En azından bu aşamadan sonra profesyonel hukuki yardım alsanız, olmaz mı acaba?
İlgili kararı, ilamlara özgü takip yoluyla (bir dilekçeyle değil!) icraya geçecek ve infazını talep edeceksiniz.
Printable View
En azından bu aşamadan sonra profesyonel hukuki yardım alsanız, olmaz mı acaba?
İlgili kararı, ilamlara özgü takip yoluyla (bir dilekçeyle değil!) icraya geçecek ve infazını talep edeceksiniz.
sayın Karakum sizin önerinizi dinleyip profesyonel yardım almak amacıyla öncelikle İstanbul'da bulunan tük.der.avukatı ve Ankara'da bulunan şikayet sayfası avukatı ile telefon ile görüştüm sayın avukatlar ''aracımın yenisinin olamamasından dolayı(2007 üretilen modeli olmadığından)dosyama dilekçem ile sunduğum fatura bedeli üzerinden yasal faiz uygulanması gerektiğini söyledi''bunun üzerine ilçemde bulunan bir avukata gidip yargıtay ilamı ve mahkeme kararını verdim ve aldığım cevap esmal araç fiatı üzerinden paranızı alacaksınız oldu.emsal araç ta benim aracımdan farklı özellikler (fazla olanlar)hesaplanıp tutardan düşülerek ödenecek dedi.şimdi dahada çok kafam karıştı,bir tarafta karar ve yargıtay ilamı faturayı faxlayıp telefondan konuştuğum avukatlar diğer tarafta ilçemdeki avukatın cevabı....
Benim faturam üzerinden yasal faiz uygulanırsa(bir hukuk sayfasından kopyeledim)
Bugün İcra Müdürlüklerinde uygulanan yasal faiz oranları:
30.06.2003-31.12.2003 arası için %50
01.01.2004-30.06.2004 arası için %43
01.07.2004-01.05.2005 arası için %38
01.05.2005-31.12.2005 arası için %12
01.01.2006-Bugüne kadar %9
bunun üzerinden hesap yaptığımda(üstelik basit faiz birleşik faizde yapmıyorum) emsal araç bedelinin üzerinde para almam gerekiyor.şimdi profosyenel destek te ikilem doğdu siz sayın avukatlara sormak isterim ben aracımın faturası üzerinden yasal faiz ilemi ? paramı alacağım veya emsal araç üzerinden mi?mahkeme kararı ve yargıtay ilamını ayrıca dava dilekçemdeki sonuç bölümünü aşağıya ekliyorum.. cevaplarınızı bekliyorum saygılarımla..
***yargıtay ilamında:dosyadaki yazılara,kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre yerinde olmayan bütün temyiz itirazlarının reddi ile usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA,11.12.2006 gününde oy birliği ile karar verildi.
**mahkeme kararının hüküm bölümünde:
davacının maddi ve manevi tazminat talepleri saklı kalmak suretiyle davanın kabulu ile ........... plakalı aracın davalılara iade edilerek yeni ürünün davalılardan müştereken ve mütesessilen alınarak davacıya verilmesine aynen ifanın mümkün olmaması halinde İ.İ.Knın 24 maddesine göre işlem yapılmasına....
dava tarihimi ve fatura tutarını yazıyorum ki belki sizlerde hesap yapma yoluna gidebilirsiniz diye
dava tarihi:02/03/2004
fatura bedeli 18.000.000.000tl
emsal araç bedeli bugün için 30.000ytl
**dava dilekçemde:aracımın yenisiyle değiştirilmesi veya ödemiş olduğum bedellerin faizleriyle birlikte ödenmesini,diğer kanuni haklarımın(maddi manevi tazminat hakkımın)saklı kalmak kaydıyla iade kararı verilmesini ....diye yazmıştım.