Cevap: Rent a car Açık Senet Tuzağına Düştüm
Benzer bi olay benim suan başımda
2012 arac kiraladık aracla kaza yaptik sahis kaskolu aracmis sirketi aradığımda aman kraladim deme dedi bende yaralamali kaza oldugu için kiralik olduğunu söylemedim polislere ancak arkadasin sigorta sirketi olan hdi sigorta araci usulsuz kiralama yaptigi icin ödemesini yapmadi ve senedi icraya koymus benden talebde bulundu borca itiraz actim ama fayda saglamadi menfi tesbit acicam mecburen. Senedin ol köşesinde rent a car yaziyor sozlesmeden yirtildigi belli cirt cirtlari duruyor senetde tanzim tarihinde nakden yazmis ben o tarihte resmi olarak baska sehirde universitede imza kagidimla isbatlaya biliyorum arac kralarken sahidim kaza esnasinda sahidim var ornet temsil eden dava var mi yardimci olurmusunuz. Yoksa bu adama odeyecem mi bu parayi
Alıntı:
rfqbyrm rumuzlu üyeden alıntı
Verdiğiniz bilgi için teşekkürler.peki ben bu senet kullanılmadan polise şikayet etsem açık senet imzalatılması sonuçta yasal bişey değil. Bunu kiralamacıdan alabilirmiyim böyle bi şansım var mı ?
Açık senet imzalatılmasının yasal olmadığını nereden çıkardınız? Gayet yasal.
Affedersiniz sene 2012 rent a car boş senet diye bi başlıkta araç kiralama senet rent a car bilgilerinin altına cıkarılmış ama bende fotokopisi var bunun bi getirisi var mı cok zor durumda yım
Mrb bende bir kac ay once rentekar die bildigimiz sahtekarlardan arac kiraladim.Aracta hicbirsey yokmus gibi aldim fazla uzaklasmadan arac su kaynatti.Rentakarciyi aradimda bisey olmaz suyu koy devam et dedi.Bende yine suyu koyup devam ettim araba megerse conta yanikli arabaymis.Bende arabayi geri biraktim aldigim yere.Adama ertesi gun gittigimde adam araba rektevede diyip bana 2.300 tl borc cikardi bnde vermedim.Senet isine gelince bnmkisi notmal senet degil sozlesmenin aldinda bulunan mukabilinde yazisi gecen senete imza attim herhangi bir hukuk yolu izliyebilirmiyim bisey tuttururlarmi bununla.Adamla konusma kayitlarim mevcut arabayi getir verdigin parayi al dedi kiraladim parayida alamadim.Yardimci olun ltfn