-
Re: Dövizle kredi alana müjdeli haber
Rotahaber yazdı ekonomi basını takip ettiJapon Yeni kredisi kullananlar tam bir dram içinde. Konuyu Rotahaber 26 Ocak'ta konuyu gündeme getirdi. Yüzbinlerce mağdur var. Haber ekonomi basınında gündem oldu.
Bu da bankaların 'Yenzede' ordusu:
29 Ocak 2009 07:45
Japon Yeni kredisi kullanan yüzbinlerce kişi artışını sürdüren Yen'e karşı ne yapacaklarını şaşırmış durumda. Yen mağdurları içinde buluvdukları durumu rakamlarla Rotahaber'de ortaya koydu. 26 Ocak'ta yayına verdiğimiz haber ekonomi basınında da yer almaya başladı. Kimi televizyon kanallarından sonra gazeteler de haberi sayfalarına taşımaya başladı.
İşte Sabah Gazetesine bugün yer alan Kerim Karakaya imzalı o haber:
Düşük faizli Japon Yeni ile borçlanmanın büyüsüne kapılan yatırımcılar krizde kurların aşırı yükselmesi ile borçlarını ödeyemez duruma düştü..
Kriz öncesinin en gözde borçlanma yöntemlerinden biriydi Japon Yeni kredileri. Türkiye'de birçok yatırımcı, diğer para birimlerine göre daha düşük faizle borçlanabilme imkanı sağlayan yenin büyüsüne kapıldı. Bankalar da bu talebi karşılıksız bırakmadı. Ancak, küresel kriz herşeyi değiştirdi. Uzun yıllar istikrarlı hareket eden yen, krizle birlikte fırladı. 2002 yılından krize kadar 1-1.5 bandında hareket eden Yen/TL kuru 1.88'e kadar yükseldi.. Kurlar bu kadar hızlı yükselince, kredilerini geri ödeyemeyenlerin sayısı da her geçen gün katlandı. Kendilerini krizin mağduru olarak gören "Yen-zedeler" şimdi seslerini yetkilileri duyurmaya çalışıyor. Internette organize olmaya başlayan "Yenzedeler", Facebook'ta "japonyenizedeler" adında bir grup oluşturdu, bir de internet sitesi kurdu. Tüketicileri koruma derneği, BDDK ve Maliye'ye şikayette bulunan "yen-zedeler", borçlarının yeniden yapılandırılmasını talep ediyor. Bankacılar ise bu taleplere şimdilik sıcak bakmıyor.
Borçları yeniden yapılandırabiliriz
ERGUN ÖZEN/ Garanti Bankası Genel Müdürü:
İyi niyetli olunması durumunda bankaların borçları yeniden yapılandırmasi her zaman mümkün. Yen kullanarak bugüne kadar önemli avantajlar sağlandı. Kur riski kriz olsa da olmasa da vardı. Ama iyi hesap yapılmadı. Biz, iyi niyetli olunması durumunda oturup konuşuruz. Borçların yeniden yapılandırılması her zaman mümkün
Hiç tavsiye etmedik yine etmiyoruz
TAYFUN BAYAZIT/ YKB Genel Müdürü:
Kur riskini yönetme konusunda birikimi olmayanlara, 'Kur riski almayın' dedik. Her zaman geliri hangi kurdansa ona göre kredi kullanmaları konusunda uyarılarda bulunduk. Bu dünyanın her yerinde görülebilir. Dalgalanma da ise herşey tersine dönebilir. Tüm bu nedenlerle, müşterilerimize Japon yeni tavsiye etmedik, yine etmiyoruz.
İLGİLİ HABER:
Cazip Japon Yeni kredileri kabusa dönüştü
Rotahaber-Sabah YORUMLARToplam yapılan yorum sayısı (1) selma [ 2009-02-11 15:16:38 ]
BU KONUNUN ASIL YETKİLİSİ KİMBAŞBAKANLIK GOV TE BİMER TÜÇEV AKP GRUPBAŞKANVEKİLİ SN BEKİR BOZDAĞ SN PARTİ BAŞKANLARI SN MUHALEFET CHP DENİZ BAYKAL SN BDDK BAŞKANI YÜZLERCE TELEFON VE MAİL GÖNDERDİK HİÇ BİRİNİZMİ DUYMUYORSUNUZ SOSYAL YARDIM KURULUŞLARI SİZE SESLENİYORUZ LÜTFEN BİZE SAHİP ÇIKIN DEVLETİN MEMURU VATANDAŞI PERİŞAN DAN DA ÖTE CAN ÇEKİŞİYOR BİRİLERİ BİZE CEVAP VERSİN LÜTFEN TÜM BASIN GAZETE VE TV LER ROTA HABERİ ÖRNEK ALIN VATANDAŞA NASIL SAHİP ÇIKILIR GÖRÜN SİZİ VATANDAŞ OKUYOR İZLİYOR PARTİLER DEGİL
-
Dün kanal d de haber olarak çıkmadı.Bugün bekledik gene yok.Röportaj yapan arkadaşlar muhabirle bence bir görüşsün.
-
kanal D yi aradım önemli haber yoğunluğundan verememişler ama haber montajlanmış yarın akşamki ana haberde verilecekmiş
herkes kanal d yi ararsa haber önem kazanacaktır
kanal d 0212 413 54 44
-
Selma hanım merhaba,
Ben Ankara'daki arkadaşları toplamak için birkaç girişimde bulundum. Ancak şu ana kadar herhangi bir iletişim sağlayamadım. Eğer Ankara'daki arkadaşların bilgilerini (telefon) iletebilirseniz irtibat kurmaya çalışabilirim.
-
Merhaba Selma Hanım,
Ankara'daki arkadaşları biraraya getirmek için bir kaç girişimde bulundum. Sitede duyuru yaptım, birkaç kişiye mesaj göderdim) Ancak şu ana kadar herhangi bir geri dönüş olmadı. Eğer Ankara'daki arkadaşların telefonlarını gönderebilirseniz bir an önce ulaşabilirim.
-
selam size özel mesajla msn mi gönderdim kaydedip benden ankaradaki arkadaşların telefon numaralarını alın lütfen
-
Slm arkadaşlar Selma abla nickli ne olduğu belli olmayan kişi. Msn den mesaj atıp çevrimdışı olup kaçma çık meydana da görsün millet kimsin. Ya sen bişzim organizasyonlarımızı ne hakla bozmaya kalkıyorsun ya buradam mesaj yazmaktan yalan yanlış bilgi vermekten ve yanlış fax numaraları vermekten başka işin yokmu bu insanlar mağdur .. anla arttık ...
-
Selma Kavazncı veya her kimseniz. özelden ve ortadan ağır sözler söyleyip hakaret ve küfür ettiğiniz ve ettirdiğiniz bir insanın özel mail adresine hangi yüzle ve kişilkle mesaj gönderirsiniz.soruyorum szie.ben sizinle sonsuza kadar muhatap olmamak üzere adres ve bilgilerinizi sildim.Şimdi siz ne hakla bana hala dost gibi mesaj gönderebilrsiniz.Ben sizin ipinizle adam bile asılmaz belki çürüktür.
Benimle ne özelden ne genelden hiçbir şekild eiletişim kurmaya çalışmayın ruh hastası değilseniz anlarsınız. sanırım.siznle ilgili hiç birşey istemiyorum sanal ortam dahi olsa.
-
Veysel öyleyse tirebasın yerine japonyenizedelerin adını yaz ve duyur kim yalancı masken düştü kılıç yalanıda tutmadı biliyorsun yeter artık forum a her girişimde karalamayı bırak senin burası kimsenin kimseye hakaret etme yeri degil hak hukuk diye bir şey var oku ögren benim sende telefonum var ara derdini anlat eger o kültür varsa tabi
Site yönetiminden ve tüm üyelerden özür dilerim burası bu gibi konuların ve kimsenin kişisel sayfası degil kişisel konular ın yeri degil ama bana cevap verme şansı verilmeliydi çünki yalan ve gereksiz sataşmalarla benim çekilmemi istiyorlar veysel seçimlerde öne çıkma derdinde yeteri kadar meşhur oldun bence şansını daha fazla zorlama ayrıca yazdıklarında elimde
-
Sn.TeCH1,sn.karabeyoğlu45;
size bu sitede edilen bir hakaret var mı?
Bir başka forum-site de veya mail yoluyla kişisel haklarınıza bir saldırı-hakaret edildi ise,ya aynı yolla geri dönersiniz, ya da ilgili kurumlara başvurup gereken işlemin yapılmasını sağlarsınız.Sitemiz başka alanlardaki atışmalarınızı devam ettirebileceğiniz bir ortam değildir.
-
www..........com adresinde yeni bir analiz yayınlandı.
2000 - Şubat 2009 arasındaki JPY Değişimini görebilirsiniz.
Bilginize.
-
Arkadaşlar herkese merhaba 12 02 2009 itibari ile hala sonuç yok.siz japon yeni olarak devam ederseniz bankalar sadece sizin mağdur olduğunuzu diğer döviz cinsinden kredi çekenlerin halinden memnun olduklarını düşüneceklerdir. Şahsım adına bu bir öneridir sesinizin daha fazla duyurabilmeniz için bu başımıza gelen talihsizliği bir bütün olarak ele alırsak daha çok katılım olacaktı bumağduriyet olayını DÖVİZ cinsinden kredi çeken toplum olarak lanse edelim.SAYGILAR...
-
Alıntı:
izmitli rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar herkese merhaba 12 02 2009 itibari ile hala sonuç yok.siz japon yeni olarak devam ederseniz bankalar sadece sizin mağdur olduğunuzu diğer döviz cinsinden kredi çekenlerin halinden memnun olduklarını düşüneceklerdir. Şahsım adına bu bir öneridir sesinizin daha fazla duyurabilmeniz için bu başımıza gelen talihsizliği bir bütün olarak ele alırsak daha çok katılım olacaktı bumağduriyet olayını DÖVİZ cinsinden kredi çeken toplum olarak lanse edelim.SAYGILAR...
oyle lanse edilmiş durumda zaten. sadece JPY kredi kullananlar en çok magdur durumda oldugu icin onları sesi daha fazla cıkıyor. Lakin digerlerinin bir çoğu henüz bizim geldiğimiz borcumuzu odeyememe noktasına gelmedi.
-
Zihniyetinizi Kiniyorum
Alıntı:
emreberk rumuzlu üyeden alıntı
www..........com adresinde yeni bir analiz yayınlandı.
2000 - Şubat 2009 arasındaki JPY Değişimini görebilirsiniz.
Bilginize.
Forumda bir çok basın yayın kurulusuna ait URL (web adresi) durmasına ragmen özellikle bizim web site adresimizi sansürleyen zihniyeti esefle ve şiddetle KINIYORUM.
-
Re: Zihniyetinizi Kiniyorum
Alıntı:
emreberk rumuzlu üyeden alıntı
Forumda bir çok basın yayın kurulusuna ait URL (web adresi) durmasına ragmen özellikle bizim web site adresimizi sansürleyen zihniyeti esefle ve şiddetle KINIYORUM.
Forumda basın yayın organları ve resmi kurumlar a ait siteler dışında sitelere link veren üyelerimizin de esef ve şiddetle kınama hakkı mahfuzdur.
Israrla belirtilmesine rağmen link veren üyeleri kınama hakkımız saklıdır.
-
Arkadaşlar anlamıyorum.230.000 mağdurdan bahsediyoruz. Ama mücadelemizde bizimle beraber olan sayı binleri bulmuyor.Ben bu işten birşey anlamadım.Şuan tuncelideyim.Benim buradan yaptığım mücadeleyi büyük şehirlerdeki mağdurlar yapmıyor.Benim ev aldığım kooperitifte yaklaşık 15 kişi bu krediyi kullandı.Hiç birinin umrumda değil.Ben şuanki durumda bile iyi kötü ödüyorum.Yükselsin gene öderim.O zaman o hiç bir adım atmayan mağdurları göreyim bakalım.Yazık yaa.Bizim milletimiz işte böylee.
-
Ankara toplantısı yapalım diye girişimde bulundum.Sadece 1 kişi aradı.Demek jyeni çeken kişiler oldukça rahat.Var heralde bir bildikleri!.Ama bilgi birikimleri acaba bunu biliyor mu? Nisan ayında Japonya'da başlıyacak vergi indirimlerinden haberleri var mı acaba?Çok merak ediyorum büyük japon işadamları bu vergi indirimlerinden sonra ülkelerine geri dönmeye başlayınca ve yen 2-2,25 (ki Dolar/Yen paritesinde Nisan dönemi için 75 gibi tarihi dip sevyeler telafuz ediliyor)bant aralığına gelince bu rahat arkadaşlar ne yapacak.....
-
Bunun olması demek. Japonyanın artık tarım ülkesi olması anlamına geliyor.75 seviyeleri artık zor.Japon bankaları müşterilerine tl yatırım öneriyorlar.
Ancak birlik olunması konusunda sonuna kadar size katılıyorum.
-
Japonya Amerika ile ticaret yapan bir ülke. Aşırı değerli yen Amerika ile olan ihracatı zaten düşürdü.Ticarette elektronik ön planda. Sony vs. işci çıkarttı. Ayrıca mortgage adı altında Amerika da bizim gibi çok yen kullananlar oldu. Yen e talep fazlaydı.Mortgage ABD doydu. Japonyanın elinde faiz indirimi gibi bir koz da yok. Yapabilecekleri kısıtlı. Bu durumda yen dolar paritesi 70/75 görmesi bence de imkansız.Bu durum bizim yerel seçimlere kadar gider.IMF ile bir anlaşma olur.Sonra borsa çıkar belli bi yerde oturur. Yen de düşmeye başlar.Tabii bunlar olana kadar bizim ekonomi patlak vermezse.Allahtan devlet bankaları güçlü.Yatın kalkın ona dua edin.
-
Gelen Cevap Bimerden
Sayın Yasemin GEDİK;
İlgi: 20.01.2009 tarihli BİMER başvurunuz.
Dövize endeksli konut kredisi kullandığınızı, ancak döviz kurlarının yükselmesi ile zarara uğradığınızı belirttiğiniz ilgide kayıtlı dilekçeniz incelenmiştir.
Bakanlığımız bireysel tüketici şikayetlerinin çözümlenmesi aşamasında yetkili değildir. Bireysel tüketici sorunlarının çözümü konusunda yetkili merciler, 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği uyuşmazlık bedeli ,936,97 TL' nin altında ise tüketici sorunları hakem heyetleri; bu bedelin üzerinde ise tüketici mahkemeleridir. Söz konusu kredi ile ilgili yaşadığınız mağduriyetin giderilmesi amacıyla tüketici mahkemesine başvurmanız gerekmektedir. Tüketici mahkemelerine yapılacak başvurular her türlü resim ve harçtan muaftır.
Bilgilerinize sunulur.
Aysun VANLI
Sanayi ve Ticaret Uzmanı
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı
Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü
-
İnşallah "yenmez" ve "efeaydın" haklı çıkarlar da canımız fazla yanmadan kurtuluruz.
Anlaşılan o ki, hükumet ile IMF seçim sonrası için anlaştılar; zira ikisinin de birbirine ihtiyacı var. Tahminim nisana kadar döviz aşağı yukarı böyle gidecek, nisandan sonra da (IMF ile de anlaşılmış, el sıkışılmış, objektiflere poz verilmiş de olacak tabii) yen -inşallah- 1.50 lere kadar inecek, kur bu bantta ama 6 ay, ama 1 veya 1.5 yıl daha devam edecek, böylece zamanla bir miktar daha inecek ve dolayısıyla bizler ödemelerimizin ekseriyetini 1.50 lerin altında yapacağız. Bu arada bizler ömrümüzden birkaç yıl yaşlanmış oluruz, bu da yediğimiz haltın bedeli olur artık. Hükumetten, meclisten, itirazlarımızdan ve feryatlarımızdan bir netice alınabileceğine ihtimal vermiyorum.
SONUÇ: KRİZ DÖNEMLERİNDE KAYBETTİKLERİMİZİ ZAMANLA YERİNE KOYABİLİRİZ; ÖNEMLİ OLAN YERİNE KOYAMAYACAKLARIMIZIN KIYMETİNİ BİLMEK: SAĞLIK, İTİBAR VE HATIR-GÖNÜL GİBİ.
Selam ile, sağlık ve afiyet dilerim.
-
Alıntı:
yenzede rumuzlu üyeden alıntı
İnşallah "yenmez" ve "efeaydın" haklı çıkarlar da canımız fazla yanmadan kurtuluruz.
Anlaşılan o ki, hükumet ile IMF seçim sonrası için anlaştılar; zira ikisinin de birbirine ihtiyacı var. Tahminim nisana kadar döviz aşağı yukarı böyle gidecek, nisandan sonra da (IMF ile de anlaşılmış, el sıkışılmış, objektiflere poz verilmiş de olacak tabii) yen -inşallah- 1.50 lere kadar inecek, kur bu bantta ama 6 ay, ama 1 veya 1.5 yıl daha devam edecek, böylece zamanla bir miktar daha inecek ve dolayısıyla bizler ödemelerimizin ekseriyetini 1.50 lerin altında yapacağız. Bu arada bizler ömrümüzden birkaç yıl yaşlanmış oluruz, bu da yediğimiz haltın bedeli olur artık. Hükumetten, meclisten, itirazlarımızdan ve feryatlarımızdan bir netice alınabileceğine ihtimal vermiyorum.
SONUÇ: KRİZ DÖNEMLERİNDE KAYBETTİKLERİMİZİ ZAMANLA YERİNE KOYABİLİRİZ; ÖNEMLİ OLAN YERİNE KOYAMAYACAKLARIMIZIN KIYMETİNİ BİLMEK: SAĞLIK, İTİBAR VE HATIR-GÖNÜL GİBİ.
Selam ile, sağlık ve afiyet dilerim.
Kesinlikle katılıyorum kardesim.. bende umudu kestim artık ne kanun çıkar ne de bir sey... iysallah biraz zorlandıktan sonra bu vadireyide atlatırız...
Saygılarımla...
-
Japonya'dan IMF'ye 100 milyar dolar kredi (Sonunda bunuda gördük)
]Japonya'dan IMF'ye 100 milyar dolar kredi
Roma'daki G-7 toplantısı sırasında, Japonya ile Uluslararası Para Fonu (IMF) arasında 100 milyar dolarlık bir kredi anlaşması imzalandı. Japonya Maliye Bakanı Shoichi Nakagawa ve IMF Başkanı Dominique Strauss-Khan arasında imzalanan anlaşma, IMF'e 100 milyar dolara kadar kredi sağlanmasını öngörüyor.
Strauss-Khan anlaşma sonrasında yaptığı değerlendirmede, sağlanan ek krediden memnuniyetini belirterek, "İmzalanan anlaşma, Japonya'nın dünyanın ekonomik sorunlarına çok taraflı bir yaklaşımı desteklemede önemli bir rol üstlendiğini göstermektedir" dedi.
Öte yandan G7 toplantısındaki ikili görüşmelerde, ABD Maliye Bakanı Timothy Geithner en fazla ilgi odağı olan isimler arasında yer aldı.
Barack Obama yönetiminin bakanlarından Geithner, katıldığı ilk uluslararası etkinlik olan G-7 toplantısı sırasında tüm bakanlarla ikili temaslarda da bulundu.
Geithner'le görüşen bakanlar, ABD'nin küresel ekonomik krizle mücadelede korumacı önlemlere sığınmayacağı konusunda güvence aldıkları belirttiler.
Almanya Maliye Bakanı Peer Steinbrueck, ABD'li dengiyle yaptığı görüşmeyi, "Geithner'le korumayı önlemlerden uzak durulması hususunda da mutabakat içerisindeyiz" sözleriyle değerlendirdi.
AA
-
Re: Japonya'dan IMF'ye 100 milyar dolar kredi (Sonunda bunuda gördük)
Alıntı:
Selcan ÖZCAN rumuzlu üyeden alıntı
]Japonya'dan IMF'ye 100 milyar dolar kredi
Roma'daki G-7 toplantısı sırasında, Japonya ile Uluslararası Para Fonu (IMF) arasında 100 milyar dolarlık bir kredi anlaşması imzalandı. Japonya Maliye Bakanı Shoichi Nakagawa ve IMF Başkanı Dominique Strauss-Khan arasında imzalanan anlaşma, IMF'e 100 milyar dolara kadar kredi sağlanmasını öngörüyor.
Strauss-Khan anlaşma sonrasında yaptığı değerlendirmede, sağlanan ek krediden memnuniyetini belirterek, "İmzalanan anlaşma, Japonya'nın dünyanın ekonomik sorunlarına çok taraflı bir yaklaşımı desteklemede önemli bir rol üstlendiğini göstermektedir" dedi.
Öte yandan G7 toplantısındaki ikili görüşmelerde, ABD Maliye Bakanı Timothy Geithner en fazla ilgi odağı olan isimler arasında yer aldı.
Barack Obama yönetiminin bakanlarından Geithner, katıldığı ilk uluslararası etkinlik olan G-7 toplantısı sırasında tüm bakanlarla ikili temaslarda da bulundu.
Geithner'le görüşen bakanlar, ABD'nin küresel ekonomik krizle mücadelede korumacı önlemlere sığınmayacağı konusunda güvence aldıkları belirttiler.
Almanya Maliye Bakanı Peer Steinbrueck, ABD'li dengiyle yaptığı görüşmeyi, "Geithner'le korumayı önlemlerden uzak durulması hususunda da mutabakat içerisindeyiz" sözleriyle değerlendirdi.
AA
Sayın Selcan Hanım ben yanlışmı okudum?Japonya IMF 'ye 100 Milyar dolar kredi verecek,demişsiniz;ve IMF ile anlşmayı imzaladığını belirtmişsiniz;ozaman mesele yok demek Japonya'nın ekonomisi okadar güçlüymüş'ki dünya para fonu olarak kabul edilen IMF'ye dahi borç para verebiliyor.Bizleri aydınlattığınız için sizlere minnettarız.Ya Selcan hanım siz en iyisi evinizde börek açmaya devam edin bence bu saat'lerde sohbet olsun diye bu sayfalara anlamsız yazılar yazmayın....................!
-
Herkese ve her kesime bu saat'lerde iyi geceler dilerim.Evet bu sayfalarda,bu sitelerde elbete'ki bildiğimiz kadarıyla dilimizin döndügü kadarıyla bilgi ve düşüncelerimizi paylaşmak,paylaşırkende konuların derli toplu olmasıdır.Gerçeğe dayalı olmasıdır somut kavramlar içinde olmasıdır.Yoksa her aklı esen kafasından,beyninden geçen hayal ürünü maksatlı haberlerini bu köşelere taşırsa elbetteki o düşünce ve fikirlerin doğruluğunu tartışmaya açmak gerek; yoksa buralara herkes tarafından yazılan beyanlar mutlaka süzgeçten geçirilmeli çünkü biz mağdur insanlar konu mankeni olarak anılırız bilginize, JAPONYA IMF YE 100 MİLYAR DOLAR VERMİŞ .BUNA HERKES İNANIR Ozaman Biz TC Hükümeti de IMF den değilde japonyadan borç isteyelim...
-
Selcan Hanımın ilettiği, Japonya ve IMF ile ilgili haber 2 ay önce gelişimeye başlayıp bir kaç gün önce sonlana bir müzakaeredir. Japonya Ülkesinde Dolar bozarak jpy üzerinden yatırım yapan yatırımcının ülkeden çıkmasını önlemek için dolar yen paritesini 0,11 seviyelerinden 0,18 seviyelerine taşımıştır.
Böylece devasa dış boçlarını kapatma şansınıda elde etmiş oldular.kriz sırasında dorlar karşısında değer kazan tek para birimlerimi olan yen Japonyanın dolar üzerinden olan dış borcunun yüzde 30 oranında azalmasınasını sağaldı .Bunun Japonya için tek dez avantajı ihracatındaki azalam oldu. Ancakak japonya krizde dış borcunu önemli ölcüde hafifletecek.
japonyanın önemli dış borç ödemelerinin olduğu nisan ayından sonra paritenin 112 seviyelerine yerleşeceğini düşünüyorum.
Yani krizi Japonya fırsata cevirdikten sonra.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.
-
Alıntı:
cobra-64 rumuzlu üyeden alıntı
JAPONYA IMF YE 100 MİLYAR DOLAR VERMİŞ
Pardon IMF verdiği paraları nereden topluyor? Kendi mi basıyor sanıyorsunuz?
-
Re: Japonya'dan IMF'ye 100 milyar dolar kredi (Sonunda bunuda gördük)
Sayın Selcan Hanım ben yanlışmı okudum?Japonya IMF 'ye 100 Milyar dolar kredi verecek,demişsiniz;ve IMF ile anlşmayı imzaladığını belirtmişsiniz;ozaman mesele yok demek Japonya'nın ekonomisi okadar güçlüymüş'ki dünya para fonu olarak kabul edilen IMF'ye dahi borç para verebiliyor.Bizleri aydınlattığınız için sizlere minnettarız.Ya Selcan hanım siz en iyisi evinizde börek açmaya devam edin bence bu saat'lerde sohbet olsun diye bu sayfalara anlamsız yazılar yazmayın....................!
Cobra-64;
Dakikalarımı sizin düşünce yapınızla değerlendirmediğimi size hatırlatmak zorunda bıraktığınız için beni,sizin adınıza üzgünüm.Kadınlara olan bakış açınız 2009 yılında halen buralarda bunuda görmek açıkcası çok şaşırtmadı beni.Yazılanlara atıp tutmadan önce,haber izlemiyor olabilirsiniz okumuyor olabilirsiniz hepsini kabul ederim ama bu siteye üye olma vasfındaysanız eğer google denen icattan haberiniz var ve kullanabilir durumda olduğunuzu düşünmek istiyorum.Konu başlığını direkt olarak goog la yapıştırsaydınız bırakın onca cümleyi tek harf bile yazmazdınız....(Son olarak kim olduğunuzu ve neden benim yazıma tepkili olduğunuzun farkında değilim sanmayın gayet farkındayım.Gördüğünüz gibi yazılar bana ait değil okuduğum haberlerden alıntıdır.Başka sitelerde aynı yazınızı gördüm.Sizi tanımıyorum ve problemim yok.Sizin şahsiyetimle sıkıntınız nedir çözebilmiş değilim.Ama öle bir probleminiz varsa ki yeri burası değildir hatırlatmak isterim...)
-
’Konut takası’yla ilgilenen 1 milyon kişi var
Konut takası’yla ilgilenen 1 milyon kişi var
CNN Türk ve Hürriyet’in birlikte hazırladığı ’Küresel Krizde Gayrimenkulün Yol Haritası’ programında gayrimenkul sektörünün temsilcileri krizin 1 yıldan uzun sürmesi durumunda bitmeyen projeler olabileceğine dikkat çekerek, "2004 yılında canlanan talep ile çok sayıda girişimci sektöre girdi. Bunun sonucunda şu an Almanya’da 2 bin 500, Türkiye’de 50 bin müteahhit var. Bazıları maketten tahsil edilen paralarla birinci projenin yapımına başlanmadan hemen ikinci projeye yatırımlar yaptı. ABD’de mortgage tarafında yaşanan ve krize neden olan şey Türkiye’de de gayimenkul tarafında yaşandı. Kriz 1 yıldan uzun sürerse, yarım kalan projeler olur" dedi.
Ebru Baki’nin hazırladığı, Hürriyet Gazetesi Ekonomi Servisi’nden Ayşegül Akyarlı Güven’in sorularıyla katkıda bulunduğu programa Urban Land Institute (ULI) Başkanı Haluk Sur, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim kurulu Üyesi Bahadır Teker ve TURYAP Yönetim Kurulu Üyesi Başak Soner katıldı. Satın alınmış evlerin yarım kalmasının ekonominin genelini etkileyebileceğini dile getiren ULI Başkanı Haluk Sur, şöyle devam etti: "Eskiden de bas bas bağırırdık. ’Maketten satışlarda paranın nereye gittiğinin kontrol edilmesi lazım’ diye çok ısrar ettik. Ama gerekenler yapılmadı. Şu anda kim nereye kadar gidebilir bilmiyoruz. 1 lira ile 1 proje yapılabilir. 5 proje yapılamaz. Fiyatlar arttığı sürece bu herhangi bir sorun yok. Ama sorun ciddi problemler yaratabilecek bir unsur olarak duruyor." Gayrimenkul fiyatlarında geçtiğimiz yıla kadar hızlı bir çıkış süreci içine giren fiyatların risklerini o dönemlerde dile getidiklerine de dikkat çeken Sur şöyle devam etti: "Şimdi bir düşüş var. Çünkü spekülatif yükselişlerden sonra yaşanan düşüşler acı veriyor. Gayirmenkul sektörünün geneline bakınca Alışveriş merkezi ve ofis alanlarının kira getirilerinde Türkiye ortalamaları gelişmiş ülkelerin 3’te biri kadar. Yine de büyük potansiyel var."
1 milyon takas
Faizlerin yükselmesi ve Türklerin gayrimenkullerini satmaktan hoşlanmamaları nedeniyle bu dönemde takas ile el değiştirmeler arttı. Takas konusu ile ilgilenen 1 milyondan fazla kişi olduğunu söyleyen Turyap Yönetim Kurulu Üyesi Başak Soner de, "Alt ve orta gelir grubundan yoğun talep var. Ama tüketiciler ancak güvende hissedince yastık altındaki paralarını çıkartıyor. Bugüne kadar şehir dışına talep çoktu. Ama projelerin uzaklığı ve ulaşım sorunu nedeniyle şu an eğilim merkeze dönme yönünde gelişiyor" dedi.
200 bin aile ’yen’ mağduru
KÜRESEL krizde ornayan kurlar nedeniyle Japon yeni ile kredi kullanan 200 bin aile Japon Yeni nedeniyle mağdur oldu. Geri ödemelerde şu an için büyük bir sorun yaşanmadığını dile getiren GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Teker şunları söyledi: "Yen’le ve genel anlamda dövizle yapılan işlemi iyi bilmek lazım. Bu tür riskleri alamayacak insanlara bu tür krediler satıldı. Burada önemli olan bu krizi aşabilecek tedbirler ile insanların dayanacakları noktaya kadar dayanmalarını sağlamak. Bankalarla anlaşma yapılabilir. Çünkü bankalar başta olmak üzere şu an kimse gayrimenkul sahibi olmak istemiyor" dedi.
-
Arkadaşlar salı Ankara da toplanılıyor.Bilgilerinize...
-
Alıntı:
yenmez rumuzlu üyeden alıntı
Bunun olması demek. Japonyanın artık tarım ülkesi olması anlamına geliyor.75 seviyeleri artık zor.Japon bankaları müşterilerine tl yatırım öneriyorlar.
Ancak birlik olunması konusunda sonuna kadar size katılıyorum.
1995 de Japonya tarim ülkesimiydi ki o tarihlerde yen dolar karşısında şu ankinden daha fazla değer kazanmıştı?!. Yorumunuzda benim üstüne bastığım noktaya değinmemişsiniz(vergi indirimleri).Bir ülkede sert vergi indirimleri başlayınca dışarı açılmış yatırımcılar illaki döner ülkesine.Ayrıca hedgefon lardan satışlar yene yarıyor.Daha çok satılacak fon var emin olun.Ki hedge fon satışa geçtiği zaman yatırımcılar güvenli liman diye jyenine dönecektir.Ayrıca unutmayalim ki MB 2009 bitmeden gecelik borçlanma faizini 10 belkide dahada alta indirecek.Bu da doların ateşlenmesi haliyle yenin ateşlenmesine tuz biber olacaktır.İMF antlaşmasına gelince bana göre piyasa bunu satın aldı.Antlaşma olacak şekilde.Bu antlaşmanın kamuoyuna açıklanması ile birlikte çok önemli bir düşüş beklemiyorum kurda.
Sonuç olarak; umarım sizin 112 parite tahmininiz gerçekleşir de hepimiz rahatlarız.Madem öyle Nisandan sonrası için bende bir tahmin yapayım parite 2009 da görceği en fazla 100 dür....
-
Cuma günü ABD Senatosu'ndan geçen 787 milyar dolarlık ekonomiyi canlandırma paketi bu hafta Obama'nın atacağı imza ile yasalaşacak.
Obama, paketin imza töreni için Washington dışına çıkmayı tercih etti.
Salı günü Denver Colorado'da yapılacak törenin ardından Obama, mortgage krizinden en fazla etkilenen eyaletlerden Arizona'ya gidecek.
Bizde ise durum nasıl ? Söylememe gerek var mı ? Sosyal devlet vatandaşa beyaz eşya dağıtmakla oluyor bu ülkede ,,,
-
Dostlar müjde.
Çin ekonomisinin toparlanma sinyalleri vermesi de Asya borsalarından sonra Avrupa borsalarında da alıcılı seyir izlenmesini sağladı.
-
ben artık düşeceğinede inanmıyorum gitgide yükseliyor napacamızıda bilmiyorum allah kurtarsın hepimizi parite yükselecek dediler yükseldikce 100japonyeni dahada yükseliyor
-
Merhaba sinem hanım
Parite yükseldikçe yenin yükselmesinin sebebi matematiksel bir olay. Çünkü dolar yükseliyor.
Burada pariteden bahsedilen try/jpy değil , sözü edilen parite usd/jpy paritesi.
usd/jpy paritesinde.
1.USD sabit iken jpy düşerse parite yükselir
2.USD sabit iken jpy artarsa parite düşer
3.USD artarsa jpy sabit kalırsa parite yükselir
4.USD azalırsa jpy sabit kalırsa parite düşer
matematiksel bir denklemin payı ve paydasıdır.
Sevgili arkadaşlar günümüz dünya ekonomisinde 5-10 yıl gibi uzun vadelerde alınan bir kredinin kar/karar ettiğini 3-4 ayda belirleyemezsiniz. Zira 2009 yılı sıradan bir yıl değil mali açıdan. Bu yüzden umutsuzluğa kapılmamanızı öneririm.
Eğer japonya ihracat yapmak istiyorsa ( ekonomisinin temelini oluşturur) usd/jpy paritesi düşmek zorundadır ve düşecektirde. Tek soru ne zaman ?
Aslında jpy kredisi almak için en uygun zaman şimdi :). Biz sadece biraz erken almışız.
Saygılarımla
-
Yanlış noktalarda ve yanlış işlerin peşindeyiz;
Foruma ilk kayıt olduğum okuduklarımdan içine düştüğümüz durumla ilgili olarak avukatlarında bulunduğu bu sitede gerçekleşen durumdan izlememiz gereken yol ile ilgili bize yardım edilebileceği yönünde izlemimim vardı. Ancak bu konunun ve internet ve basılı medya ortamında her satırı okumama rağmen maalesef hiçbir platformda yönlendirmelerin olmadığını görerek çok uzun suredir buraya bile yazı yazmıyorum. Bir hukukçu olmadığım için hukuksal tarafta yönlendirmeleri beklediğim sitede şu an yazarak sizlere hatırlatmaya gerek bile duymadığım onlarca yazının içinde sıfır sonuçla ilerliyoruz.
Konunun anormal dağıldığını ve hiçbir sonuç alamadığımızı görüyorum. Oysaki sorun hepimizin sorunu ve içine düştüğümüz güç bir durum var. Tabi ki bunları yazarken de bir suçlu aramaktan çok çıkmazdan çıkarak ve var olan bir çözüm var ise bize bunu gösterecek bir umudum olduğu için yazıyorum.
Arkadaşlar evet jpy arttı ve neredeyse tamamımız ödeyemez durumlara geldik. Konunun çözümü de devletin olağan üstü durum için çözümseme bulması. Ve bunu ilgili kurumlara düzgün anlatamıyoruz.
Bence;
Hepimiz tıpkı bankalar gibi yanlış bir hareket yaptık ve öngörülemeyen bir risk aldık. Sonuçta bankalar şu anki pozisyonda kar ediyor olsalar da ödenemeyen krediler ile tapu, ipotek gibi işlerle uğraşmak istemeyeceklerdir. Devlette bu kadar ödenemeyen kredi ile uğraşmak istemeyecektir. Çünkü bu sosyal bir sorundur.
Ayrıca jpy kredi kullanan bizler çok akıllıyız tl faizinden kaçarak çok daha fazla kar edeceğiz mantığı ile bu kredi türünü yani bu para birimi seçmedik.
Kredi alırken neye dikkat ediyoruz?
Gelirimize göre ödeme yapabileceğimiz rakama. Bunu gelir dışı bir para biriminde seçtiğimizde ise belli artışları göze alarak hesap yapıyoruz.
Banka bize nasıl kredi veriyor ?
Gelir düzeyimize bakarak gelirin %50-60 ı kadar farklı kriterleri birleştirerek ( gelir durumumuzda kredi ödemesi sonrasında kalan rakamın hayatımızı devam ettirecek kadar olaması) kadar kredi ödemesini uygun buluyor.
Bizler kredi alırken neden jpy seçtik?
İlk neden avantajlı olduğu anlatıldı.(bankalar ve medya tarafından) ikinci neden de örnekleyerek anlatayım. 200.000 tl lık bır ev almak ıstıyorum. Ağustos ayında tl kredi kullanarak 1,89 oranından 200.000 bankadan elime geçmesini istediğimde bana aylık 4227 tl aylık odeme çıkarıyor. Oysa ki 200.000 tl karsılığı jpy için aylık taksit tl karsılıgı 2160 tl.(kur riski hariç) ve tüketici olarak benim gelirim 3200 tl olsun.
Ben istediğim evi alabilmek için zaten tl kredi alamıyorum. Ve banka bena jpy kredi kullanabilir yeterlikte buluyor ve istediğim evi jpy kredi ile alabilir drumdayım.
Peki şu an ne durumdayız?
Kredinin ilk ayında (bunu da belirtmemim sebebi 10 yıllık kredıyi 5 yıl oderız geriye 5 yıl kalır sineye çekeriz) kredi alırken 2160 hesaplanan taksit artmaya, kredinin 4. ayında da 3868 tl ye çıkıyor. Oysaki benim gelirim bankaya 4 ay önce kredi alırken 3200 tl şeklindeydi.
Sonuç;
Daha sayfalarca yazacak yazı olmasına rağmen sayın hukukçulardan borçlar kanununun 137. Maddesi ve 2006 tüketici hakları yasasına göre ayrıca maddesini bilmediğim ancak kredi borçlanmalarında yukarıda anlattığım örnek deki gibi beyan edilen geliri taksit ödemeleri olağan üstü durumlar (kriz) nedeni ile aşması durumunda tekrar yapılandırılma hakkımızın olduğu konularından yola çıkarak bizlere çıkış yolları göstermeleri gerektiğini forumun amacına hizmet etmesi açısından daha doğru buluyorum.
Azimle şunun altını çiziyorum. Banka gelirimizden çok ödeme talep edemez. Değişen şartların bunu kanunlarla koruyor olması bizim çıkış yolumuzdur. Evet hepimiz yüzlerce yere girişimde bulunduk mail attık. Ancak hukukçu yorumuyla hala ortak bir metinimiz yok. Bırakalım birbirimize atıflarda bulunmayı, parite şu olur Japon ekonomisi böyle olursa böyle olur demeyi arkadaşlar. Hepsi bizim kontrolümüz dışında ve bugünden yarınımıza yarar sağlamıyor. Biz elimizden gelecekleri sonuna kadar yapalım sonrasını kontrolümüz dışı etmenlere bırakalım…
-
Arkadaşlar bu sayfanın ilk yazarlarındanım :)
bizlerin için webadresi kuruldu mu ? Malesef facbook üyeliğim yok :(
Bursada benim durumunda olan var mı ?
Ankaradaki arkadaşların toplandığını duyuyorum, çok sevindirici. Toplantılarında ortaya çıkan pozitif durumlar var mı acaba ? Yani iyi haberi olan var mı :) Önce iyi haber Dolar/Yen paritesi artıyor, eğer dolar düşerse ödemelerimiz rahatlayacak. Kötü haber dolar yükseliyor :(
Bursada bir tanıdığım mahkemeye müracat etti ama avukata 2500 tl vermiş ve nolacağı belli değil. İlk davanın yargıtaydan cevabı geldi mi ? cevap gelse de galiba emsal teşkil etmiyormuş ? Bide TBMM de tanıdığı olan var mı ? Bizim yerimize müracat etse; bi kanun çıksa....
-
Parite Bu Senin Sonunda 111 Olucak Arkadaşlar
-
Alıntı:
YASEAH rumuzlu üyeden alıntı
Parite Bu Senin Sonunda 111 Olucak Arkadaşlar
Senin dediğin olursa o an dolarda 2 olur hesapla bakalım yen kaç olur...
-
Dostlar bu ülkeye ve geleceğine güvenin herşey yoluna girecek bakın bir hafta önce parita 89 idi bugün 94`ü zorluyor.
120 ay vadeli kredide kar zara hesabı 7-8 ayda yapılmaz.
Önümüzdeki yüzyılın süper güçü Türkiye Cumhuriyeti`dir.