Cevap: Sipariş iptali sonrası bedel iadesi zaman aşımı
Alıntı:
Yanıt için teşekkür ederim. Elimde 24 aralık tarihli şirket tarafından gönderilen sipariş iptaliniz yapılmıştır yazan bir mail var. Bunu kanıt olarak kullanamaz mıyım?
Kullanılabilir. Dava açmayı düşündüğünüze göre avukat masrafı, dosya masrafı ve harcı gibi giderleri ödemeyi kabullenmiş gözüküyorsunuz. Bu yüzden 80TL ücretli ihtarnameyi çekmeniz sizin yararınıza. Noter İhtarnamesi mahkemede en büyük delili oluşturur sizin alacağınızı talep ettiğinizi gösteren bir belge olarak. Parayı vermeseydiniz beklemeseydiniz tarzı cevaplar tuhafınıza gidiyor olabilir fakat sizinde yerin dibine bu kadar soktuğunuz ve hakkında tek bir iyi şey söylemediğiniz bir firmadan alışveriş yapmanız da bir o kadar tuhaf maalesef. Bile bile lades denmiş gibi.
Mail kanıt olur mu...
Buna hakim karar verir, Ancak bilirkişi olarak bu soru bana gelse, alıcının mail adresinin alan adına bakarım. Eğer gmail, hotmail gibi bir yer ise, kanıt olarak kabul etmek mümkün. Ancak kendinize ait bir alan adı ise, "kerameti kendinden menkul" sınıfında sayılacağı için kanıt olmadığı görüşünü bildiririm. Bu durumda alıcının değil, yollayanın durumuna bakılabilir.
Netice olarak, eğer sizin mail adresinizin alan adı (yollayanın zaten kendi alan adıdır) hotmail, gmail v.s. gibi bir yer ise, kabul görür diye düşünüyorum.
Tabii bu maili asla silmeyin, kağıda alınan çıktısı sadece "beyan" hükmündedir.
- - - Updated - - -
Mail kanıt olur mu...
Buna hakim karar verir, Ancak bilirkişi olarak bu soru bana gelse, alıcının mail adresinin alan adına bakarım. Eğer gmail, hotmail gibi bir yer ise, kanıt olarak kabul etmek mümkün. Ancak kendinize ait bir alan adı ise, "kerameti kendinden menkul" sınıfında sayılacağı için kanıt olmadığı görüşünü bildiririm. Bu durumda alıcının değil, yollayanın durumuna bakılabilir.
Netice olarak, eğer sizin mail adresinizin alan adı (yollayanın zaten kendi alan adıdır) hotmail, gmail v.s. gibi bir yer ise, kabul görür diye düşünüyorum.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Mail kanıt olur mu...
- - - Updated - - -
Mail kanıt olur mu...
Mailim yahoo uzantılı. Gönderen ise açıkça kendi şirketlerine ait uzantısı ise şirektin internet sitesinin adı. Hangi nolu siperişin saat kaçta iptal edildiğine kadar hepsi yazıyor.
Bunun ile beraber dava açarsam kazandığım takdirde masrafları karşı taraf mı karşılar? Ne kadar masraf olur?
Bir de daha önce de bahsettiğim gibi dava sonuçlanmadan geri ödeme yapılırsa ne gibi bir durum olur? Dava mı düşer? Masraflar ne olur?
Evet haklısınız ayrıntılı araştırma yapmadan sipariş verince böyle şeyler olabiliyor. Bile bile olmasa bile bilmeden lades demiş oldum.
Bakın, delil olup olmayacağına hakim karar verecek, belki delil değil diyecek, v.s.
İhtarname yollamak gibi bir imkanınız olduğuna göre yollayın bence.
Dava açarsanız kimi masraflarınızı geri alacaksınız ama kimisini de alamayacaksınız.
uyap.gov.tr ye girerseniz oradan fikir edinebilirsiniz masraflarınız konusunda.
yeni tüketici kanunuyla, emaillerde ihtar sayılıyor,
tek problem, gönderdiğini ispat etmek
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Bakın, delil olup olmayacağına hakim karar verecek, belki delil değil diyecek, v.s.
İhtarname yollamak gibi bir imkanınız olduğuna göre yollayın bence.
Dava açarsanız kimi masraflarınızı geri alacaksınız ama kimisini de alamayacaksınız.
uyap.gov.tr ye girerseniz oradan fikir edinebilirsiniz masraflarınız konusunda.
Bilgi için tekrar teşekkür ederim.
http://vatandas.uyap.gov.tr/jsp/vata...hesaplama.html
Bu linkten hesap yapılabiliyor. İleride forumu ziyaret eden arkadaşlar için linki buraya koydum. Tüketicinin korunmasından kaynaklanan'ı seçip taraf sayısını 2 yapıp bilir kişiyi de işaretleyince 280 tl gibi birşey çıkıyor. Fazla ayrıntı isteyerek baş ağrıttığımın farkındayım. Neyi alıp neyi alamayacağımı ve avukatsız bu işi yapıp yapamayacağım konusunda tavsiyeleriniz var mıdır? Amacım bu gibi konularda burada açılan birçok başlığa kendi çabamla örnek olabilmek. Tekrar teşekkür ederim.