Cevap: Beni Mahkmeye Veren Servisin Açtığı Davayıı Kazandım Bundan Sonra Ne Yapmam Gerek (Ss'li)
THH kararında şikayet edilen kim?
Bana bu bişte bir terslik var gibi geliyor.
Bu işler servisi ilgilendiren bir şey değil.
Sizin bu konudaki hasmınız, malı satın aldığınız yer.
Bu olamıyorsa üretici / ithalatçı.
Servis size sadece servis fişlerini vermekten sorumlu. Bu görevini de yerine getirmişe benziyor.
Servis tamir etmeyi de reddedebilir, bunu kanıtlayacak belgeyi vermekten de anlaşıldığı kadarıyla imtina etmemiş.
Siz bu belgelerle satıcıya gidip paranızı isteyecektiniz. Vermeyecekti, o zaman da satıcıyı hasım göstererek THH ne başvuracaktınız.
Ayrıca ürünün fişi olmadığını söylüyorsunuz.
Doğrusu ben THH kararında ne yazdığını merak etmekteyim.
Mahkemenin, servisin açtığı davayı reddetmiş olması sizin haklı olduğunuzu gösterdiğine emin değilim. Çünkü bu olayda servis taraf değil, bu yüzden dava açmasının anlamı yok. Bu yüzden reddedilmiş olabilir.
Şimdi siz olsa olsa THH kararı ile icra yoluna gidebilirsiniz ama itiraz durumunda icra masrafları size kalır.
Diğer evrakları da (THH dilekçesi ve kararı) paylaşabilir misiniz?
Cevap: Beni Mahkmeye Veren Servisin Açtığı Davayıı Kazandım Bundan Sonra Ne Yapmam Gerek (Ss'li)
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
THH kararında şikayet edilen kim?
Bana bu bişte bir terslik var gibi geliyor.
Bu işler servisi ilgilendiren bir şey değil.
Sizin bu konudaki hasmınız, malı satın aldığınız yer.
Bu olamıyorsa üretici / ithalatçı.
Servis size sadece servis fişlerini vermekten sorumlu. Bu görevini de yerine getirmişe benziyor.
Servis tamir etmeyi de reddedebilir, bunu kanıtlayacak belgeyi vermekten de anlaşıldığı kadarıyla imtina etmemiş.
Siz bu belgelerle satıcıya gidip paranızı isteyecektiniz. Vermeyecekti, o zaman da satıcıyı hasım göstererek THH ne başvuracaktınız.
Ayrıca ürünün fişi olmadığını söylüyorsunuz.
Doğrusu ben THH kararında ne yazdığını merak etmekteyim.
Mahkemenin, servisin açtığı davayı reddetmiş olması sizin haklı olduğunuzu gösterdiğine emin değilim. Çünkü bu olayda servis taraf değil, bu yüzden dava açmasının anlamı yok. Bu yüzden reddedilmiş olabilir.
Şimdi siz olsa olsa THH kararı ile icra yoluna gidebilirsiniz ama itiraz durumunda icra masrafları size kalır.
Diğer evrakları da (THH dilekçesi ve kararı) paylaşabilir misiniz?
O zaman ustat olayi en basindan anatayim olay,
1
https://www.hukuki.net/showthread.php...rma&highlight=
2
https://www.hukuki.net/showthread.php...li)&highlight=
3 olayda bu konudurvdava sonuclandi,
Evet, orada da sorunuzu cevaplamışım,
siz ise aynı soruyu defaatle sormuşsunuz.
Burada da aynı cevabı vermişim.
Umarım yeni bir konu daha açmazsınız.
Ben aynı konuları defalarca açmamışım her seferinde farklı bir durum olmuş, madem bu durum servisi bağlamıyor servis neden var servisin görevi ne, neden servis bana karşı dava açıyor ayrıca ben ürünü değişt,rmesi için servise başvurdum değiştirmekte onun görevlerinden birisi değilmi sn. senoleker ne yapayım şimdi ben,
Alıntı:
Robinson_Crusoe rumuzlu üyeden alıntı
değiştirmekte onun görevlerinden birisi değilmi
Değil.
.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Değil.
.
O zaman üstat bu aşamadan sonra ne yapmalıyım, ayrıca servis ürünü 3 den fazla tamir etti ve git ne yaparsan yap dedi bunun servisliği nerede kalıyor o zaman. Tüketici hakem heyetine şikayette bulunurken oradakiler bana servisi şikayet etmen gerekli dedi. Bu olaylar oluyor servis ise bana dava açıyor madem bu kadar yetkisi yok neden diretiyor o zaman. Ayrıca benim bütün evraklar mahkemede mahkemeden tarafıma gerekçeli yazılı kağıtlarda gelmedi siz söyleyin o zaman ne yapmam gerekeni ben ona göre hareket edeyim,