Cevap: icra - araç hacizi
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Alacak bölünebilir, alacağınızın dilediği kadarı için ihtiyati haciz kararı isteyebilir teminatını da bu miktar üzerinden yatırabilirsiniz ben çok yaptım :)
25bin tllik senetin 5 bin tlsi için teminat yatırdığımda ihtiyati haciz koyuluyor üzerine peki engin bey bu hacizi koyduktan sonra ne zaman kalkar bu haciz. belli bir süreliğine almıyoruz değilmi süre sınırı yok bunun yani. ayrıca geri kalan 20bin tl için bi sıkıntı teşkil edermi alacak konusunda. ben 25bin tllik bir dosya için 5 bin tllik kadarının teminatını yatırıp şahsın 15bin tllik aracına haciz koyduracağım. bu şekilde yapabilirim sanırım ozaman. cevaplarınz için çok teşekkür ederim.
İhtiyati hacizlerde kararın alınmasından itibaren 10 gün içinde esas takibe geçilmesi gerekiyor biliyorum kısmi tedbir kararı alıp senedin tamamı icraya konulabilir. Kısmi tutar için hemen borçlunun mallarına ihtiyati haciz konulur. Takip kesinleşince bu ihtiyati haciz esas hacze dönüştürülür dolayısıyla süre sıkıntısı düşme tehlikesi takip edildikçe olmaz.
cevaplarınız için çok teşekkür ederim engin bey, iyi forumlar