Cevap: Yanlış bag-kur prim borcu
Alıntı:
Burada da denilen ssk'ya başvurman..
Hayır hayır tamamen SGK tavsiye etmiştim size :) Yukarıda da yazmışım hatta.
Sigorta kurumlarnın hepsi tek çatı altında toplanıp Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) adı altında birleştirilmiştir. Muhasebecinizin ne yapmaya çalıştığını pek anlayamadım ama, siz direkt Beşiktaş Sgk'ya başvurun yeter. Onlar kurum içinde ilgili masaya tevzi edip sevk ederler ;) Muhatabınız kurum olarak SGK dır en nihayetinde...
Alıntı:
desende_asi rumuzlu üyeden alıntı
Hayır hayır tamamen SGK tavsiye etmiştim size :) Yukarıda da yazmışım hatta.
Sigorta kurumlarnın hepsi tek çatı altında toplanıp Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) adı altında birleştirilmiştir. Muhasebecinizin ne yapmaya çalıştığını pek anlayamadım ama, siz direkt Beşiktaş Sgk'ya başvurun yeter. Onlar kurum içinde ilgili masaya tevzi edip sevk ederler ;) Muhatabınız kurum olarak SGK dır en nihayetinde...
eminsiniz değil mi? eğer öyleyse ben bugün 3 saat trafikte boşuna mı boğuştum.. gülüyorum valla sinirimden.. hep demişlerdi muhasebe çok önemli diye ben de bi türlü kafa yoramamıştım.. hele ki şu ltd şti yi kurduktan sonra daha da anladım muhasebecinin ne kadar önemli olduğunu.. eskisinden beteri var çünkü şu an.. ben bile muhasebeci olmadığım halde beşiktaş sgk'ya gitmem gerekiyor diye düşünüyordum.. bag-kur'a gitmen gerek deyince afallamıştım.. her neyse çok teşekkürler.. çok saolun
Ayrıca şahsen gitmek yerine evraklarınızı posta yolu ile (iadeli-taahütlü) olarak da gönderip başvuru da yapabilirsiniz. O seçeneğinizde var yani.
Alıntı:
Ayrıca şahsen gitmek yerine evraklarınızı posta yolu ile (iadeli-taahütlü) olarak da gönderip başvuru da yapabilirsiniz. O seçeneğinizde var yani.
aslında hem turkiye.gov.tr üzerinden bimer'e hem de e-posta yolu ayrıca bimer'e başvuruda bulundum 2 gündür bir cevap gelmedi. Sanırım en iyisi şahsen başvurmak.
Şahsen gidebilirsiniz. Aslında Bimer'den başvurmak yerine (Yolu uzatmışsınız) bahsettiğiniz adresteki kuruma iadeli taahhütlü göndermiş olsaydnız şimdiye çoktan ellerine geçmişti bile :)
Eğer oradan 1 ay içerisinde bir cevap alamazsanız veyahut olumlu cevap alamazsanız;
SGK Başkanlığı Sigortalı Tescil Dairesi Başkanlığı-Ankara adresine başvuru/itiraz yapın posta kanalı ile...
Alıntı:
Şahsen gidebilirsiniz. Aslında Bimer'den başvurmak yerine (Yolu uzatmışsınız) bahsettiğiniz adresteki kuruma iadeli taahhütlü göndermiş olsaydnız şimdiye çoktan ellerine geçmişti bile :)
Eğer oradan 1 ay içerisinde bir cevap alamazsanız veyahut olumlu cevap alamazsanız;
SGK Başkanlığı Sigortalı Tescil Dairesi Başkanlığı-Ankara adresine başvuru/itiraz yapın posta kanalı ile...
Bugün sgk il müdürlüğünde görevli bi tanıdığı aradık. Bana borcun zincirlikuyu vergi dairesinden geldiği için şişli bağ-kur müdürlüğüne başvurmam gerektiğini söyledi. Gittim bağ-kur diye bi yer yok tabi şişli sosyal güvenlik merkezi diye bi yer vardı. Dilekçe ile başvurdum. SGK hizmet dökümünü de ekte sundum. Dilekçeyi kabul ettiler. Bayramdan sonra sonuçlanır dediler. Bir de takip numarası verdiler.
''Gittim bağ-kur diye bi yer yok tabi ''
:) Demiştim ben.
Sn.Şefim, bu konuyu takipteyim bende :) Sonucu da paylaşırsanız sevinirim...
Alıntı:
''Gittim bağ-kur diye bi yer yok tabi ''
:) Demiştim ben.
Sn.Şefim, bu konuyu takipteyim bende :) Sonucu da paylaşırsanız sevinirim...
bimerden cevap geldi:
Sayın Önce,
e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan hizmetler Kamu kurumlarının katılımı ve işbirliği ile verilmekte olup, hizmete ilişkin veriler ilgili kurumda bulunan verilerdir. e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan 4A (SSK), 4B (Bağkur), 4C (Emekli Sandığı) SGK bilgileri Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtları kapsamında sunulmaktadır ve SGK bilgilerinize ilişkin herhangi bir güncelleme, değişiklik vb. e-Devlet Kapısı tarafından yapılamamaktadır. SGK kayıtlarınızdaki hata ile ilgili olarak ilgili Sigorta Müdürlüğü ile irtibat kurabilirsiniz.
Bilgilerinize arz eder,
İyi günler dileriz.
Lütfen e-Devlet Kapısı şifrenizi yetkililer dahil kimseyle paylaşmayınız.
Hayırlı akşamlar.Benim de bağkur hizmetiyle ilgili sorunum vardı.Annemle sgk da bağkur bölümüne gidip "Annem için isteğe bağlı bağkur başvurusu yapacaktık" dedik.Bize lazım gelen evrakları yani anneme imzalattı.Süreci eşifreden takip ettik.Önceleri 5 yada 6 ay boyunca zorunlu sigortalılık yazdı.Ve kaynak kısmına 07 yazıldı hizmet dökümünde.Ve müstehaklık bilgisinde 4B bağkur kapsamında sigortalı yazıyordu.Eve telefon geldi.Arayan kişi orası işyeri mi evmi dedi bende ev dedim.Telefonu suratıma kapattı.Ondan sonra farkettim 4B isteğe bağlı sigortalılar yazıyordu müstehaklık bilgisinde ve sigorta türünde.Ben sorumluluk aldım anneme yardımcı oldum.Oyüzden tedirginim.Acaba işyerimi sandılar önce ve işyeri olarak mı gösterdiler.Ben anlamadığım için aklım karışık ve huzursuzum.Emekli olacağında anneme maliyeden vergi borcu çıkarırlarmı.Yada şuan vergi borcu çıkarıp çıkarmadıklarını nasıl öğreneceğim.4B borç sorgulama kısmında borç gözükmüyor şuan.4 ay daha ödeyip bağkuru kapattırıp hizmet birleştirmesi yapıp sskya emeklilik başvurusu yapıcaz.Ama dediğim gibi tedirginim.Benim vergi dairesini arayıp sormam mı gerekiyor.Ne yapmalıyım.Bana yardımcı olurmusunuz.