Cevap: Başkasına kullandırılan kredi kartı borcununhukuki yollar ile tahsili
Sn Cagjackal
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Ek te bulunan yazdıklarımla alakalı bir öneriniz olur mu?
Tekrar teşekkürler.
Şimdilik adresi bellidir. Kaçma arayışı içindedir.
Bunun ile alakalı nasıl bir önlem alabilirim.
Dava harcı ve Avukat vekalet ücreti ödeyecek durumum yoktur.
Ayrıca menkul ve gayrimenkul sahibi değilim.
Olası bir haciz durumunda evimde neler haczedilebilir?
Her hangi bir haciz durumunda banka avukatlarına ödeme taahhüdünde bulunmak zorundayım?
Zira şu anda bu borcu ödemem mümkün değil.
Bana önerileriniz ne olabilir.
- Hukuki olarak alabileceğiniz bir önlem yok bence.
- Olası haciz durumunda evinizdeki altın, gümüş, değerli taş, tablo tarzı eşyalar her halde haczedilebilirken, kanunda yapılan yeni değişikliğe göre pek lüzumlu ev eşyaları haczedilmeyip bu eşyalardan birden fazla olması durumunda fazla olanın haczi kabildir.
- Herhangi bir imzalı taahhütte bulunup da bu taahhüdü zamanında yerine getiremezseniz taahhüdü ihlalden hapis cezası alabilirsiniz.
- - - Updated - - -
- Hukuki olarak alabileceğiniz bir önlem yok bence.
- Olası haciz durumunda evinizdeki altın, gümüş, değerli taş, tablo tarzı eşyalar her halde haczedilebilirken, kanunda yapılan yeni değişikliğe göre pek lüzumlu ev eşyaları haczedilmeyip bu eşyalardan birden fazla olması durumunda fazla olanın haczi kabildir.
- Herhangi bir imzalı taahhütte bulunup da bu taahhüdü zamanında yerine getiremezseniz taahhüdü ihlalden hapis cezası alabilirsiniz.
Zor duruma düşmüş bir insana paranı alman imkansız yazmak insanın içinden pek gelmiyor lakin benimde düşüncem sizin rıza dahilinde kartınızı kullandırmanız sonucu bu parayı alamayacağınız yönünde.Diğer ellerinde kıymetli evrak olan borçlular zaten direk icra dairesinden direk bu bahsi geçen mallara icra yapmışlardır.Eğer biraz aklı varsa o malları çoktan elinden çıkarmıştır.Çıkarmasa dahi icra, avukat masrafları, faizler ve malların icradan satışı sonucu bu mallar gene borcunu karşılamayacaktır.Bu yazıyı okuyan herkesede şunu söyluyorum, birine bazı gerekçelerle(patronumdu, arkadaşımdı küserdi, aram bozulurdu, işim bozulurdu, çok ısrar ettiydi vb.) kartınızı kullandıryorsanız o kişiniz sizin paranızı kullandığını ve ödemezse yasal olarak borcu sizin borcunuz olacağını unutmayın.
Sn Sevgili Bill187
Sıkıntımı sıkıntınız gibi paylaşmanız ve cevap vermeniz gerçekten beni duygulandırdı.
Sağolun sevgiyle kalın.
Dilim varmıyor insanlara güvenmeyin demeye.
Umarım ben dürüstlüğümün cezasını ağır bir şekilde çekmem.
Ve insanlara olan sevgi ile güven duygularımda erozyon'a uğramam.
Ve tekrar umarım ki mutlu son olur.
Olmasa da Rabbime güvenim sonsuz. Çaresiz ve umutsuz olsam da yaradana havale ediyorum.
Allah razı olsun.
Rica ederim.Umarım bu sıkıntılı zamanı atlatırsınız.Sizin için hukuken her şey bitmiş değil lakin şu da var ki hayattaki her şeyin karşılığı bazen %100 bir şekilde hukukta bulunamıyor.Ama mazlumun ahı bir gün bir yerden de çıkıyor.Dürüstlük öyle bir erdemdir ki herkes onu kaldıramaz.Siz onu kaldırmış olun gerisi önemli değil.Saygılarımla..
Ben biraz daha olumlu bakacagim bu duruma.. Kredi karti ile taksitli alisveris yapmissiniz tutar 1.500tl. Bu alisveris ile ilgili fatura alindi mi alindiysa kimin adina fatura. Ote yandan alinan urunun kullanicisini (arkadasiniz olmali) ispatlayabiliyor musunuz? yani su tarihte aldigim su urunu su kisiye kendi kredi kartimi kullandirarak almistik gibi. Eger alinan urunun kullanicisini ispatlayabiliyorsaniz bence pesini birakmayin derim. Bir tv, bir buzdolabi yada ne bileyim barkod'u olan bir urunse ispat sansiniz yuksek. Eger bu kosullari sagliyorsaniz noterden ilamsiz odeme emri gonderin. gelismelere gore hareket planini bir avukat yardimiyla belirlersiniz.
- - - Updated - - -
Ben biraz daha olumlu bakacagim bu duruma.. Kredi karti ile taksitli alisveris yapmissiniz tutar 1.500tl. Bu alisveris ile ilgili fatura alindi mi alindiysa kimin adina fatura. Ote yandan alinan urunun kullanicisini (arkadasiniz olmali) ispatlayabiliyor musunuz? yani su tarihte aldigim su urunu su kisiye kendi kredi kartimi kullandirarak almistik gibi. Eger alinan urunun kullanicisini ispatlayabiliyorsaniz bence pesini birakmayin derim. Bir tv, bir buzdolabi yada ne bileyim barkod'u olan bir urunse ispat sansiniz yuksek. Eger bu kosullari sagliyorsaniz noterden ilamsiz odeme emri gonderin. gelismelere gore hareket planini bir avukat yardimiyla belirlersiniz.