-
Re: Bedelli askerlik çıkmasını isteyenler!
Alıntı:
Nod33 rumuzlu üyeden alıntı
Bu Ülkede Öyle büyük yanlışlar var ki AIDS ten bile daha bulaşıcı olan bir hastalığı TSK içine alıyor sağlıklı askerler arasına...O veya bu nedenle okumuş çalışmış,çalışmaktan askere gidecek vakti bile bulamamıs ülkesine faydalı olmuş ama yası 30-35-40 olmuş cevherleri hadi gelin bakalım sizde yapın diyerek zora koşmaktadır. Tamam Herkez yapacak ama bu 40 yasındaki vatandas orda ne yapacak? askerlik hizmeti süresince bu tek kişinin orduya maliyeti atıyorum 5.000 TL ise bu kişilere paralı askerlik cıksa hem gider yükünden kurtulur hemde o kişinin ücretini alır.
Yani bilmeiyorum bu benim düşüncem ama yanlış.Örneğin Avrupada Hepatit AIDS ten sonra en hızlı bulaşan hastalık secildi.Oysa 2005 te TSK yönetmeliği değişti ve Hepatitler Askere alınıyor... Yanlış oğlu yanlış ....
Ha unutmadan söyleyim Bakın Bedelli askerliğin cıkma süresini kendiniz hesaplayabilirsiniz NET olarak inanın bana bunun için cevrenize bakmanız yeterli ... Tanınmış kişiler sanatcılar başkan cocuklarının yaşlarına bakın... Unutmayınki cıkarsa onlara cıkar ayıp olmasın diye sizde faydalanırsınız...
Aranızdan bir tane Tarkan çıkartın !
-
Alıntı:
ahmet_1983 rumuzlu üyeden alıntı
Aranızdan bir tane Tarkan çıkartın !
Yumurta mı bu pıt diye çıksın?
Bence aranızdan ,bu konuda samimi olmayıp başka düşünceler içinde olanları ayıklayın.
-
Doğru söz.Bu muhabbet nereye gidiyor böyle anlamadım geçerli bir talebi mantıklı izah etmek varken....
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Yumurta mı bu pıt diye çıksın?
Bence aranızdan ,bu konuda samimi olmayıp başka düşünceler içinde olanları ayıklayın.
-
Arkadaşlar Sizlerde aramıza ve yasal olan haklı mücadelemize katılın...
Gelin üye olun
. c o m
-
Asyadan yeni bir kriz dalgası daha gelebilir deniyor tobb başkanının yorumu... Bu şekilde umarım hükümet bu kriz için gerekeni yapar bir kaç ay sonra çıkıcak bedelliAskerlikden kimseye fayda yok tabii bu benim kendi düşüncem.Yapılacak birşey varsa hemen yapılmalı diye düşünüyorum.
-
Alıntı:
delikan42 rumuzlu üyeden alıntı
Asyadan yeni bir kriz dalgası daha gelebilir deniyor tobb başkanının yorumu... Bu şekilde umarım hükümet bu kriz için gerekeni yapar bir kaç ay sonra çıkıcak bedelliAskerlikden kimseye fayda yok tabii bu benim kendi düşüncem.Yapılacak birşey varsa hemen yapılmalı diye düşünüyorum.
Bakın kriz zaten dünya genelinde var. Amerikan ekonomisi çökmüş durumda ve bu hemen hemen bütün dünyayı etkiledi. Hükümet IMF ile anlaşma imzalayacak ama ben bunun da çare olacağını zannetmiyorum. Bedelli çıksın da 2 ay sonra çıksın, ama çıkacak bedelli askerlik.
-
Evet arkadaşlar zaman kısıtlı, kriz geldimi hiç bir anlamı olmayacaktır.Önceden önlem alınmalı ve bedelli askerli çıklmalı.
Bu konuda ortak paylaşım sitemiz
http://www..............com
-
Arkadaslar neden azaldi yine sayimiz hiç yorum yapan yok umudumuzu kaybettik sanirim
-
umudumuz hergeçen gün giderek artıyor.tanıdığım insanların çoğu işlerinden atıldı.kredi kartlarından dolayı dört milyon kişi icralık ve ekonomik ortam hergeçen gün dahada kötüleşiyor.1999'da izmitte deprem olduğu için bedelli askerlik çıktıysa bugünkü ortamda çıkmama ihtimali yok.
( bedelli askerliğin en büyük karşıtı erdoğan bey bu iletiyede yazım kurallarına aykırı derse,bu işte kasıt ararım.dün yazdığım iletiyide yazım kurallarına aykırı olmamasına rağmen silmişti)
-
ccc78 arkadaşım ;
Onlar iletileri silerek güçlü olduklarını sanan insanlar. Bırak varsın silsinler. At gözlüğü takarak yaşamak hoşlarına gidiyor. Komünizm böyle bir şey işte. Ama ancak burda yapabilirler. İleti siler kendilerini tatmin ederler. Ama avukat olacak şahıs tahrik eder,hakaret eder göz yumarlar. Şu adaletin meşhur terazisinin vay haline.Bırak silsinler arkadaşım rahat ol.Bilmem izledinmi Jim CARREY'nin bir filmi vardı Liar Liar bu durumu anlatan en iyi film sanırsam :) Bu arada İstisnalar kaideyi bozmaz. Yarası olan gocunur bunuda söylemeden geçemeyeceğim.
-
Bedelli askerlik bir an önce çıkmalı.Nedenlerine gelince:
Yorumlara baktığım zaman bedelli askerliğe karşı gelen bir çok arkadaşın ortak düşüncesi; zengin fakir ayrımı olacağı.Oysa bedelli askerlikte zengin fakir ayrımı olmaz.Zengin olan zaten bir yolunu bulup bedelli yapıyor askerliğini,böyle bir yasanın çıkmasını beklemiyor.Bir örnek vermem gerekirse; benim yakından tanıdığım birisi Türkiye'de yaşarken Amerika'da çalışıyor gibi işlem yaptırıp 10.000 euro ödedi ve bedelli olarak yaptı askerliğini.Demek istediğim zengin nasıl olsa işini görür.Zengin askere gitse sanki askerlikmi yapıyor,ya paşa şoforü ya paşa postası.
Aktütün saldırısında bir komutanımız çıktı dediki yeterli ödenek yok karakol tadilatı yapamıyoruz.Arkadaşlar bu ülkeye hizmet etmek sadece askerlikle olmaz,bu ülkeyi nasıl kalkındırabileceksek onların araştırılıp kullanılması lazım.Madem böyle bir kaynak var,bunu bekleyen binlerce insan var kullanın ozaman.Bir an önce bu yasa çıkmalı ve bu kaynak gerekli yerlerde kullanılmalı.
Birde bedelli askerliğe karşı gelen arkadaşlara sorarım,yurt dışında yaşayanlar yıllardır dövüzle askerlik yapıyor onlara neden sesiniz çıkmıyor? Bu ayrımcılık olmuyormu?
Bedelli askerlik çıkmalı,elde edilen gelirle ordumuz modernize edilmeli ve bir an önce profosyonel orduya geçilmeli...
-
Re: Bedelli askerlik çıkmasını isteyenler!!
[Öncelikle teşekkür ederim cevaplarınız icin. Konuya gelince 2005 yılında çalıştıgım 2 arkadaşım ögrenizeli birşekilde diger çalışan 15 arkadasımla birlikte rakip firmaya geçti 15 arkadasım ibraname imzaladı yanliz bu 2 arkadasım imzalayıp işci mahkemesinden dava açtı ve aynı gün iki tane aracıma ihtiyati tetbir ve hazic kararı koydular ve yıllar sonra mahkemeyi kazandılar ( elimde 15 kişini aynı günde işi bıraktıgına dair belge var rakip firmaya aynı işcilerin başladıgına yönelik ssk cıktısı var ve 3 gün üstüste noter belgesi var bilirkişi haklı buldu ama yinede davayı kayıp ettim) mahkemeyi kazanan şahıslar iki yıldır ne hazic yapıyolar nede tetbiri kaldırıyolar avukatımla konusuyorum bekleyecez diyor ama ben madur oluyorum her sene maliye borcu artıyor ve araçlarımı kullanmadıgım icin araçlar bitik vaziyette hurdaya ayırma şansınm yokmuş sayın yetkililer ne yapmam gerekir sizce ayrı yeten bu iki şahıs ekibimi alıp gittikten sonra battim ve şirketimi kapadım şirketin üstünde sadece iki araç kaldı avukatlara sordum ortaklar sermayesini ödemisse ortaklara gidemez diye dogrumudur? ve benim tazminat acma hakkım varmı ? saygılar iyi çalışmalar
-
Alıntı:
tusem42 rumuzlu üyeden alıntı
Bedelli askerlik bir an önce çıkmalı.Nedenlerine gelince:
Yorumlara baktığım zaman bedelli askerliğe karşı gelen bir çok arkadaşın ortak düşüncesi; zengin fakir ayrımı olacağı.Oysa bedelli askerlikte zengin fakir ayrımı olmaz.Zengin olan zaten bir yolunu bulup bedelli yapıyor askerliğini,böyle bir yasanın çıkmasını beklemiyor.Bir örnek vermem gerekirse; benim yakından tanıdığım birisi Türkiye'de yaşarken Amerika'da çalışıyor gibi işlem yaptırıp 10.000 euro ödedi ve bedelli olarak yaptı askerliğini.Demek istediğim zengin nasıl olsa işini görür.Zengin askere gitse sanki askerlikmi yapıyor,ya paşa şoforü ya paşa postası.
Aktütün saldırısında bir komutanımız çıktı dediki yeterli ödenek yok karakol tadilatı yapamıyoruz.Arkadaşlar bu ülkeye hizmet etmek sadece askerlikle olmaz,bu ülkeyi nasıl kalkındırabileceksek onların araştırılıp kullanılması lazım.Madem böyle bir kaynak var,bunu bekleyen binlerce insan var kullanın ozaman.Bir an önce bu yasa çıkmalı ve bu kaynak gerekli yerlerde kullanılmalı.
Birde bedelli askerliğe karşı gelen arkadaşlara sorarım,yurt dışında yaşayanlar yıllardır dövüzle askerlik yapıyor onlara neden sesiniz çıkmıyor? Bu ayrımcılık olmuyormu?
Bedelli askerlik çıkmalı,elde edilen gelirle ordumuz modernize edilmeli ve bir an önce profosyonel orduya geçilmeli...
Benim de anlatamadığım konular bunlardı işte. Açıklamalarınız için teşekkürler.
-
Bedelli askerlik sitesine ulaşılamıyor.Ne olduki acaba?
-
Arkadaslar site kapatilmis hayirlı ugurlu olsun. TV8 in bir haberi vardi onun ustunden haberlesiyorduk oda kapanmisti. sitemizde gitti.
-
Arkadaşlar ;
Hosting firmasından kaynaklanan problemden dolayı site şu an kapalı. En kısa sürede düzeltilecek. Kapatma olayı veya hacklanme olayı yoktur bilginize
-
Yarin Taraf gazetesi 4 subatta cikacak olan halen TBMM genel kurulunda bekleyen Insan Haklarina ve Avrupa Insan Haklari Evrensel Beyannamesine aykiri yasa tasarisi hakkinda haber yapacaktir.Bu yasa hakkinda Anayasa mahkemesine gitmesi talebiyle Danistay da dava acacagim.Bu konuda elinde bilgi ve dokuman bulunanlar,Gürkan ÖZTEKİN Taraf Gazetesi Yurt Haber Müdürü
0216 348 99 22/123 ne ulastirsinlar.Ayrica telefon ile de gorusebilirsiniz..
Ayrica diger gazetelerde konuyla ilgileniyorlar,(yurtdisi dahil)internet sitesinin haberini yapicaklar ama ne yazik ki sitenize ulasilamiyor,yapilacak eylem planlarini hukuki.net e yazarak devam edelim.Saygilar
-
Yaw çıkacaksa çıksın, çıkmayacaksa da mümkünse, Sn. bakanımız Vecdi GÖNÜL haricinde bir yetkili de çıkmayacak desin. İnşallah gazeteler güzel bir şeyler yazarlar da biraz dikkat çekeriz.
-
çıkması için her şart var biri hariç
kimse ülkemizi kriz vurdu diyemez, seçim var
ama kriz vurdu ve daha da kötüsünü beklemeyen sadece tedbirsiz yakalanır çünkü ihracat dış piyasadaki talep düşüşü nedeniyle daraldı ve daha da daralacak, yurtiçi piyasa ise para kazanamayan insanların harcama yapamaması nedeniyle giderek daralacak
çıkış 2009 sonu ihracatı artıracak dış pazarlardaki rahatlama ile gelecek, para kazanmaya başlayınca işçimize de vereceğiz ve yutiçi de büyümeye başlayacak
neyse uzun lafın kısası - biz krizi anlatamazsak bedelli çıkması için bir sebeb yok
Ama sakın kriz tellallığı falan yapmayın, gerçekler yeter ve artar bile
Herkese sabırlar dilerim
-
site hala yok arkadaslar, ne olacak bu is
-
ARKADAŞLAR ........com ŞU AN İÇİN KAPALI, BİKAÇ GÜNDÜR
UĞRAŞILDI FAKAT BUGÜN AKŞAM TÜM BEDELLİ ASKERLİK İSTEYEN
ARKADAŞLARA SÜRPRİZİMİZ OLACAK... Bedelli çıktı çıkacak diye değil ama bugün akşamı bekleyin....
Ömer-Ahmet
-
Alıntı:
aguven43 rumuzlu üyeden alıntı
çıkması için her şart var
asker fazlasi yok
-
Yeni kanun 4 subat ta TBMM de oylanacak,artik 25 gun rapor alanlarda yandi.Cunku ayin 1,2,3 uncu gunu yapilan sinava gitmeyince polis kapiya gelecek ve tutuklayacak,sonra subeye ve askeri hastahaneye bir de sahte rapordan hapiste hem de askeri cezaevinde yatacaklar.Tam opucuk olayi bu...Ama az bile cunku cogu kisi bu uygulama askerlik subelerini hem hakim hem savci yerine koyuyor,insan haklarina aykiri diye bir sey yapmadi..Ne AB komisyonu Turkiye temsilciligine,ne siyasi partilere ne de medyaya faks cekmedi,e-mail atmadi,aramadi.
BIZ BUNU HAK EDIYORUZ...
Hepinize hayirli teskereler,yan gelip yatan arkadaslar askerde kondisyon kazanacaktir.Gecmis olsun...Tesekkurler AKP tesekkurler TSK....Tesekkurler yan gelip yatan arkadaslar..4 subatta hepinizi gorucem...400 bin bakaya yoklama kacagi arkadas hepinize tesekkurler...
Internet siteniz hala yayinda degil size de tesekkurler
-
Gün doğmadan neler doğar
biraz sabır, olumsuz yaklaşırsak kimse gayret göstermeye yanaşmaz, sana katılıyorum,
ben kendimi Nisan celbine hazırlıyorum ama gayretimi hatta tüm gayretimi bu işe adıyorum, artık bazı vekiller sinirlenip - git adam gibi askerliğini yap - bile diyor.
ağlamayana emzik vermezler, devam edelim, krizin bizi düşürdüğü durumu anlatalım
Anlatamazsak değil anlamazlarsa ne yapalım, böyle olacakmış deriz
-
Site artık açık
buraya insanları yönlendirmeye çalışalım
üye sayısı iyi bir ivme kazanmıştı, biraz duraklayacak gayret lazım
-
Alıntı:
deniz_r1 rumuzlu üyeden alıntı
asker fazlasi yok
ne zaman bedelli gündeme gelse,genelkurmayın söylediği tek şey bu.bikaç yüzbin kişi bedelli askerlik bekliyor ve bedelli çıkmadan kimsenin askere gideceği yok.yani bu insanlar başlı başına asker fazlası.
bedelli askerlik çıktığı gün yüzbinlerce kaçak askere gidicek ve ogün asker fazlası olucak
-
--------------------------------------------------------------------------------
Site açılmış arkadaşlar!
-
-
Alıntı:
haydihaydi rumuzlu üyeden alıntı
Yeni kanun 4 subat ta TBMM de oylanacak,artik 25 gun rapor alanlarda yandi.Cunku ayin 1,2,3 uncu gunu yapilan sinava gitmeyince polis kapiya gelecek ve tutuklayacak,sonra subeye ve askeri hastahaneye bir de sahte rapordan hapiste hem de askeri cezaevinde yatacaklar.Tam opucuk olayi bu...
ya bu yeni kanun nedir tam olarak? ben polisin isini gucunu brakip 100binlerce kacagin pesine dusecegini sanmiyorum.
-
MADDE 4- 1111 sayılı Kanunun 21 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 21-Askerlik meclisleri, aşağıdaki üyelerden oluşur.
1 - İllerde vali veya vali yardımcısı, ilçelerde kaymakam,
2 - Askerlik şubesi başkanı veya vekili,
3- İkihekim,
4 - İllerde nüfus ve vatandaşlık müdürü, ilçelerde nüfus müdürü.
Vali, vali yardımcısı veya kaymakamların askerlik meclisine katılmaması durumunda, askerlik şubesi başkanı meclise başkanlık eder. Askerlik meclisine katılacak hekimlerden birisi sivil olabilir.
MADDE 7- 1111 sayılı Kanunun 24 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 24 - Askerlik şubeleri, son yoklama tarihlerini mahallin en yüksek mülki amirine bildirerek, askerlik meclisinin belirlenen günde toplanmasını ve muhtarların, o yıl askerlik çağına girenler ile bir önceki sene ertesi yıla terk edilenlerin muhtarlıklarda asılarak ilan edilecek listeleriyle birlikte belirlenen günde askerlik şubelerine gelmelerini ister.”
MADDE 8- 1111 sayılı Kanunun 25 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 25 - Milli Savunma Bakanlığı tarafından o yıl askerlik çağına girenler ile bir önceki sene ertesi yıla terk edilenlerin son yoklamalarının yapılacağı Türkiye Radyo Televizyon Kurumu aracılığıyla duyurulur. Bu duyuru yükümlülere tebliğ mahiyetindedir.”
MADDE 9- 1111 sayılı Kanunun 30 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 30 - Son yoklama sırasında, askerlik şubesine veya yurtdışı temsilciliklerine gelmemiş ve 26 ncf madde gereğince gelmeyiş sebebini bildirmemiş kişiler yoklama kaçağı olarak kabul edilirler.
Yoklama kaçakları, askerlik ödevlerini yerine getirmek maksadıyla yakalanmaları için Milli Savunma Bakanlığınca İçişleri Bakanlığına, askerlik şubelerince de mahallin en büyük mülki amirine bildirilirler. Yakalanarak muhafaza altına alınan yükümlüler vakit geçirmeksizin ve en geç 24 saat içerisinde en yakın askerlik şubesine getirilirler. Askerlik şubesince teslim alınamayan yükümlüler, kolluk tarafından hazırlanan tutanağa istinaden derhal serbest bırakılırlar.
MADDE 11- 1111 sayılı Kanunun 45 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 45 - Sevke tğbi yükümlülerin listeleri, askerlik şubelerinde ilan edilir. Ayrıca bu listeler, celp dönemleri dışındaki sevklerde ve olağanüstü durumlarda mülki amirlikler vasıtasıyla, köy ve mahalle muhtarlıklarında da ilan edilir.
Celp ile ilgili hususlar Milli Savunma Bakanlığı tarafından Türkiye Radyo Televizyon Kurumu aracılığıyla duyurulur ve yurtdışı temsilciliklerine bildirilir. Bu ilan ve duyurular yükümlülere tebliğ mahiyetindedir.”
MADDE 12- 1111 sayılı Kanunun 47 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilnıiştir.
“MADDE 47 - Askere sevk için çağrıldıkları halde, hastalık, tutukluluk veya hükümlülük gibi nedenlerle askerlik şubesine gelemeyecek olanlar, bu mazeretlerini kanıtlayan belgeleri askerlik şubesinde bulundururlar. Bu mazeretler dışındaki nedenlerle sevkin son gününe kadar askerlik şubesine gelmeyenler ile gelip de sevk evrakını alanlardan, kendilerine verilen yol süresi sonunda birliğine katılmayanlar bakaya olarak kabul edilirler.
Bakayalar, askerlik ödevlerini yerine getirmek maksadıyla yakalanmaları için Milli Savunma Bakanlığınca Içişleri Bakanlığına, askerlik şubelerince de mahallin en büyük mülki’ amirine bildirilirler. Yakalanarak muhafaza altına alınan yükümlüler vakit geçirmeksizin ve en geç 24 saat içerisinde en yakın askerlik şubesine getirilirler. Askerlik şubesince teslim alınamayan yükümlüler, kolluk tarafından hazırlanan tutanağa istinaden derhal serbest bırakılırlar.”
MADDE 13- 1111 sayılı Kanunun 86 ncı maddesiaşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 86 - Son yoklamada bulundukları yerdeki askerlik meclisi, elçilik veya konsolosluklara gelmeyen ve 26 ncı maddede yazılı mazeretlerini bildirmeyen yükümlülerden, birlikte son yoklamaya tabi oldukları doğumluların yurt genelinde ilk celp ve sevk tarihine kadar ele geçmeyenler, elde edildiklerinde bulundukları yerde askeri’ veya resmi sivil bir hekime yahut en yakın yerde bulunan asker hastanesinde muayene ettirilirler. Muayene neticesinde askerliğe elverişli oldukları anlaşılanlardan erteleme hakkı bulunmayanlar, askerlik meclislerince, toplu değilse idare heyetlerince haklarında karar alınarak Milli Savunma Bakanlığınca tespit edilen sınıf ve tertibat yerlerine derhal sevk olunurlar.
Yoklama kaçağı kaldıktan sonra ertelemesi yapılanlar ile birliklerine sevk edilenler askerlik şubelerince mahkemeye verilirler.
Yoklama kaçağı iken ertelemesi yapılmış olanlar, ertelemelerinin bittiği tarihi takip eden ilk mesai günü sevk edilirler.”
MADDE 14-1111 sayılı Kanunun 89 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 89 - Sınıf ve tertibatı belirlenmiş olanlardan, yapılan bildirim ve duyuru üzerine birlikte sevk edilecekleri emsallerinin sevkinin son gününe kadar gelmeyen ve bu durumları 47 nci maddede yazılı özürlerinden ileri gelmdiği belirlenenler ile sevk edildikten sonra askerliğini yapacağı kıtaya gitmeksizin kaçanlardan elde edilip de erteleme hakkı bulunmayanlar derhal sevk olunurlar.
Bunlardan yedek subay yetişme şartlarını taşıyanlar, muayyen zamanlarda birliklerine veya yedek subay sınıf okullarına sevk edilirler.
Bakaya kaldıktan sonra ertelemesi yapılanlar ile birliklerine sevk edilenler askerlik şubelerince mahkemeye verilirler.
Bakaya iken ertelemesi yapılmış olanlar, ertelemelerinin bittiği tarihi takip eden ilk mesai günü sevk edilirler.”
MADDE 15- 1111 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
“GEÇICİ MADDE 42 — Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte tebligatsız saklı, yoklama kaçağı veya bakaya durumunda olanların askerlik şubelerine müracaat etmeleri MilliSavunma Bakanlığı tarafından Türkiye Radyo Televizyon Kurumu aracılığıyla duyurulur. Bu duyuru yükümlülere tebliğ mahiyetindedir. Yapılan duyuruya rağmen üç ay içerisinde askerlik şubesine müracaat etmeyenler hakkında tebligatlı işlemi yapılır.”
Tasarının orjinali : http://www2.tbmm.gov.tr/d23/2/2-0365.pdf
-
hocam bu kadar abartıyorsunuzda,genelgeden öncede durum bundan farklı değildi.yine gbt'de aranıyorduk,polis yakalayınca askerlik şubesine teslim ediyordu,evinize polis geliyordu...
tek fark geceleri sokağa çıkamıycaz,uçağa binemiycez
-
Erdoğan Kircali Olacak Arkadaş,
Ikide Bir Iletilerimizi Silip Durma...
Bedelli Askerlik Yapmak Vatan Hainliği Değil, Bizim Işimizi
Baltalamaktan Vazgeççççççççççççççççççççççççç
-
Artik bedelli isteyenleri kimse durduramaz,hic bir zaman bu kadar buyuk bir kitle olmadi.Uye sayisi on bini gecmis , yediyuzbin kisi siteyi ziyaret etmis....Buradan tum medyaya,siyasi partilere ve diger yetkililere duyurulur.Bu gucun karsisinda durmayin,yaninda olun.Vatandasin taleplerini gormezden gelmeyin...Vatandasta sizi secim sandiginda gormezden gelmesin....Ozellikle CHP muhalefet gorevini lutfen yerine getir...
-
Normal şartlarda yoklama kaçağı olarak aranmıyorduk.Yeni kanun yürürlüğe girerse aranmalar polis kontrollerinde çıkar diye düşünüyorum.Ve böylece yaklaşık 400.000 bın yoklama kacağından 200.000 bini rahatlıkla askere alınır.bakalım o zaman da bedelli askerlik için ihtiyaç fazlası yok diyebilecekler mi.Şu an 400.000 kişinin %90 ı evli 30 yaşını geçmiş askere giderse cocuklarına bakamayacak ve dönüşte iş bulamayacak tipte insanlar.Vatandaşını mağdur etmekte üzerimizde yok birileri sesimizi duysun bedelli askerlik vatan hainliği değil.Vatan hainliği olsaydı şu an için zengin çocuklarına özel yurdışı bedelli yürürlükte olmazdı. Şimdiye kadar bu kadar bedelli askerlik çıkmazdı. Yeter cıkaracaksanız çıkarın bedelliyi veya askerlik kanununa şu maddeyi koydurun bedelli askerlik vatan hainliğidir bedelli cıkarmak yasaktır bizde bilelim.Askere gitmekten başka çaremiz kalmasın.
-
Celp fazlasi kavrami neye gore?Ne fazlalik teskil ediyor.Ayni yatakta iki-uc kisi yatmasi mi?Bu durumdan memnun olanlar ve ileride cinsel tercihini degistirme ihtimali olanlara sozumuz yok.Uyku tulumu verir bahcede yatirirlar gene de celp fazlasi diye bir soz cikmaz kimsenin agzindan.Zenginin para fazlasi var demesi mumkun mu?Bu askere bot lazim,giyecek lazim,yatak lazim,yiyecek lazim,insaat lazim hepsi para hepsi ihale..son yapilan duzenleme ile askeri ihaleler ihale kanunu kapsami disina cikarildi.Aktutun olayindan sonra..... bu ihaleler nasil denetleniyor?Vergi veren olarak bunu bilmek hakkimiz degil mi?TSK neden elestiriye acik degil?Neden bu dokunulmazlik ?Vatani asker disinda kimse gercekten sevmiyor mu?Biz vergi verenler vatan hainimiyiz?Verdigimiz vergiler nerelerde kullaniliyor bunu sorunca vatan haini mi oluyoruz?Ya da kanunla taninmis bir hakki kullanmak istedigimizde?
Celp fazlasi kavrami hukuken nedir arkadaslar?Nufusu bu oranda artan bir ulkede bu celp fazlasi neden olusmaz?Birileri cevap versin lutfen.....
-
Alıntı:
haydihaydi rumuzlu üyeden alıntı
Celp fazlasi kavrami hukuken nedir arkadaslar?Nufusu bu oranda artan bir ulkede bu celp fazlasi neden olusmaz?Birileri cevap versin lutfen.....
ihtiyactan fazla askerin olmasi veya askerlik icin basvurmasi.
-
Tüm bedelli askerlik bekleyen arkadaşlar,
diğer internet sitemiz de faaliyete geçmiştir...
Lütfen orada da üyelikleriniz bulunsun...
Hayırlı Olsun Hepimize
-
www.hukuki.net
Site reklamı yapmak, site kurallarına aykırıdır.Yönetim.
-
Arkadaslar okuma yazmaniz yok mu?Yok polis yakalamayacakmis ta GBT de cikmazmista...
Bir Askerlik Subesi Baskani Arkadasim diyor ki,yillardir boyle bir duzenleme bekliyorduk.AKP disinda oy kaybetme derdi olmayan kimse yoktu cikmadi...bunlar oy falan dusunmuyor 600 bin asker kacagini karsisina aliyor hem de secimden once harika oldu...Hem oy kaybedecekler hem de biz kacaklari direkt evinden alicaz,polis nerde bulsa yakalayip subeye teslim edicek...biz de once hastahaneye sonra direkt birlige teslim edicez..Ondan sonra kacarsa askeri mahkeme kapsaminda,sivil mahkemede para cezasiyla da yirtamaz...
Okuma yazma ogrenin tasarinin sonuclari bunlar olucak...Yedek subay adaylari icin celp suresi 25 gune cikti ve surec basladi..ARTIK ASKERE GIDECEKSINIZ YA SEVE SEVE YA DA......anladiniz mi?Hepinize hayirli teskereler...hayal kurmayin...
Adrese dayali nufus kayit sistemiyle bir anda kapiya gelicekler,eskisi gibi kacamayacaksiniz...polis gbt taramalarini ozel olarak arttiracak...kosun subeye kanun cikinca,bosuna kacak olmayin.elinizde kelepceyle gitmeyin dik yuruyun...
-
Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu’nun, dövizli askerlik hizmeti uygulamasına ilişkin Milli Savunma Bakanından sözlü soru önergesi (6/520) tbmm gov da bugunkü gündem yazıları içerisinde böyle bir önerg var..