Re: Firari subay - astsubay
Sayin libertysea;
Asagidaki metni direk olarak sizin yazdiginizdan alip kopyaladim....Bu konuda bir sorum olacak...Benim cezam hukmun aciklanmasinin geriye birakilmasi hukmune dayanilarak kaldirilmasina ragmen halen gbt de araniyorum...GBt den ismimi dusurmek icin ne yapmam nereye basvurmam gerekir?Yurt disindan turkiyeye giris yapcam istanbul havalaninda gbt de izin tecavuzu sucundan araniyor cikacagim ama cezanin kalktigini biliyorum...Hava alaninda ki prosudur ne olur benim icin saatlerce ali koyulup durumum acikliga kavusana kadar bekletilirmiyim?Eger cezanin kalktigina dair mahkemeden kagit ibraz edersem yine de ali konulmam soz konusu olur mu?
Askeri ceza kanunun 66.maddesinden kaynaklanan firar suçu GBT kayıtlarında tutulmuyormuş.(kişi ceza aldıktan ve bu cezanın infazı gerçekleştikten sonra silinmesi gerekiyormuş)
Bu konuyla ilgili İç İşleri Bakanlığına bilgi edinme kapsamında başvuruda bulundum.Bana gelen cevapta ''herhangibir arşiv kaydınız bulunmamaktadır'' diye bir açıklama geldi.
Oysa 6 ay önce polis kontrol içim kimliğimi istediği zaman ''hava değişimi tecavüzü'' diye merkezden anons gelmişti.Yani gbt kaydım duruyordu.Ve sanırım benim başvurum üzerine kaydı silmeyi akıl ettiler.Çünkü emniyete gittim ve ordada gbt'me baktırdım kaydım gerçekten silinmiş gözüküyordu.
Emniyetteki memur basit suçlar diye bir kavramdan bahsetti.Askeri firar suçuda basit suçmuş ve gbt kayıtlarında tutulmazmış.Dolayısıyla 8 sene boyunca boşuna gbt kaydım tutulmuş
Re: Firari subay - astsubay
Alıntı:
scanner80 rumuzlu üyeden alıntı
Sayin libertysea;
Emniyetteki memur basit suçlar diye bir kavramdan bahsetti.Askeri firar suçuda basit suçmuş ve gbt kayıtlarında tutulmazmış.Dolayısıyla 8 sene boyunca boşuna gbt kaydım tutulmuş
Sayın scanner 80 memurla geçen konuşmanızı tam olarak yazabilir misiniz?
"GBT kayıtlarında tutulmazmış"tan kastınız tam olarak nedir?
Re: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
1) Yurt dışına firar ettikten sonra, orada aranmıyoruz diye biliyorum. Bi arkadaşım yurt içine izine ayrıldıktan sonra direk yurt dışına firar etti. Senelerce orada kaldı ama arayan soran olmadı. Yanlışım mı var yoksa arkadaşım mı çok şanslıymış.
2)Yurt dışına firardan alınan ceza da aynı şekilde 200 gün müdür?
Re: yıl 2008 olacak şey değil
Alıntı:
turk78 rumuzlu üyeden alıntı
haziran ayına bu konularla ilgili bi çalışmalar yapılıyor diye duydum bende 12 yıllık astsubayım bunun 8 senesi doğu ve güneydoğuda geçti çalışanlar anlamışlardır birde ben jandarmayım dış karakollarda komando bölüklerinde çalıştım kesinlikle gocunmuyorum aksine gururla yaptım görevimi devlet doktorunuda okutuyo yıllarca ama onları zorunlu çalıştıramıyor.Ben de firar veya başka yolla ayrılmak istiyorum ama kendime bu devlet için çalıştığım ve yaşadıklarım aklıma geldikçe diyorum ben ayrılmak için ceza evine mi girmeliyim şeklinde sorular soruyorum bu da benim çok zoruma gidiyor bu kanunları koyanlar bu ülkenin gerçek sahipleri de bizler değilmiyiz bizim rengimiz zencimi yazıklar olsun atatürkün arkasına sığınıpta ölmeyi bilmeyen komutanlar bunlar bakalım hayırlısı bu sene zorunlu hizmet düşecek sanırım arkadaşlar biraz daha bekleyin bence.
Zorunlu hizmetin kısatılması ile ilgili bilgiyi nereden aldınız?
Re: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
1-Yurt disinda baska bir ulke tarafindan aranmazsin sadece Turkiyede aranirsiniz.Turkiye ye gelmediginiz surece bisey olmaz.
2-Yurt disina firarin cezasi farklidir ve artirilarak verilir.Ic hizmette ceza acik olmakla birlikte hakimin takdirine gore degisir.
Alıntı:
fecancan rumuzlu üyeden alıntı
1) Yurt dışına firar ettikten sonra, orada aranmıyoruz diye biliyorum. Bi arkadaşım yurt içine izine ayrıldıktan sonra direk yurt dışına firar etti. Senelerce orada kaldı ama arayan soran olmadı. Yanlışım mı var yoksa arkadaşım mı çok şanslıymış.
2)Yurt dışına firardan alınan ceza da aynı şekilde 200 gün müdür?
ilişiğiniz kesilmeden sakın teslim olmayın resil oluyor insan
18 aydır firardaydım.2008 kasım ayında teslim oldum askeri cezaevinde 3 ay yattım.cezaevinde yatarken kuvvet tarafından ilşiğim kesildi.askeri cezaevinden sivilcezaevine nakiloldum.ilk davamda aratahliye ile serbest kaldım bugun.Geriye 90 gunlük bir cezam kaldı acık ceza evinde cezamı cekmek için ugrasıcam.siz siz olun ilişiğnizin kesidiğini öğrenmeden teslim olmayın.her türlü sorun ve sorularınızı beklerım.
Re: ilişiğiniz kesilmeden sakın teslim olmayın resil oluyor insan
Alıntı:
noyan2008 rumuzlu üyeden alıntı
18 aydır firardaydım.2008 kasım ayında teslim oldum askeri cezaevinde 3 ay yattım.cezaevinde yatarken kuvvet tarafından ilşiğim kesildi.askeri cezaevinden sivilcezaevine nakiloldum.ilk davamda aratahliye ile serbest kaldım bugun.Geriye 90 gunlük bir cezam kaldı acık ceza evinde cezamı cekmek için ugrasıcam.siz siz olun ilişiğnizin kesidiğini öğrenmeden teslim olmayın.her türlü sorun ve sorularınızı beklerım.
18 ay baya uzun sürmüş ilişik kesilmesi. Sivil ceza evi ile askeri ceza evi arasında ne farklar var.
Re: ilişiğiniz kesilmeden sakın teslim olmayın resil oluyor insan
Alıntı:
noyan2008 rumuzlu üyeden alıntı
18 ay çok uzun bir süre değil mi.....kuvvetiniz neydi acaba? bir de kuvvetlere göre firar süresinin farklı olduğu söyleniyor ne kadar doğrudur acaba?
ilişğiniz kesilmeden teslim olmayın
Arkadaşlar ben k.k.k piyade astsubaydım ve 18 aylık firardan sonra teslim oldum 3 ay askeri ceza evinde kaldım.askeri cezaevinde iken ilişiğim resen kuvvet tarafından kesilince sivil cezaevine nakil oldum.2. mahkememde ara tahliyeyle tahliye oldum.geriye kalan cezamı acık ceza evinde yatacağım.
Dosyamda sabıka kayıtlarımla ilğili eksik belge oldugundan dolayı mahkeme tarıh attı 3. mahkemem 1 ay sonra ve cezam kesınlestıkten sonra gerı kalan cezamı cekecegım.
Askeri ceza evi berbat.Kurallar kurallar kuralla.her gün sakal tırası sabah yatmak yasak vb gibi.Fakat sivilde boyle bır sorun yok.
Kuvvetler arasındada fark yok 365 iş gününü doldurmanız şart.Ancak dediğim gibi 365 iş gününe bakıpta teslimde olmayın ilişiginizin kesildiğini ögrendikten sonra teslim olun
Sorularınız varsa cevaplamaya hazırım.