Alıntı:
Örneğin 100 dolara mağazada satılan bir Adidas marka ayakkabıyı Çin'de 50 sente mal ediyorlar, doğru duydunuz 1 dolar bile değil...
ilk örnekte 1e 10 kazanmış birisi. adidas ise 1e 200 kazanmış. Sayın Alisinkay, yabancı ürünler/markalar sanıyorum sizin öfkeli olduğunuz yerli girişimcilerden daha fazla kazık atıyorlar tüm dünyaya. (kazık sizin ifadeniz, bana kalsa onun adı kar ). sonuçta biz tüketicilerin her hareketinden her tercihinden birileri mutlaka ve mutlaka kar ediyor. ne yaparsak yapalım bu böyle. bunu değiştiremiyoruz ama kime para kazandıracağımıza karar verebiliriz. zaten buradaki konu da bu; parayı kime kazandıralım? s.aygün de bunu kastetmek istemiştir diye algılıyorum ben. bence parayı ; bu ülkenin bugününe ve yarınına faydası olan , ülkenin üniter yapısına, Cumhuriyetine, laikliğine, egemenliğine , kendi geleceğini yönlendirme hakkına el sürmeyecek olan birilerine kazandırmak lazım. ileride çocuklarımıza teslim edeceğiz bu ülkeyi. olabildiğince güçlü ve saygın bir ülke bırakmalıyız. Atatürk'ün bize emanet ettiği Türkiye bile, bugünkü Türkiye'den daha çarpıcı başarılara sahipti.