Yasayıp görelim en iyis senol bey tesekkur ederim.
- - - Updated - - -
Yasayıp görelim en iyis senol bey tesekkur ederim.
Printable View
Hele ki il dışından yapılan bir kesinti olması daha tuhaf. Adı geçen icra dairesini arayın isterseniz, eğer kayıtlar sadece dosyada değil de bilgisayarda da tutuluyorsa dosya numarasından alacaklı-borçlu bilgilerini verebileceklerini düşünüyorum zira mahkeme kalemleri bu bilgileri veriyorlar.
Bu arada kredi kart veyahut kredi verilirken de bazı bankalar borcun ödenmemesi durumunda borcun emekli maaşından kesilmesi için bir muvafakatname imzalatıyorlar, acaba bilmeden imzalamış ya da imzalamış fakat hatırlamıyor da olabilir mi acaba. Çünkü en azından adrese tebliğ edilmiş bir ödeme emri olması gerekirdi ki bir ödeme yapılmadığı takdirde icra takibi başlatılsın. Bunlar direk bodoslama dalmışlar:) Alakasız bir borç olayı çıkarsa zaten tam bomba olur.
Muvafakatname var mı yok mu bilmiyorum; Ancak borcun gerçek olduğu ortaya çıktı. Ayrıca bu ay da 200 lira kesilmiş. Dolayısı ile ödenmiş oldu.
Borçlunun da iyi niyetinden şüpheye düştüğüm için tamam işte, borcunuz ödenmiş, temizlenmiş. Daha ne istiyorsunuz dedim. Zira muhtelemen yazılı muvafakatname de vermiştir ama söylemiyordur diye düşünmeye başladım.
Şimdi merak ettim:
Avukatlara da müvekkilleri yalan söylüyorlar mıdır acaba?
Yalan bilgiler ile avukatlar müvekkillerini nasıl savunabilirler ki?
Babanızın, emekli maaşından ilgili kesintinin yapılmasına onay verdiğini belirten yazılı bir belge yoksa, babanızın emekli maaşından herhangi bir kesinti yapılamaz.
- - - Updated - - -
Babanızın emekli maaşından , bu sebeple yapılmakta olan bir kesinti mi var?
Cok Tesekkur ederım erdogan bey yardımınız icin
- - - Updated - - -
hayır kesinti yok babam sonucta bana kefil oldu.Ödeyemedim ikesintiyi benden yapın dicem ona bulasmasınlar diye O şekilde düşünüyorum
Babanızın emekli maaşından , bu sebeple yapılmakta olan bir kesinti mi var?
2 olayı iç içe karıştırdınız sanırım.
Ödemekte olduğunuz bir krediniz var,
bankaya borçlu olan sizsiniz, banka sizden ödemenizi ister.
Ödemezseniz babanızdan ve sizden ödemenizi ister.
Ödemezseniz, babanızın maaşına haciz koydurmadan önce sizden maaş haczi yoluyla tahsiline gider, sizin borcunuz nedeniyle doğrudan kefilinizden tahsil yoluna gidemez, siz gene ödemez-ödeyemezseniz de babanızdan tahsil etme aşamasına geldiğinde, emekli maaşına haciz doğrudan uygulanamaz. BAbanızın buna onay vermesi gerekir. Onayı yoksa, kesinti de olAmaz
allah razı olsun bilginiz icin tesekkur ederim.Erdogan bey benım ıstedıgım bilgi buydu bugunde avukat ıle konusacagım bızzat olayı.