Cevap: Ödeyemediğim Kredi kartı borcu hakkında
Merhabalar ben özel bi sektörde çalışıyorum aynı zamanda aktif olarak ogrenciyim 2 yıl önce kampüste banka çalışanlarının öğrencilere deyim yerindeyse zorla verdiği 2 bankadan öğrenci kredi kartı aldım ikiside 500 lira limitli kartlar harcamayı yaptım ve sonuç olarak odeyemedim borcu önce taksitlendirdim bikaç ay odeyebildim sonrası yine gelmedi ve yaklaşık 2 yıldır herhangi bi ödeme yapamıyorum bu süre içinde bisürü avukatlık burosundan aradılar tekrar yapilandirma talep ettim fakat bu seviyeden sonra taksitlendirme yapmayacaklar ını yalnızca tek ödeme istediklerini söylediler bende kızdım 1 2 ay boyunca hiçbirinin telefonunu acmadım. Ve yaklaşık 5 6 aydır hiçbiri aramiyor ne herhangi bi dava açıldı ne de aileme herhangi bi tebligat bi haciz işlemi uygulandı ve suan borcumu ödeyebilicek durumdayım toplamda 1000 lira olan bu iki bankaya borcum suan nasıl bi faizle bana geri döner bunun hakkında biraz bilginize başvurmak istedim ve sizce hala yapılandırma yapabilir miyim bu bankalara olan borcumu. Şimdiden çok tesekkur ederim hukukcu arkadaslara
Cevap: Ödeyemediğim Kredi kartı borcu hakkında
Yapılandırma, tamamen 2 tarafın anlaşması-isteği ile olabilecek bir durum. Yani sizin yeniden borcunuzu yapılandırma isteğinizi alacaklının da istemesi gerek, alacaklıyı bunu yapmaya zorlayacak bir yasal düzenleme mevcut değil. 2 ayrı bankadan alınan 2 ayrı kart, 2 ayrı takip demek olacağından, takip masrafları kart borcunuzu aşacaktır büyük ihtimalle.
Bankalarınızla görüşüp, borcunuzun durumunu öğrenip yeniden yapılandırma imkanını sorgulayabilirsiniz. Eğer borcunuz avukatın takibinde ise, avukatla görüşerek taksitlendirme talep edebilirsiniz.