Cevap: tokat attım şikayetci oldu....
Büyükşehir adliyelerinde 3 hafta uzun bir süre sayılmaz. Kimbilir savcılıkta kaç tane hazırlık dosyası sıra bekliyordur. Biz vatandaşlar uslu durmuyoruz, başkalarının haklarına saygı duymuyoruz ve her işi mahkemelerden bekliyoruz. Böyle olunca yığılıyor, adalet gecikiyor...
Alıntı:
Whitegod rumuzlu üyeden alıntı
birde bu olay olalı 3 hafta oldu savcı çağırmadı çağırması gerekmezmiydi?
Tahminin 3 aya kadar çağrılırsınız.
Adli sistemin tepki hızı, edilen küfre gösterdiğimiz tepki hızı kadar değil ne yazık ki ;)
Yanlış anlamayın, ben olsam belki ben de aynı tepkiyi verirdim sizinle, ama sonuçta attığınız tokadı haklı çıkartacak bir sistem yok, o yöndeki düşünceniz yanlış.
Hiç bir şey çıkmaz deseniz de( deseler de) , sonuç olarak hiç bir zarar görmenize neden olacak bir sonuç çıksa da, vakit harcayacak-yollar tepecek-sinir harbi yaşayacaksınız en iyi ihtimalle;)
Kötü ihtimalde elbette müebbet olmayacak ama , bir şikayet var sonuçta , savcılık o şikayeti değerlendirmek zorunda.
peki şikayeti ben şuanda geri aldırtsam sonuç ne olur ?
birde öğrenmek isteğim olay anından sonra savcı dava açmassa ne kadarda zaman aşımı oluyor 6aymıdı bunun süresi...
Madde 86 - (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. bu madde tam olarak sizin olayınızı işaret etmemektedir hakim tutupta sizin olayınıza 1 yılla 3 yıl arası bir hapis cezası veremez çünkü lise öğrencisi tarafından yapılan bir tahrik var bu nedenle TCK m.29 a göre
(1) Haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetli elemin etkisi altında suç işleyen kimseye, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine onsekiz yıldan yirmidört yıla ve müebbet hapis cezası yerine oniki yıldan onsekiz yıla kadar hapis cezası verilir. Diğer hallerde verilecek cezanın dörtte birinden dörtte üçüne kadarı indirilir. bu maddeden sadece son cümleye dikkate alınız hakim size iki yıl ceza verse bile bu direkt olarak dörtte biri ile dörtte üçünü alırsak 5 ay ile 15 aya kadar düşecek bu sonuçlada hapis cezası verilmez en fazla olcak şey bunun adli para cezasına döndürülmesidir ki hakimin olayın akışı içerisinde tepkinizi normal karşılayacağını adli para cezası bile olmayacağını düşünüyorum. İçiniz rahat olsun.
Alıntı:
kürşat66 rumuzlu üyeden alıntı
Madde 86 - (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. bu madde tam olarak sizin olayınızı işaret etmemektedir hakim tutupta sizin olayınıza 1 yılla 3 yıl arası bir hapis cezası veremez çünkü lise öğrencisi tarafından yapılan bir tahrik var bu nedenle TCK m.29 a göre
(1) Haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetli elemin etkisi altında suç işleyen kimseye, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine onsekiz yıldan yirmidört yıla ve müebbet hapis cezası yerine oniki yıldan onsekiz yıla kadar hapis cezası verilir. Diğer hallerde verilecek cezanın dörtte birinden dörtte üçüne kadarı indirilir. bu maddeden sadece son cümleye dikkate alınız hakim size iki yıl ceza verse bile bu direkt olarak dörtte biri ile dörtte üçünü alırsak 5 ay ile 15 aya kadar düşecek bu sonuçlada hapis cezası verilmez en fazla olcak şey bunun adli para cezasına döndürülmesidir ki hakimin olayın akışı içerisinde tepkinizi normal karşılayacağını adli para cezası bile olmayacağını düşünüyorum. İçiniz rahat olsun.
yorumun için sağolasın.hukuk yönünden bilmem de saçmalıktan başka bişi değil bir tokatın bile soruşturlması yada ne bileyim sanki hiç dava kalmadıda mahkemenin yargının bu gibi şeylerle ilgilenmesi saçmalıktan başka bişi değil.bakalım görücez ne gibi şeylerle uğraşıcaz.böyle bir tokatda şikayet eden şikayetten önce büyüklerine saygı göstermeyen cahil saçma sapan aile terbiyesi almamış insanlarla uğraşmak bazen zor oluyor.üstüne üstlük hem küfür edicez hem uyarıcaksın yine aynısını yapıcak ve bir tokat yiyicecek birde haklıymış gibi şikayette bulunucak.işde türkiyede bu gibi insanlar yüzünden asıl suçluların cezalarının verilmesi geç oluyor.şimdi diyenler olur buda suç diye.hukuk yönünü bırakıp düşünmek lazım herkez biri birine tokat atsa şikeyetci olsa bu memleketin hali ne olur onu düşünüyorum.aslında suç elde değil dilde bence ama işde birileri yazmış bişiler neyse bakalım görücez ne gibi komiklikler olacak....
- - - Updated - - -
bundan sonra birisi ayağımıza çelme dahi taksa şikayetci olucam :D:DD.yolda yürürken omuzuma çarpsa şikayetci olucam nede olsa omuzum çıkabilirdi kırlabilirdi değilmi:DDDbirisinle şakalışıken yada uyarma maksadıyla bir tokat atsa burnum kanasa hemen gidicem şikayetci olucam:DDDüstüne üstlük birde sanki adam öldürmüş gibi ifade alıyolarya haha savcıyı arıyolar birde..böyle saçma sapan şeylerle uğraşan bir tck. insanlar sokaklarda bir birlerni öldürüyolar bıaçkla silahla bir birilerni yaralıyolar hükmün açıklanmasının geri alınmasına gibi karar alıyor hakimler..ben şaşırıyorum ya gülmemek içten değil...
bugün savcılıktan bir bildirim kağıdı geldi ve ayrıntılı olarak bişiler yazılmış ve altında kavuşturmaya yer olmadığına dair bir karar yazıyordu..savcılık beni çağırmamıştı bile bu olaydan acaba bu nedir dava açılmayacakmı?
- - - Updated - - -
savcıya olay olduğundan itibaren ifade filan vermemiştim çağırılmadım ve bu kağıt geldi...
- - - Updated - - -
bu konu ile ilgili yorum yazarsanız sevinirim..
Alıntı:
bugün savcılıktan bir bildirim kağıdı geldi ve ayrıntılı olarak bişiler yazılmış ve altında kavuşturmaya yer olmadığına dair bir karar yazıyordu..savcılık beni çağırmamıştı bile bu olaydan acaba bu nedir dava açılmayacakmı?
- - - Updated - - -
savcıya olay olduğundan itibaren ifade filan vermemiştim çağırılmadım ve bu kağıt geldi...
- - - Updated - - -
bu konu ile ilgili yorum yazarsanız sevinirim..
Hakkınızda kamu davası yani mahkeme açılmayacağı anlamına gelir.
bu gibi olaylarda savcılar böyle karar çok alıyor galiba forumlardanda okudum takipsizlik kararı çok veriliyor gibi?
ama sevindim hakkımda dava açılmayacağına sağolun yorumnlarınız için....
Alıntı:
bu gibi olaylarda savcılar böyle karar çok alıyor galiba forumlardanda okudum takipsizlik kararı çok veriliyor gibi?
ama sevindim hakkımda dava açılmayacağına sağolun yorumnlarınız için....
Açıkçası ben olayın bu şekilde hukuka aykırı sonuçlanmasına üzüldüm kamu menfaatinin sarsıldığını düşünüyorum hakkınızda kamu davası açılması gerekirdi hafifletici nedenler dikkate alındığında 30 gün dahi hüküm giymezdiniz diye düşünmekle hükmün açıklanması da geri bırakılırdı bununla birlikte çocuğa ve çocuğun ailesine karşıda kamu davası açılması gerekirdi bu kamu menfaatinin gereğidir ne yani bir çocuk S kişisine küfür etse özellikle mesleğini hedef alarak, keyfiyetle. S de bu ağır tahrike tahammül edemeyerek ikitane çaksa ki oda insan hukukun gereği bu olayı örtbas etmek midir ? yoksa o terbiyesize ve o terbiyesizi yetiştiren aileye gereken cezayı verip üstüne tazminata mahkum etmek midir? zira mesleğin hedef alanına girmesi tazminatı dahi kamulaştırıp zorunlu kılmaktadır.