BİR HATIRLATMA DA BENDEN : SOZLEŞME DEVAM EDERKEN KİRA PARALARINIZI AKSATMADAN ODEMEYE DEVAM EDİNİZ AKSİ TAKDİRDE GECİKME FAİZLERİ DE TESPİT EDİLEN YENİ KİRA PARASINA EKLENEREK ODEMEKTE ZORLANACAĞINIZ BİR MEBLAĞ OLARAK KARŞINIZA ÇIKABİLİR.
Printable View
BİR HATIRLATMA DA BENDEN : SOZLEŞME DEVAM EDERKEN KİRA PARALARINIZI AKSATMADAN ODEMEYE DEVAM EDİNİZ AKSİ TAKDİRDE GECİKME FAİZLERİ DE TESPİT EDİLEN YENİ KİRA PARASINA EKLENEREK ODEMEKTE ZORLANACAĞINIZ BİR MEBLAĞ OLARAK KARŞINIZA ÇIKABİLİR.
Burayı biraz açsak ben 400 deyip ev sahibi 500 dese 450 de dava sonucunda çıksa. Ben karşı tarafın masraflarını %50 karşılamam mı gerekir. Eğer öyleyse hani benim masraflarım karşılığı.Alıntı:
fakat talebi kısmen kabul edilir se siz reddedilen oran üzerinden mahkeme masraflarını ve de karşı raaf olan kiraya veren avukat tutmuşsa vekalet üçretini ödersiniz.
Ekleyen: Av.Mehmet Emin Taslak*-*04/06/2006*:* 13:59:58
Kira tespit davalarında, ya benim artırımım kabul görür ya da ben davayı kaybetmiş olurum. İlginç durum. Ara bir değer olması bana zarar yani.
ben kiracıyım ve ev sahibim kira tespit davası açtı...
Bir davanın kazanılması halinde, davacının yaptığı yargılama masrafları ve vekalet ücretinin davalı tarafından karşılanmasına karar verilir.
Davanın reddi halinde, masraflar davacı üzerinde bırakılır.
Davanın kısmi kabulü halinde, davalı kabul edilen kısım üzerinden hesaplanacak oranda ödeme yapar. Red edilen kısım üzerinden hesaplanacak ödeme ise davacı tarafından yapılır.
kabul edilen kısım ve red edilen kısım kavramlarını açabilir misiniz?Alıntı:
Davanın kısmi kabulü halinde, davalı kabul edilen kısım üzerinden hesaplanacak oranda ödeme yapar. Red edilen kısım üzerinden hesaplanacak ödeme ise davacı tarafından yapılır.
Ekleyen: Av.Esin Kılıç Erdoğan*-*02/07/2006*:* 21:47:57
mesela davakı olarak 400ytl kira veriyor olsam. Davacı ev sahibi 500YTL istiyor olsa ve dava sonucunda 430YTL yeni dönem kirası olsa.
davalı kabul edilen kısım üzerinden hesaplanacak oranı 30YTL kısmı mı?
Red edilen kısım üzerinden hesaplanacak ödeme de 70YTL mi?
bir de nasıl bir oran hesabı acaba?