey gerçek oldu yüksek lisansa kabul edildim ama gidemiyorum ve onlarda işten çıkmama izin vermiyorlar ... Gerçekten teşekkür ederim en çok korktuğum şeyde haksız değilmişim yani...