Şu soruma cevap verebİlecek avukat arkadaŞ yokmu ya
Malulen emeklİlİk talebİmİn reddİne yapilacak adimlar nelerdİr
2005 yilinda İlk olarak İŞe gİrdİm yÜzde 50 raporla Şu an 2000 gÜnÜm var sgk ya gereklİ evrak ve İŞ terkİ İstenen belgelerle emeklİ olmak İÇİn baŞvurdum benİ hastaneye sevk etİler burada yÜzde 84 rapor aldim ve emeklİ olamasin dedİler allah İÇİn bu nasil sİstem bu nasil bİr kanun bana yol gÖsterİn nereye baŞvurayim bu gelen sgk kararina İtraz ettİm sonucu Şu an geldİ yİne red edİlmİŞ bende avukata baŞvurdum bu dava İÇİn 4 bİn tl paradan bahsedİnce İmkansizliktan gerİ Çekİldİm ne yapayim ben tek baŞima avukat olmadan dava acabİlİrmİyİm veyada acsamda davamin sonucu nereye gİder en kisa zamanda sİzden bİlgİ İstyorum İlgİlerİnİzden dolayi tŞkler eder saygilar sunarim
RED İTRAZIMA GELEN KARAR
Malulİyet talebİne İlŞkİn rapor ve dayanagi belgeler saglik kurulumuzca İncelenmİŞ olup verİlen kararda ÇalŞma gÜcÜnÜn en az 60 ni kaybetmedĞİ bİldrmİŞtİr bu İtraz edmemeden Öncekİ gelen yazi Şu ankİ son gelen İtraz etİĞİmden sonakİ yazİ aŞagida
EN SON GELEN İTİRAZDAN SONRAKİ KARAR AŞAGIDAKİ
İlgİde kayitli dİlekÇenİzde İstİnaden maluluyet dosyaniz mÜdÜrlÜĞÜmÜzce yÜksek saglik kuruluna gÖnderİlmİŞ yÜksek saglik kurulu tarafindan 03 09 2012 tarİh 116 22778 sayili yazisi İle malulyet sİgortasi yardimlarindan yararlanamayacaginiza karar verİlmİŞtİr
SORULACAK SORUM LÜTFEN ACİL CVP BEKLYORUM
Şİmdİ bu İlgİ ve alakanizdan dolayi teŞŞekÜrlerİmİ sunarim sgk acacaĞim İŞ mahkeme davasini ben kendİ baŞima aÇabİlİrmİyİm avukat tutmadan ÇÜnkÜ afedersİnİz ÖzÜrdİleyerek sÖylyorumkİ durmum avukat Ücretİnİ karŞlayacak durumda olamadiĞimdan bana adim adim atacagim adimlara yardimci olmanizi İstyorum afiniza siĞinarak yada bana Ücret olarak ne kadarim gİder yanİ kisaca bİlgİlendrlmek İstyorum İnŞallah sİzİde fazla sikmadan veya baro avukatlari bu tİp davalara bakarmi bİrde benİm yaŞadiĞim memlekete İdarİ mahkeme yok ta urfaya gİdİp ordan dava acacaĞim en kisa zamanda bİlgİlendrİlİrsem gerekenİ zaman aŞimina uĞramadan haledeyİm sevgİlerİml
Sayin avukat ve bİlİr kİŞİler Şu meselemİ halledrmsİnİz allah rizasi İÇİn
2005 yilinda İlk olarak İŞe gİrdİm yÜzde 50 raporla Şu an 2000 gÜnÜm var sgk ya gereklİ evrak ve İŞ terkİ İstenen belgelerle emeklİ olmak İÇİn baŞvurdum benİ hastaneye sevk etİler burada yÜzde 84 rapor aldim ve emeklİ olamasin dedİler allah İÇİn bu nasil sİstem bu nasil bİr kanun bana yol gÖsterİn nereye baŞvurayim bu gelen sgk kararina İtraz ettİm sonucu Şu an geldİ yİne red edİlmİŞ bende avukata baŞvurdum bu dava İÇİn 4 bİn tl paradan bahsedİnce İmkansizliktan gerİ Çekİldİm ne yapayim ben tek baŞima avukat olmadan dava acabİlİrmİyİm veyada acsamda davamin sonucu nereye gİder en kisa zamanda sİzden bİlgİ İstyorum İlgİlerİnİzden dolayi tŞkler eder saygilar sunarim
RED İTRAZIMA GELEN KARAR
Malulİyet talebİne İlŞkİn rapor ve dayanagi belgeler saglik kurulumuzca İncelenmİŞ olup verİlen kararda ÇalŞma gÜcÜnÜn en az 60 ni kaybetmedĞİ bİldrmİŞtİr bu İtraz edmemeden Öncekİ gelen yazi Şu ankİ son gelen İtraz etİĞİmden sonakİ yazİ aŞagida
İlgİde kayitli dİlekÇenİzde İstİnaden maluluyet dosyaniz mÜdÜrlÜĞÜmÜzce yÜksek saglik kuruluna gÖnderİlmİŞ yÜksek saglik kurulu tarafindan 03 09 2012 tarİh 116 22778 sayili yazisi İle malulyet sİgortasi yardimlarindan yararlanamayacaginiza karar verİlmİŞtİr
Şİmdİ bu İlgİ ve alakanizdan dolayi teŞŞekÜrlerİmİ sunarim sgk acacaĞim İŞ mahkeme davasini ben kendİ baŞima aÇabİlİrmİyİm avukat tutmadan ÇÜnkÜ afedersİnİz ÖzÜrdİleyerek sÖylyorumkİ durmum avukat Ücretİnİ karŞlayacak durumda olamadiĞimdan bana adim adim atacagim adimlara yardimci olmanizi İstyorum afiniza siĞinarak yada bana Ücret olarak ne kadarim gİder yanİ kisaca bİlgİlendrlmek İstyorum İnŞallah sİzİde fazla sikmadan veya baro avukatlari bu tİp davalara bakarmi bİrde benİm yaŞadiĞim memlekete İdarİ mahkeme yok ta urfaya gİdİp ordan dava acacaĞim en kisa zamanda bİlgİlendrİlİrsem gerekenİ zaman aŞimina uĞramadan haledeyİm sevgİlerİml
2 gÜndÜr cvp beklyorum ne zaman sira gelİr acaba merak edİyorum
RED İTRAZIMA GELEN KARAR
Cevap: Şu soruma cevap verebİlecek avukat arkadaŞ yokmu ya
Ali bey öncelikle "Avukat arkadaş" ifadesi uygun bir ifade değildir. Hakimlere savcılara "bey" "efendim" "sayın" diye hitap ederken aynı sıralarda birlikte okumuş avukatlara "arkadaş" demek nezakete aykırıdır. Yardım isterken uygun lisanı kullanmak amaca ulaşmanıza en elverişli usuldür.
Sorularınıza gelince evet avukatsız kendiniz de davanızı bizzat açıp takip edebilirsiniz ya da baroya gidip adli yardım talebinde bulunabilirsiniz. Davanız için parça parça 500-600 lira civarında masrafınız olur tahmin ediyorum.
Engİn bey Öncelİkle ÖzÜr dİlerİm Şİmdİ ben tek baŞima dava acabİlİrİm ve baro bu tÜr davalara bakarmi acaba yanİ sgk İŞ mahkmesİnemİ vereceĞİm aslİyemİ acaba hangİ dalda dava acacĞim tŞkler
Baro bu davalara bakmıyor sizi davanıza bakabilecek bir avukata yolluyor. Davanız idari bir dava kanaatimce idare mahkemelerinde açılmalıdır diye düşünüyorum.
Sn. Engin Bey bu konuda hassas haklı olarak :) Kendimden biliyorum, başımdan geçmişti, fırçasını yemiştim :) :)
Genelde üstatlar veya Sn.Hukukçular ibaresini kullanıyoruz Ali bey...
--------------------
Sorunuza gelince, başta bir hata var bakınız;
%50 İşe girişte, %84 iş çıkışında; kısa bir hesap>>>> 84-50= 34 Yani görev esnasında ortaya çıkan işgücü kaybı, maluliyet oranı: %34 (%60 ve daha fazlası değil...)
Biraz karışık bir dava yani, bireysel olarak dava açmanız zaten anayasal hakkınızdır, baro konusunda da Sn.Engin Oğuz üstat bilgilendirmede bulunmuş, yukarıda dediğim gibi İş Mahkemesine dava açabilirsniz. İlçenizde İş mahkemesi yoksa Asliye Hukuk Mahkemesi'ne bu dava için başvurabilirsiniz.