-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Eksik belge veya hatalı belge düzeltmesi vs.bunların her biri tamamlanıncaya kadar dosya bir kenara alınır,dosya tamamlanınca tekrar kaldığı yerden devam eder.Yani bu işin uzaması anlamına gelir.
- - - Updated - - -
Alıntı:
honda1900 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Delidolu
Alanya'da vatandaşlık başvurusu yapamıyorsun sadece oturum vs alabiliyorsun en yakın vatandaşlık başvurusu için Antalya'ya gitmek şart, kısım kısım sayfalardan okudum ama net cevaplar bulamadım , benim tam istediklerime yanıt verecek birileri vardır mutlaka yardımlarını bekliyorum , en başta söylediğim gibi ufak araştırma ile az çok bazı şeyleri öğrenebiliyorsun obenim amacın en kısa ve yorucu olmayan halden işleri halletmek gereksiz uğraşlardan git gel olaylarından kurtulmak .
Maalesef git,gel olmadan bu işler olmuyor,ilk yapman gereken Antalya Nüfus müd.lüğüne başvurup nelerin yapılması gerektiğine dair sana yazılı kağıt verecekler,burdan sonrası size kalmış bir durum,bildiğim kadarı ile antalya Nüfus bu konuda çok yardımcı oluyormuş diye duydum.
-
Delidolu öyle mi? Aslında ben arayıp sormuştum askıya alınmıyor devam ediyor araştırma süreci demişlerdi. Ama gecistirmisler de olabilirler beni bilemiyorum..
-
Merhabalar,
Öğrencilik yillarinizin tamami mi hesaplandi? Eger boyle bir durum var ise cok iyi olacak zira 8 yildir kesintisiz Turkiye'de ogrenciyim. Okuduklarima bakilirsa artik ögrenci yillarinin yarisini da kabul etmiyorlarmis?
tesekkurler :)
-
Yyalcinn benim eşim kesintisiz dokuz yıldır Türkiyede. Altı yıl tip okudu. Ve gecen sene basvurdugumuzda öğrencilik yıllarının tamamı sayıldı.
-
yyalcinn öğrencilik yıllarınıda sayıyıorlar ama okul bittikten sonra çalışma izniyle yada uzun dönem ikametgah ile başvuruman gerekir.Kısa dönem , turustik izin alma yoksa geçmiş yılların sayılmıyor.
- - - Updated - - -
Huss listeye eklendim 31martta sence ne zaman karar aşamasına geçer ve sonuçlanır?
-
ben 50 gün beklemişim. tarihler aşağıda yazıyor
KARAR LİSTESİNE ALINDI 21.10.2016
KARAR AŞAMASINDA 08.12.2016
SONUÇ 12.12.2016
-
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar aşamasındadır.
Sorgulamada üstteki yazı geldi, Sorum şu İkamet izinim 6 haziranda bitiyor, acaba yeni ikamet başvurusu yapmama gerek kalacak mı? O zamana kadar vatandaşlığı alabilir miyim.
-
Delidolu hayırlı olsun :) Senin vatandaşlık gelmiş bile. 6 hazirana kadar sonuçlanacağına inaniyorum haftaya onaylanacaktır bence.Tahkikattan direk karar aşamasına mı geçti yoksa tahkikattan listeye dahil edilip sonra mı karar aşamasına geçti?
-
Delidolu tebrik ederim. Buyuk ihtimal uzatmaya gerek kalmayacak fakat onumuzde belirsiZ bir siyasi tablo var ve herseye hazirlikli olmamiz gerekir. Tezkere uzatma mevzusundan cok cektigim icin naciZane tavsiyem sistem uzerinden bir uzatma kaydi olmusturmaniz. Odeme vs. yapmazsiniz, kaydiniz hazirda beklesin.
-
Alıntı:
Sarmakla rumuzlu üyeden alıntı
Delidolu tebrik ederim. Buyuk ihtimal uzatmaya gerek kalmayacak fakat onumuzde belirsiZ bir siyasi tablo var ve herseye hazirlikli olmamiz gerekir. Tezkere uzatma mevzusundan cok cektigim icin naciZane tavsiyem sistem uzerinden bir uzatma kaydi olmusturmaniz. Odeme vs. yapmazsiniz, kaydiniz hazirda beklesin.
ErDEMir inceleme ve araştırmadan sonra inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar aşamasındadır. Çıkmaya başladı.
Sarmakla teşekkürler ben dediğin gibi ne olur, ne olmaz uzar falan diye 1 haziran için ikamet ön kaydını oluşturdum ve kağıtları hazırladım, artık ikamet için gerekli evrakların hepsi E-devletten alınabiliyor. Herkese sabırlı ve iyi günler.
-
Arkadaşlar merhaba,
ben de uzun zamandır takip ediyorum ilk defa yazıyorum. GENEL OLARAK başvurdum. umarım faydası olur
15 ağustos 2016 - İst. İl Nuf. Başvuru yapıldı
21 Aralık 2016 Parmak izi verildi
28 şubat 2017 komisyon (Aslında daha önce SMS atmışlar ama ulaşmamış)
10 Mart 2017 dosya Ankaraya ulaşmış
20 Mart Tahkikat başlamış (inceleme ve araştırma aşamasında)
Sizce bu süreç ne zaman biter.
-
Yahya Demir ne zaman biteceğini kestirmek zor.Tahkikat uzun da sürebiliyor bazen kısa da sürebiliyor.Tahkikat tamamlanınca gerisi hızlı bir şekilde tamamlanıyor.Çalışma izniyle mi başvurdun?
-
Alıntı:
erDEMir. rumuzlu üyeden alıntı
Yahya Demir ne zaman biteceğini kestirmek zor.Tahkikat uzun da sürebiliyor bazen kısa da sürebiliyor.Tahkikat tamamlanınca gerisi hızlı bir şekilde tamamlanıyor.Çalışma izniyle mi başvurdun?
Merhaba ErDEMİR
Cevabın için teşekkür ederim.
Evet çalışma izni ile başvurdum ama benim çalışma izinimin süresi 2019a kadar.
Aynı zamanda ben Türkiye'den evliyim bir sene oldu evleneli ama 3 sene beklemem lazım evlilik yolu ile başvurmak için. Evlilik destekleyici oluyormuş.
Hayırlısı inşallah
-
Yahya Demir bende çalışma izniyle başvurdum inşallah kısa sürede sonuçlanır.
-
Delidolu ve diğer arkadaşlar var mı bir gelişme ?
-
Alıntı:
Delidolu ve diğer arkadaşlar var mı bir gelişme ?
10 dakika önce Ankara'ya telefon ettim,(inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar aşamasındadır.) ne anlama geliyor diye sordum, Beyefendi tahkikatınız tamamlanmış olup,yetkili makam'a imzaya gidecek dedi.Durum bu.
-
Delidolu senin dosyanda sona gelinmiş vatandaşlık heran gelebilir kardeş.Bende aradım liste be kadar zamana dolar diye onu bilmiyorum 15-20günde bir arayın dedi bakalım bekliyoruz.
-
Alıntı:
Delidolu senin dosyanda sona gelinmiş vatandaşlık heran gelebilir kardeş.Bende aradım liste be kadar zamana dolar diye onu bilmiyorum 15-20günde bir arayın dedi bakalım bekliyoruz.
Saçmalığın danişkası,neymiş liste dolacakmışda ondan sonra beyzade imzlayacakmış,ne zaman dolar diye sorulduğunda onu söylemeyiz beyefendi diyor,çıldırmamak elde değil.Benim bildiğim dosya tamamlandığı zaman imzaya gönderilir.Listenin dolmasını beklemekte neymiş.
-
Delidolu senin dosya karar aşamasında değilmiydi? Listenin dolmasını bende anlamıyorum benim tahkikakat tamamlanmış ama ben başkasının tahkikatınında sona ermesini siteye eklenmesini bekliyorum.
-
Alıntı:
Delidolu senin dosya karar aşamasında değilmiydi? Listenin dolmasını bende anlamıyorum benim tahkikakat tamamlanmış ama ben başkasının tahkikatınında sona ermesini siteye eklenmesini bekliyorum.
İşte saçmalık burda tamamlanmış dosyayı yollamıyorlar,ellerinde liste varmış o liste doluncaya kadar bekle bekletiyorlar.
-
Delidolu listeye eklendiysen o zaman sende mecbur bekliycen .Listeye eklenip karar aşamasındadır yazması da tuhaf zaten.Listeye kaç güne dola Allah bilir :/
-
Alıntı:
Delidolu listeye eklendiysen o zaman sende mecbur bekliycen .Listeye eklenip karar aşamasındadır yazması da tuhaf zaten.Listeye kaç güne dola Allah bilir :/
beni deli eden liste dolacak demeleri.O listede bir aydamı,iki aydamı dolar Allah Bilir.
-
Delidolu mecbur bekliycez kardeş elden bişey gelmiyor.
-
Sayın honda 1900 yardımcı olayım.baglı bulundugun ilcenın valiligine evlilik cuzdNı kımlık,eşinin pasaportuya gidiyorsun.bıde ıkamet tezkeresı..sana gereklı evrak lıstesı verıyorlar bu listede...eşinin ülkesınden aldıgı dogum belgesı,türkce cevırısı ve konsolosluk kaşesi ile istiyorlar.eşinin pasaportunun yemınlı tercuman ıle turkce cevırısı noter onaylı. Il nufustan nufus kayıtlarınız ve adres kayıtlarınız.resım ve pasaport kımlık felan fotokobılerı.ıkametgah suresı az kalmıssa yenılettıgınde tekrarını ıstıyorlar..yoksa konseye cıkamazsın
- - - Updated - - -
Honda 1900 bundan sonra emnıyetten arıyorlar senı..telefonda randevu ve getırmen gereken belgelerı ıstıyorlar..esının ve senın sabıka kaydı..gelır belgesı..bankada paran yada evın varsa belge gıbı..unuttugum evrak olabılır,,,sonra randevuya gıdıyorsun..esın ve sana soru soruyor..nasıl tanıstınız felan gıbı sorular..hanı gercekten evlımısınız teyıt amaclı..sonra ayrı ayrı tutanaklarınızı tutup ımzalatıyor..sonrasında parmak ızı vermeye gıdıyorsun ve artık beklıyorsun..emnıyetten gorevlıler evıne gelıyor gercekten evlımısın,aynı evı paylasıyomusun dıye..komsundanda ımza alıyor sahıtlık ıcın...sonra valıliğe gönderıyor herseyını..valılıkte senı mulakata cagırıyor esınle valı yardımcısı jandarma baskomutan gıbı yuksek mevkıden gorevlılerle mulakata cıkıyorsunuz..hersey olumlu olursa evraklar ankaraya gıdıyor..yanı evraklar ankaraya gıdene kadar 5-6 ay gecebılıyor..
- - - Updated - - -
Honda1900 ıslemlerını hep il musurlugunden yapıyorsun ..yanı antalya merkez ....ıl nufus mudurlugu vatandaslık bolumu..ıl nufus emnıyet mudurlugu..ıl nufus goc v.s. Hep il mudurlugu
- - - Updated - - -
İlk cevabımda yanlış yazmışım..bulunduğun il nufus müdürlüğü vatandaşlık bölümü yazmak istemiltim..cok müsait ortamda yazamadım.kusra bakma...bu arada emnıyetdekı mülakatta eşinin pasaportundakı turkıye giriş cıkış sayfalarının fotokobiside istiyo.aklıma gelen bişe olursa yazmaya çalışırım
-
Alıntı:
Merhaba arkadaşlar herkese iyi günler, delidolu ve Erdemir sizi gönülden tebrik ederim sanırım uzun bekleyişin sonuna geldiniz,bildiğim kadarıyla evlilik yoluyla başvuru yapanların tahkikat işlemleri bittikten sonra direk karar aşamasına geçiyor genel olarak başvuru yapanlar ise tahkikattan sonra listeye ekleniyor sonra karar aşamasına geçiyor ,benim tahminim ikinizde aynı gün kimliğinizi alacaksınız, buda önümüzdeki hafta sonuçlanabilir, inşallah en kısa zamanda güzel haberlerinizi alırız. Saygılarımla.
-
Alıntı:
HAS rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar herkese iyi günler, delidolu ve Erdemir sizi gönülden tebrik ederim sanırım uzun bekleyişin sonuna geldiniz,bildiğim kadarıyla evlilik yoluyla başvuru yapanların tahkikat işlemleri bittikten sonra direk karar aşamasına geçiyor genel olarak başvuru yapanlar ise tahkikattan sonra listeye ekleniyor sonra karar aşamasına geçiyor ,benim tahminim ikinizde aynı gün kimliğinizi alacaksınız, buda önümüzdeki hafta sonuçlanabilir, inşallah en kısa zamanda güzel haberlerinizi alırız. Saygılarımla.
Sayın HAS Bekliyoruz bakalım,temenniniz için için çok teşekkürler,bütün bekleyen arkadaşlara, işlerinin rast gitmesini gönülden diliyorum.Saygılar
-
Has kardeşim güzel dileklerin için teşekkür ederim.İnşallah bu hafta bir gelişme olur delidolu ve benim gibi bekleyen diğer arkadaşlarında.
-
Ben güzel haberi aldım nihayet .Tebliğ geldi .
İlgili kanunda aranan şartları taşıdığınız anlaşıldığından, Türk vatandaşlığına kabulünüze karar verilmiş olup Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı hak ve ödevlerinizin bilinci içerisinde insan hak ve hürriyetlerine saygılı bir vatandaş olmanız dileğiyle vatandaş olmanızdan dolayı sizi kutluyoruz. Başvuru makamınca gerekli tebligat tarafınıza yapılacaktır.
Tam Nüfus Müd.lüğüne başvuru 08.08.2016 sonuca ulaşması 24.04.2017 toplam 200 gün sürdü.Yukarıdaki yazı İnternette göründüğü an tebliğ belgesi başvurduğunuz yere gelmiş oluyor,beklemeye gerek yok.
erdemir sizinde gelmişdir umarım.
-
Delidolu bende sende bir gelişme var mı diye soracaktım mutlu haberini gördüm.Yürekten kutlarım vatandaşlığını ben de malesef daha bir gelişme yok.
-
Alıntı:
Delidolu bende sende bir gelişme var mı diye soracaktım mutlu haberini gördüm.Yürekten kutlarım vatandaşlığını ben de malesef daha bir gelişme yok.
Üzülme kardeş önemli olan sonuç diyorum ama nasıl beklendiğinide biliyorum,yakındır seninde gelir,sağlık dolu günler.
-
İnşallah delidolu.iyi günler.
-
Evet bu sabah ilk iş olarak valilikte bulunan vatandaşlık yani başvurduğum yere gittim Bayan'a durumu arz ettim,bilgisayara bakıp evet gelmiş dedi ve iki nüsha olarak (ONAY DUYURU BELGESİ) Yazıcıdan çıkarttı iki evrağıda imzaladım birini bana verdi,şimdi Nüfus müdürlüğüne gideceksiniz yanınızda bir adet resim ve ikamet tezkeresi ve pasaport ben her ihtimale karşı pasaportun ve tezekerenin fotokopisini çıkardım,fotokopileri ve İkamet tezkeresini aldılar onun karşılığı geçici kimlik evrağı verdiler,16 tl de bayıldık,durum bu artık veda etmenin zamanı geldi,yazıştığımız bütün arkadaşlara sabır,sabır diyorum sakın moralinizi bozmayın,Hayat kısa ve çok değerli,hepiniz sağlıcakla kalınız.
-
Delidolu hayırlı olsun.Darısı tüm bekleyenlerin başına.
-
ErDemir ve Delidolu tebrik ederim. keşke başvuru süreci ile ilgili detaylı bilgi paylaşsanız tarihler vs
-
Alıntı:
Yahya Demir rumuzlu üyeden alıntı
ErDemir ve Delidolu tebrik ederim. keşke başvuru süreci ile ilgili detaylı bilgi paylaşsanız tarihler vs
Ben evlilikten başvurdum Ağustos 08.2016 da başvurdum,sonuç Nisan 24.2017 geldi.tam 6 buçuk ay sürdü toplam 200 gün,evlilikten başvuran arkadaşlara Evraklar ankaraya ulaştığında ayda en az bir kere veya ikikere Telefon etsinler evrak eksik olup olmadığı nedenine gelince evrak eksik ise başvurduğun yere eksik evrak için yazı yazıyorlar,başvurduğun seni hemen haberdar etmeyebilir,ankara eksik evrak için yazdık derse hemen başvurduğunuz yere gidin eksik evrak işini haledersiniz,onların haber vermesini beklerseniz işiniz uzar.Yani sonuç olarak 6 aydan sonra sonuç her an gelebilir.
-
ben genel yoldan başvurdum üstte yazmıştım tekrar yazayım. Kasımda komisyona girdim 31martta listeye dahil edildim ve hala listedeyim 26 gün oldu bakalım karar aşamasına ne zaman geçicez.
-
Alıntı:
delidolu rumuzlu üyeden alıntı
Ben evlilikten başvurdum Ağustos 08.2016 da başvurdum,sonuç Nisan 24.2017 geldi.tam 6 buçuk ay sürdü toplam 200 gün,evlilikten başvuran arkadaşlara Evraklar ankaraya ulaştığında ayda en az bir kere veya ikikere Telefon etsinler evrak eksik olup olmadığı nedenine gelince evrak eksik ise başvurduğun yere eksik evrak için yazı yazıyorlar,başvurduğun seni hemen haberdar etmeyebilir,ankara eksik evrak için yazdık derse hemen başvurduğunuz yere gidin eksik evrak işini haledersiniz,onların haber vermesini beklerseniz işiniz uzar.Yani sonuç olarak 6 aydan sonra sonuç her an gelebilir.
Düzeltme yapıyorum Ağusto.08.2016 dan Nisan 24,2017 ye kadar süren toplam 9 aydır,6 buçuk ay süren Komisyondan sonraki süreçtir.
-
Bİzde diğer arkadaşlar gibi 50 güne yakın listede bekliycez gibi bu gidişle.
-
selamlar arkadaşlar ben haziran ayında genel olarak istanbul dan başvurdum kasım da mülakata girdim sonra manisaya taşındım ilçe nüfus müdürlüğünden adres bilgilerimi güncellemenin yeterli olacağını söylediler, şu an sorgulama yaptığımda inceleme ve araştırma aşamasındadır diyor, sizce normal midir bu kadar uzaması?
-
kartal86 bu gibi bilgilerin değişmesi süreci uzatıyor bildiğim kadarıyla.Bende kasım da komisyona girdim.