Cevap: Öğrenim kredisi ve e-haciz
2008 mezunuysanız takip etseydiniz eğer yapılandırmalardan faydalabilirdiniz.Sanıyorum hiç ilgilenmediniz ve önemsemediniz ve olay bu noktaya geldi.Kurumda işlem başlatmış.Bunda anormal bir durum yok.Sadece Annenizin hesabına zaten müdahale etmezler/edemezler.Ancak ortak hesabınıza size de ait olduğu için elbette müdahale edebilirler.Bu hesabı sadece annem kullanıyor gibi bir yaklaşım hukuken de mantıken de karşılık bulmaz zira madem sadece Annenin hesabı niye ortak hesap açtın diye sorarlar adama(zaten kanunende ortak hesap).Devlet(hele ki son 10 yıllık dönemde) alacağını çatır çatır faiziyle almakta.Yeni, faydalanabileceğiniz yapılandırmalar varsa onla alakalı görüşebilirsiniz onun dışında anlattıklarınızda hukuki bir sorun yok.
Cevabınız için teşekkür ederim. Ancak ilgilenmediğimi için param olmadığı için ödeyemedim. Param olsa neden ödemeyeyeim . Ben bilmiyor muyum devletin soyguncu olduğunu. Diğer üyelerden de daha yapıc, bu şekilde yargılayıcı olmayan daha objektif ı öneriler alabilirim. Teşekkürler.
Ben seni niye yargılayım arkadaşım.Ne alakası var.İlgilenemedin veya bir şekilde durumun yoktu vs. orasını bilemeyiz zaten.Bende aynı durumlardan geçtim.Yapılan uygulamalarda hukuksuz bir şey yok dedik diye yargılamış mı olduk.Tamam teşekkür etmişsin de arada laf sokmayı da ihmal etmemişsin.Bu hoş değil.Sana iyi araştırmalar..
Alıntı:
magdur007 rumuzlu üyeden alıntı
Cevabınız için teşekkür ederim. Ancak ilgilenmediğimi için param olmadığı için ödeyemedim. Param olsa neden ödemeyeyeim . Ben bilmiyor muyum devletin soyguncu olduğunu. Diğer üyelerden de daha yapıc, bu şekilde yargılayıcı olmayan daha objektif ı öneriler alabilirim. Teşekkürler.
merhaba benım de 1 yıllık hazırlık toplam 5 yıllık ogrencılık hayatım ıcın 15000 tl lık kredı borcum var.
Ogrencıyken her ay kredıyı alırken devlet soyguncudur demıyorduk.olması gerekenı yapıyor devlet.
bır ara haberlerde rast gelmıstım genclık ve spor bakanıydı sanırım dılekce verılmesı halınde 1 yıl erteleme olabılıyor demıstı.keske haberlerı bıraz takıp etseydın.kolay gelsın dıyorum
Cok ilgincmis gercekten. Devletin sosyal bir hak olan egitimde karsilikli burs vermesi zaten yanlis otesi. Neyse ben de sordugum tek sey ortak hesaba el konulmasini engelleyecek bir hukuki yol acik vs. Var midirdi herkese ne meraliymis yapsaydin etseydin.