-
Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
Çok haklısın ama işte gelde bunu asker alma şubelerine veya asal a anlat,adama aftan yararlandığımdan dolayı sınavlara gireceğim diyorum yok hazırlıkta tecil olmaz diyorlar, öss kazandı belgesiyle artık sizin sayenizde bakaya olarak gelsem o belgeyle tecil olurmu, ona da hayır diyor.Ben bu şekilde nasıl isteyerek askere gideyim ? OKuma hakkımı bitiriyorlar..Nese buradan yardımı dokunan herkese çok teşekkürler. P.tesi artık bir şekilde halledeceğim.
-
Arkadaslar,bir ay önce ikahmet adresimden polis beni sormuştu.Bugün gbt yaptırdım,bir problem gözükmedi,ilgili arkadaşların dikkatine.
-
Aslında gbt kayıtlarına henüz düşülmedi diye biliyorum mayıs ayından sonra düşebilir
-
Selam arkadaşlar.
Atılan mesajları en baştan beri okudum tek,tek. Gbt de çıkmadığı soylenmiş,yanlız bu nasıl olur onu anlamadım,en yakın arkadaşım 7 ay once otelde,yakalandı,kumburgazda,askere gonderilmek zorunda kaldı...
Sorum sudur? Ben 2005 Yılından beri yoklama kaçağım,İş durumundan dolayı gidemıyorum,ama bana ne bir kağıt geldi yada ne bir polis memuru beni sordu,Bağlı oldum kütüktede kimsenin beni sorduğu yok araştırdım.Ama ben askere gitmeye karar kıldım,artık işyerim bu yüzden iflas'da edebilir.Sıkıldım artık köşe buçak kaçmaktan,gbt'de çıkmadığını soyluyorsunuz ama açıkçası pek inandırıcı gelmedi.Sıkıldım artık İstanbulda geceleri çıkamaz oldum,artık resmen polis devleti olduk adım başı köşe buçakta çevirme var,evimin onunde hergun yapılıyor bu durum boğdu beni artık ne olucaksa olsun gitmeye karar kıldım.Şimdi gbt de çıkmıyorsa 2 yıldır ben boşunamı koşe buçak kaçtım?:)
Gerçekten Yoklama kaçağı olupta Gbt'si temiz çıkan varmı ?
-
Alıntı:
SCC Napoli rumuzlu üyeden alıntı
Selam arkadaşlar.
Atılan mesajları en baştan beri okudum tek,tek. Gbt de çıkmadığı soylenmiş,yanlız bu nasıl olur onu anlamadım,en yakın arkadaşım 7 ay once otelde,yakalandı,kumburgazda,askere gonderilmek zorunda kaldı...
Sorum sudur? Ben 2005 Yılından beri yoklama kaçağım,İş durumundan dolayı gidemıyorum,ama bana ne bir kağıt geldi yada ne bir polis memuru beni sordu,Bağlı oldum kütüktede kimsenin beni sorduğu yok araştırdım.Ama ben askere gitmeye karar kıldım,artık işyerim bu yüzden iflas'da edebilir.Sıkıldım artık köşe buçak kaçmaktan,gbt'de çıkmadığını soyluyorsunuz ama açıkçası pek inandırıcı gelmedi.Sıkıldım artık İstanbulda geceleri çıkamaz oldum,artık resmen polis devleti olduk adım başı köşe buçakta çevirme var,evimin onunde hergun yapılıyor bu durum boğdu beni artık ne olucaksa olsun gitmeye karar kıldım.Şimdi gbt de çıkmıyorsa 2 yıldır ben boşunamı koşe buçak kaçtım?:)
Gerçekten Yoklama kaçağı olupta Gbt'si temiz çıkan varmı ?
kardeşim 5 senedir yoklama kaçağı.3. gün önce tekrar baktırdım gpt temiz.
-
Dostum otellerde uygulanan sistem farklı diye yazmıştı bir arkadaş ama tam bilmiyorum
-
Hayır ben muanede oldum beni neden aramıyorlar anlamış değilim,Artık gidecez öyle yada böyle..
Bu gbt olayını birkaç polis arkadasıma sordum kimisi çıkar diyor kimisi ise herkes yanlış biliıyor çıkmıyor yoklama kaçakları dedi.Araman varsa sanırım Gbt'de çıkıyor.
-
arkadaşlar bu gün itibari ile bakaya durumuna düştüm 30 yaş sınırından dolayı tecil hakkım yok 3 tane dersim kaldı temmuzda mezun oluyorum.
bu süre içinde gbt ye düşme ve yakalanma olasığılım nedir.
doktorum kasık fıtığından ameliyat olmam gerektiğini söyledi,eğer sivilde ameliyat olursam buradan aldığım raporla askerliğimi 4 ay ertelettirebilir miyim.
yardımlarınızı rica ediyorum
-
arkadaşlar yok mu bu konuda bilgisi olan beni aydınlatabilecek bir hayırsever
-
slm arkdaşlar ben 85 doğumluyum 4 senedir yoklama kaçayım turkiyede kalıyorum.beni en 4 kere hem jandarma hemde polis yakaldı ama bişey çıkmadı. bu gerekçe olabilirmi. ozaman ben passportta alırım değilmi?
-
Alıntı:
redman35 rumuzlu üyeden alıntı
slm arkdaşlar ben 85 doğumluyum 4 senedir yoklama kaçayım turkiyede kalıyorum.beni en 4 kere hem jandarma hemde polis yakaldı ama bişey çıkmadı. bu gerekçe olabilirmi. ozaman ben passportta alırım değilmi?
fazla uçma istiyorsan...
-
Alıntı:
Elbruz46 rumuzlu üyeden alıntı
fazla uçma istiyorsan...
Gülmekten kendimi alamıyorum...))))
Bir takım kişilerin kasdettiği son"a varmam yakın....:)))))
-
-
Okulunu bitir arkadaşım hiç endişe etme öyle hemen gbt falan olmaz kafanı takma fazla
-
Arkadaşlar bu sitede yeni konu nasıl açılıyor
1 saattir arıyorum ama bir türlü yeni konu nerden açılıyor bulamadım, benden önce de bir kaç arkadaş bu sorunu yaşamış sanırım, site yönetimi bu konuya bir çözüm bulmalı diye düşünüyorum ve yeni konu açma hakkında yardım istiyorum.
-
Alıntı:
Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Gülmekten kendimi alamıyorum...))))
Bir takım kişilerin kasdettiği son"a varmam yakın....:)))))
ne alaka fazla uçmayla bak türkiynin bu yönü çok güzel gitcem paşalar gibi 12 aylık passportumu alcam para her kapıyı açar dostum........:o
-
Alıntı:
Elbruz46 rumuzlu üyeden alıntı
fazla uçma istiyorsan...
ne alaka fazla uçmakla burası türkiye işini bildinmi herşeyi yaparsın arkdaşım :o
-
Alıntı:
baskhan rumuzlu üyeden alıntı
nedir o son merak ettim
Güzel bir soru, her son bir başlangıçtır.
-
Peki gbt ye ne kadar sürede girerim
-
Arkadaşım benim bildiğim yeni kanuna göre mayıs ayından sonra şubeye başvurmayanlar için tebligatlı arama başlayacak buda demekki mayıstan sonra gbt dönemi başlar artık ne zaman girersin onu bilmem.
-
İyigünler, siteye yeni üye oldum, genel olarak durumu anladığımı sanıyorum. Temmuz ayındaki genelgeyle gbt ler silindi (veya önceden de yoklama kaçakları ve bakayalar gbt ye girmiyordu) bu şubaata kabul edilen yasaylada eski haline döndü herşey 13 Mayıs'a kadar başvurulmadığı taktirde tekrar gbt ye gireceğiz. benim sorum ise şu; benim acil olarak nüfus yeniletmem gerekiyor, nüfusum eski, tc kimlik no üzerine el yazısıyla yapıştırılmış bi kağıtta yazıyor, bi gbt ye girsem adamlar sırf kimlikten işkillenip karakoldan teyit alabilirler yani.. Acaba nüfus müdürlüğüne gittiğimde yoklama kaçağı olduğum çıkar mı bilgisayarda ya da ikametgahım şu an olmadığı için sorun olur mu?
-
bu arada benim durumum şu, 2006 temmuzda üniversiteden mezun oldum, sonra hiç gitmedim şubeye. geçen yıl amcamların evine (ne alakaysa) 2 sivil polis gitmiş işte askerlik şubesine gitmesi gerekiyor demişler. 2007 ortalarında bir kez gbt ye girdim birşey çıkmadı. yoklama kaçağı durumundayım yani.
-
Nufus dairesiyle polisin alakası yok sorun çıkmaz arkadaşım endişelenme.Benim anlamadığım noktada şu bazı arkadaşlar 4-5 yıldır yoklama kaçağı veya bakaya olduklarını söylüyorlar ama ne arayan olmuş ne soran ama bazı arkadaşlarda daha ilk aylarında kapıya polisin dayandığını söylüyor işte bende bunu anlamıyorum bu işin bir standartı yok galiba.
-
Alıntı:
lamotta_80 rumuzlu üyeden alıntı
İyigünler, siteye yeni üye oldum, genel olarak durumu anladığımı sanıyorum. Temmuz ayındaki genelgeyle gbt ler silindi (veya önceden de yoklama kaçakları ve bakayalar gbt ye girmiyordu) bu şubaata kabul edilen yasaylada eski haline döndü herşey 13 Mayıs'a kadar başvurulmadığı taktirde tekrar gbt ye gireceğiz. benim sorum ise şu; benim acil olarak nüfus yeniletmem gerekiyor, nüfusum eski, tc kimlik no üzerine el yazısıyla yapıştırılmış bi kağıtta yazıyor, bi gbt ye girsem adamlar sırf kimlikten işkillenip karakoldan teyit alabilirler yani.. Acaba nüfus müdürlüğüne gittiğimde yoklama kaçağı olduğum çıkar mı bilgisayarda ya da ikametgahım şu an olmadığı için sorun olur mu?
Kimliği yenilemek için muhtarlıktan "nüfus cüzdanı talep formu" dolduruyorsun. Bunu alabilmek için de o muhtarlıkta kaydın olması kaçınılmaz. Yani yenilersin ama aranmaya başladığında doğrudan adresine gelirler.
Tc kimlik no konusuna gelince; benimki 17 yıllık soğuk damga görünmeyecek şekilde yıpranmış, eski siyah-beyaz fotoğraflı ve tc kimlik no kısmı boş. Son 1 ayda 3 kez gbt'ye girdim her seferinde cep telefonundaki kayıtlı numarayı gösterdim, "kimliği değiştir" falan dediler ben de "tamam, hemen yarın başvuruyorum" dedim, iyi akşamlar dileyip kimliğimi geri verdiler. Ama ben ikametgah kaydım olmadan eski kimlikle devam ediyorum. Ancak soğuk damga belli olmuyorsa veya fotoğraf sana benzemiyorsa alıkoyabilirler biraz şansına kalıyor. Çözümü, ucuz bir ev tutup veya birisine ev arkadaşı olup bu işlemleri oradayken hallederek kimliği yenileyip sonra da o adresi terk etmek.
Şimdiye kadar nüfus müdürlüğünden alınan kimseyi duymadım ama seçim sandığından insanlar alınabiliyor. Demekki önceden oraya gideceğinin bilinmesi gerekiyor. Başvuru yaptığında kimliği hemen vermezler -ki vermeleri gerekir- "yarın gel" derlerse birisine vekalet verip kimliği teslim almaya onu göndermek de bir çözüm olabilir.
-
Ben subat dönemindeki yoklamaya tabi iken rahatsizligimdan dolayi gidemedim bunun icin iki ayri 15 gunluk doktor raporum var mart ayinda kilo sorunum icin kendimi sağlik kuruluna sevk ettirmek icin askerlik subesine gidecegim raporumu vermesem bir sorun cikarmi zaten askerliğe basvurmus olacagim fakat kilo problemim yuzunden kendimi sevk ettirecegim yardimci olacak bir arkadas varmi?
-
Alıntı:
paliturk rumuzlu üyeden alıntı
Ben subat dönemindeki yoklamaya tabi iken rahatsizligimdan dolayi gidemedim bunun icin iki ayri 15 gunluk doktor raporum var mart ayinda kilo sorunum icin kendimi sağlik kuruluna sevk ettirmek icin askerlik subesine gidecegim raporumu vermesem bir sorun cikarmi zaten askerliğe basvurmus olacagim fakat kilo problemim yuzunden kendimi sevk ettirecegim yardimci olacak bir arkadas varmi?
Her sevk dönemi ayrı bakaya dır. Şubeye gittiğinde zaten senden şubat ayı için ifadeni alırken raporunu isteyecekler.
-
Alıntı:
Dr.Kimble rumuzlu üyeden alıntı
Kimliği yenilemek için muhtarlıktan "nüfus cüzdanı talep formu" dolduruyorsun. Bunu alabilmek için de o muhtarlıkta kaydın olması kaçınılmaz. Yani yenilersin ama aranmaya başladığında doğrudan adresine gelirler.
Tc kimlik no konusuna gelince; benimki 17 yıllık soğuk damga görünmeyecek şekilde yıpranmış, eski siyah-beyaz fotoğraflı ve tc kimlik no kısmı boş. Son 1 ayda 3 kez gbt'ye girdim her seferinde cep telefonundaki kayıtlı numarayı gösterdim, "kimliği değiştir" falan dediler ben de "tamam, hemen yarın başvuruyorum" dedim, iyi akşamlar dileyip kimliğimi geri verdiler. Ama ben ikametgah kaydım olmadan eski kimlikle devam ediyorum. Ancak soğuk damga belli olmuyorsa veya fotoğraf sana benzemiyorsa alıkoyabilirler biraz şansına kalıyor. Çözümü, ucuz bir ev tutup veya birisine ev arkadaşı olup bu işlemleri oradayken hallederek kimliği yenileyip sonra da o adresi terk etmek.
Şimdiye kadar nüfus müdürlüğünden alınan kimseyi duymadım ama seçim sandığından insanlar alınabiliyor. Demekki önceden oraya gideceğinin bilinmesi gerekiyor. Başvuru yaptığında kimliği hemen vermezler -ki vermeleri gerekir- "yarın gel" derlerse birisine vekalet verip kimliği teslim almaya onu göndermek de bir çözüm olabilir.
Cevaplar için çok sağolun arkadaşlar. benim kimliğim 1996 da yenilenmişti, soğuk damgası ancak ışığa tutup sağa sola hareket ettirirsen hayal meyal görünüyo, tc kimlik numaram da elle yazılmış bi kağıdın yapıştırılmış haliyle görünüyo.. Neyse madem öyle ben bu kimlikle idare edeyim, ikametgah falan uzun işler zaten ikametgahımın nerde olduğu da meçhul, o yüzden çıkarmak için nereye başvurmam gerektiğini de bilmiyorum. Tekrar çok teşekkürler.
-
Benimde sorum tam bu zaten sağlık raporumu vermesen ne olur? kendimi sağlık kuruluna sevk ettirmemde bir problem cikarmi?
-
Alıntı:
Benimde sorum tam bu zaten sağlık raporumu vermesen ne olur? kendimi sağlık kuruluna sevk ettirmemde bir problem cikarmi?
Arkadaşım yeni çıkan askerlik kanununa göre 13 mayısa kadar şubeye gidersen işlemlerin tebligatsız olarak yapılıcak.Yani daha önce sana,şubeye gelmen için tebligat yapılmamış gibi işlemlerin yapılıcak.Şubeye gittiğinde ifadende alınmayacak,hakkında davada açılmıyacak,raporda istenmeyecek.Hatta tecil bile yaptırabiliceksin.Ama 13mayıstan sonra gidersen hakkında dava açılıcak ve hapis cezası çıkıcak.o cezada 2-3000 lira para cezasına çevrilicek.
-
Asal sitesinde aöf de 2 kez kalana tecil verilmez diyor peki 13 mayısa kadar gidersem tecil verirler mi ? son 1 senem kaldı okulun bitmesine ,siz olsanız napardınız ?
-
Alıntı:
Domingo rumuzlu üyeden alıntı
Asal sitesinde aöf de 2 kez kalana tecil verilmez diyor peki 13 mayısa kadar gidersem tecil verirler mi ? son 1 senem kaldı okulun bitmesine ,siz olsanız napardınız ?
hocam tecil yaptırabilmeniz için yoklama yaptırmanız gerektiğinden,daha önce tecil yaptırma hakkını kullanmamışsınız.13 mayısa kadar giderseniz tecil yaptırabilirsiniz ama 13mayıstan sonra şubeye gittiğiniz gün sizi birliğinize sevk ederler.Ama siz yinede durumu askerlik şubenize telefonla sorun,çünkü sizde açıköğretim durumu var.Ayrıca mayıstan sonra bütün kaçaklar gbt'de çıkıcağı için 1sene kaçmanız gerçekten zor.Geceleri sokağa çıkmazsanız,araba kullanmazsanız,gbt kontrolü yapılan meydanlarda dolaşmazsanız yani kısaca hapis hayatı yaşarsanız 1sene kaçabilirsiniz ama yinede şubeyle konuşun.o stresle yaşanmaz.
-
Askerlik şubesini arasam adamlar direkt beni bulur eve inzibat yollarlar bu korkuda var napsam bilmiyorum peki sizce bağlı olduğum askerlik şubesine okulumun 1 sene sonra bitçeğine dair faks yollasam kabul görürmü ki ?
-
Arkadaşım eve inzibat gelme diye bir şey yok inzibat sadece asker kişilerden sorumludur,birde bu mayıs olayını hala anlamadım 10 yıldır kaçak olanlar var memlekette hatta işini gücünü kurmuş vergi ödeyen falan anlamıyorum bu arama işinin bir standartı yok galiba o kadarda korkmayın arkadaşlar değişen fazla bir şey olmaz mayısdan sonrada
-
Gbt korkusu yüzünden evden çıkmamak çok sinir bozucu olucak ama ben şundan eminim 13 mayıs son süre diyolar ama milyon tane kaçak var hepsini gbt ye ekle falan derken yazı bile geçer anca sonbahar sonuna tamamlanır,bu ülkede çoğu iş yavaş işlerken gbt konma olayı hemen gerçekleşirse hepimiz için facia olucak :)
-
Alıntı:
bedelliaskerlik rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşım yeni çıkan askerlik kanununa göre 13 mayısa kadar şubeye gidersen işlemlerin tebligatsız olarak yapılıcak.Yani daha önce sana,şubeye gelmen için tebligat yapılmamış gibi işlemlerin yapılıcak.Şubeye gittiğinde ifadende alınmayacak,hakkında davada açılmıyacak,raporda istenmeyecek.Hatta tecil bile yaptırabiliceksin.Ama 13mayıstan sonra gidersen hakkında dava açılıcak ve hapis cezası çıkıcak.o cezada 2-3000 lira para cezasına çevrilicek.
kardes askerlik kaunu subatin ortasinda degisti benim yoklamam subatin basindaydi bu etkilrmi..yeni kanuna tabimiyim?
-
Mrb öncelikle yeni üyeyim ve forumu bir süredir takip ediyorum,benim öğrenmek istediğim konu şu;yeni düzenlemede geçen tebligatsız yoklama kaçağı ve bakayalar diye başlayan ve 13 mayısa kadar gelinmesi ifadesindeki tebligatsızlar ibaresi,tebligatsız yoklama kaçağı ile tebligatlı yoklama kaçağı arasındaki fark nedir?bakayayım ve ben bu tarihe kadar şubeye gideceğim gittigimde ne ile karşılasacağım ?hemen silah altına mı alınırım yoksa her şubenin sevk dönemleri farklı,bu dönem için karar mı aldırırım?Benim gibi düşünen bir çok insan olacağından bu dönemde ki yığılma nasıl eritilecek %10 bile böyle hareket etse ciddi bir sayı oluşturur resmi kanallardan duyumu olan varsa ki bedelli konuşuluyor yine paylaşsın lütfen.
-
Dün HaberTürk te paralı askerlik tartışıldı,bugun gazetelerde paralı askerlik çıksın diyenler yazmaya başladı.Bence bu gazeteye mail yada fax atarak bu durumun üzerine gidilmesini sağlayabiliriz belki,ben az önce hem mail hem fax çektim.
-
Alıntı:
tkorac rumuzlu üyeden alıntı
Mrb öncelikle yeni üyeyim ve forumu bir süredir takip ediyorum,benim öğrenmek istediğim konu şu;yeni düzenlemede geçen tebligatsız yoklama kaçağı ve bakayalar diye başlayan ve 13 mayısa kadar gelinmesi ifadesindeki tebligatsızlar ibaresi,tebligatsız yoklama kaçağı ile tebligatlı yoklama kaçağı arasındaki fark nedir?bakayayım ve ben bu tarihe kadar şubeye gideceğim gittigimde ne ile karşılasacağım ?hemen silah altına mı alınırım yoksa her şubenin sevk dönemleri farklı,bu dönem için karar mı aldırırım?Benim gibi düşünen bir çok insan olacağından bu dönemde ki yığılma nasıl eritilecek %10 bile böyle hareket etse ciddi bir sayı oluşturur resmi kanallardan duyumu olan varsa ki bedelli konuşuluyor yine paylaşsın lütfen.
Tebligatsız dediği bu yasa çıktığın günden itibaren 3 ay içinde diyor zaten yasada tebligat ise bu 3 ayın ardından başlayacak bir uygulama yani,mayısa kadar şubeye gidersen bir soruşturmaya tabi kalmadan normal işlemlerin yapılacak.Sonrasında ise gelmeyenler için tebligatlı arama ve gbt olayı başlayacak ama bence bunuda abartmamak lazım ben 10 yıldır böyle yaşayan insanlar tanıyorum pek fazla bir şey değişeceğini sanmıyorum açıkcası.
-
Alıntı:
kardes askerlik kaunu subatin ortasinda degisti benim yoklamam subatin basindaydi bu etkilrmi..yeni kanuna tabimiyim?
Hocam tarihin önemi yok.ister 10 senedir kaçak olun isterse kanun çıktıktan sonra kaçak durumuna düşün.13 mayısa kadar şubeye gidersen,işlemlerini kaçak olmayanlar gibi normal prosedürde yaptırabiliceksin.Kısaca devlet kaçaklara af çıkardı,kanundan önce 2-3000 lira ceza ödüyordunuz.Şimdi 13mayısa kadar şubeye gidersen ne ifade vericeksin,ne hakkında dava açılıcak.
-
Alıntı:
tkorac rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşım tebligatsız yoklama kaçaklarından kasıt evine şubeye gelmen için kağıt gönderilmemiş kaçaklar.13 mayıstan sonra tebligatlar postayla yapılmayacak,sadece trt'den yapılıcak.Senelerdir tebligatsız kaçaklara uygulanan prosedür,siz bana tebligat yapılmadı derdiniz.Şubede size tebligat yapılıp yapılmadığına bakardı.Asaldan tebligat yapılmadığını doğrulayan bilgiyi aldıktan sonra,işlemleriniz normal olarak yapılırdı.Size tebligat yapılmışsa ve kaçak durumundaysanızda,şube ifadenizi alırdı,hakkınızda sivil mahkemelerde bakaya yada yoklama kaçağı suçundan dava açılırdı.Mahkemedende hakkınızda hapis cezası çıkardı,o cezada paraya çevrilirdi.Ama işin önemlisi siz şubeye gidince hemen birliğinize sevk edilirdiniz.
Siz 13 mayısa kadar şubeye giderseniz,kaçak değilmiş gibi işlemleriniz yapılıcak ve bir yada iki dönem sonra askere sevk edileceksiniz.Tecil yaptırmak içinde gerekli şartlara sahipseniz,1 sene tecil yaptırabilirsiniz.Zaten bu aralar askerlik şubelerine aşırı bir yığılma olduğu için,bugün git 9 ay sonra gel diyorlar.Tecil hakkı bitenlere bile 2sene tecil yapıyorlar.700bin saklı,yoklama kaçağı,bakaya,raporlu,tecilli son 4-5 ayda şuebelere akın etti.O açıdan rahat olun.