Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü sloganıyla yapılmış bir anayasa değişikliğinde dokunulmazlıklara dokunulmaması da çok ilginç:D
Printable View
Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü sloganıyla yapılmış bir anayasa değişikliğinde dokunulmazlıklara dokunulmaması da çok ilginç:D
Ülkemiz şartların da dokunulmazlığın gerekli olması gerekçesi nedir.Milletvekilin kürsü dokunulmazlığı ise buna kimsenin karşı çıktığı yoktur.Milletvekili olmadan önce hakkında davalar açılmış kişilerin ,Milletvekilliği ile alakası olmayan adi suçları için Milletvekili dokunulmazlığı nedendir.
Vekil olan dokunulmaz olacak asil olana ise dokunulacak, bunun adı demokrasi midir.Kimlerin demokrasisidir bu.Başka bu şekilde dokunulmazlığı olan bürokratlar varsa onları yargılamaya engel varsa kaldır o engelleri ,engelleyen mi var.
avrupa birliği devletlerinin hepsinde milletvekillerinin dokunulmazlığı vardır.onlarda da demokrasi var değil mi.tabi ki şimdi diyeceksiniz ab den bize ne biz işimize bakalım.ben de dokunulmazlıkların kaldırılmasını elbette isterim.ama kalktığını düşündüğüm zaman da olacaklar şu şekilde geliyor aslında.partiler birbirlerini dava etmekten iş yapamayacaklar.hele ki ülkemizde bunu hep kötü niyetle kullanacaklar.benim görüşüm suistimaller doğacak.yoksa elbette kalksın ama ülkemizde siyasi kafalar bu şekilde oldukça kalkmaması mantıklı.
Sayın Diaz bizler hukukçuyuz özellikle de anayasal hükümleri değerlendirirken lafzından ziyade anayasal deneyimlerimizi ve ABye uyum sürecinde yargının tarafsızlığının sağlanması için içeriğini çok iyi bir şekilde tahlil etmeliyiz.Açıkçası bana iktidar partisi sanki bu zamana kadar gecikmiş olan hükümleri pakete koyarak politize edilmiş amaçlarına hizmet eden 2 md.yi geçirmek için bunları kılıf olarak kullanmak istiyor.Eğer gerçekten samimi olsaydı Venedik kriterlerine uyarak referandumda maddeleri tek tek oylanasını sağlardı.Eğer böyle olsaydı inanın bende 2 md dışında evet verirdim.
Şüphe Tek Gerçektir.
sayın kaosteorisi ben artık yok akp 2.maddeyi amaçlarına hizmet ettirmek için değiştirecekmiş yok ülkeyi bölecekmiş etnik gruplara ayıracakmış yargıyı ele geçirecekmiş ülkeyi iran rejimine dönüştürecekmiş bunun gibi düşünceleri paranoya olarak görüyorum.bir akp yandaşı değilim ama gerçekten objektif baktığım zaman insanımızın çok kuruntu yaptığını düşünüyorum.halkın istemediği hiçbirşey bu ülkede gerçekleşemez.bunu da 12 eylül de referandum da göreceğiz.ben evetçiyim.hayırlısı olur umarım ülkemiz için
Avrupa ülkelerinde sadece kürsü dokunulmazlığı vardır.
sayın sonyakadan lütfen konuyu iyice araştırınız ondan sonra yorum yapınız.ab ülkeleri 2 şekilde dokunulmazlık uygular.birincisi ülkemizdeki gibi yasama dokunulmazlığı ikincisi de parlementer dokunulmazlığıdır.ikinci söylediğimde milletvekilinin yargılanması için parlementonun izni gerekmektedir.ne olursa olsun iki durum da da milletvekilinin sadece kürsü değil yargılanma dokunulmazlığı da mevcuttur.saygılarımla
Anayasa değişikliğini bir yemeğe benzetecek olursak baklavanın içine acı konulmuştur...Sonuçta bu baklava her ne kadar tatlı olarak geçsede bunu yemeyi isteyecek insan bulmakta zordur...