Doğru tespit
Printable View
Benim arkadaş ortamındaki kıyaslamalardan gördüklerim:
Sadece Ankara ve Selçuk Hukuk'ta dersler yıllık, diğer okullarda dersler dönemlik, bu hukuk öğrencileri için en büyük dezavantaj.
Selçuk Hukuk'ta profesör sayısı 15in üzerinde, toplam akademisyen sayısı 55in üzerinde, Deu Hukuk'ta toplam profesör sayısı 4, akademisyen sayısı 30lardaydı bu senenin başında.
Selçuk Hukuk, kampüsün en güzide binasına sahip ve kampüste şu an 75binin üzerinde öğrenci eğitim görmekte. İstanbul Hukuk-un kampüsü güzel ama çok küçük, Gazi ve Marmara ve Deu'da kampüs var demeye bin şahit ister, çünkü kampüsten uzak bir hukuk fakültesi çok büyük bir dezavantaj.
İstanbul, Ankara ve İzmir'de akademisyenler aynı zamanda özel okullarda da ders verdikleri için, ders aralarında yahut boş zamanlarında odalarına öğrenci kabul etmiyorlar, sadece ders sadece ders. Konya'ya davet ettiğim arkadaşlarım, bizlerin profesörlerle bile olan samimiyeti, onların bize karşı olan ilgileri karşısında çok şaşırmış ve içerlemişlerdi. benden 10 puan yüksek alan arkadaşlarım biel keşke biz de burada okusaydık dedi.
Hukuki bir sorunumuz olduğunda, Selçuk Hukuk'ta ders hocalarımız rahatlıkla sorularımızı cevaplıyorlar, keza diğer büyük üniversitelerde bu şekilde girişimde bulunan iki arkadaşım da çok fena bir şekilde terslenmişler.
Fakültemizin öğrenci sayısı en ideal seviyede. Yani İstanbul, Marmara ve Ankara gibi binlerce öğrenciye aynı anda kucak açmıyor. 250 kişi, bir dönemde bir amfi için bence en ideali. Ben Hukuk eğitiminin nüfusu az sınıflarda yapılmasına karşıyım, ideal olanlar amfiler ancak son birkaç yılda bunun üst limitleri bayağı zorlandı. Ama bizim fakültemiz hala ideal seviyede.
Ayrıca fakültemizde ayrımcılık yok. Yani İstanbul Hukuk'taki tek çift meselesi, Deu Hukuk'taki a-b sınıfları gibi aynı niteliktekilere farkı eğitim söz konusu değil.
Unutmadan belirteyim, fakültemizde hiçbir şekilde bir siyasi yapılanma söz konusu değildir. Gazi Hukuk'ta geçen sene yaşanan olaylar hepimizin malumu. Ya da İstanbul Hukukta okuyanlar ne demek istediğimi anlıyorlardır. Bu konularda şanslı olduğumuz kanaatindeyim.
Marmara - İstanbul - Deu da okuyan arkadaşlarım Konya'ya gelip gördükten sonra bana çokça hak verdiler, ben de oraları gördüm ben de kendime hak verdim daha fazla :)
Ama her zaman en iyisi Ankara Hukuk, orası her zaman farklı, ben orada okumadım ama gittim gördüm, fark ortada. Bu arada ben Ankara'da okumuyorum, fakültemin başarısı ben başarılı olamadığım sürece bir anlam ifade etmez bunu da eklemek istiyorum, ama benim başarılı olmamı kolaylaştılabilir, unutulmaması gerektiği kanaatindeyim.
Ayrıca son iki yılda Hakimlik sınavlarında Selçuk Hukuk bu yılların verilerine göre toplamda ve genel başarıda Ankara Hukuk-un ardı sıra ikinci, istatistiklere göre bu şekilde benim orada okuyup okumamam umarım istatistikler üzerinde bir etkiye sahip değildir.
Össye yeniden girsem, bu sefer tercih listem çok daha farklı olurdu çünkü bilinçli tercih yapabilirdim galiba.
Yeni tercih listem, Ankara, Selçuk, Dicle şeklinde olurdu galiba.
Fakülteye başladıktan sonra hem en az puana sahip olması hem yaşadığım yere uzak olması sebebiyle düşük bir hukuk eğitimi verildiği zannında olduğum Dicle Hukuk, eğitim hayatım başlayınca bendeki ön yargıları yıktı, oradan mezun olan ne kadar çok kişiyle tanıştıysam gerçekten başarılı birer hukukçu olmuşlardı.
Gazi'de okuyorum.Eğitiminden çok memnunum.Kıyaslamanın yanlış olduğunu düşünüyorum.sonuçta ben diğer hukuk fakültelerinin nasıl olduğunu nerden bileyim?Ona iyi gelen bana kötü gelir!
söylenenlere de katılıyorum.15 yıllık bir fakültenin ne kadar mezunu,öğrencisi var ki bu anket sonucunda 1.,2. olsun değil mi! hangi hukuk fakültesinin iyi eğitim verdiğinin en objektif kanıtı öss'de tercih edilme sırası ve hakimlik-sacvılık sınavıdır...
ben istanbul üniversitesindeyim ve okulumu çok seviyorum.böylesi bir karşılaştırma aslında pek doğru değil bence.bizim okulumuzdaki hocalarla aramızda fazla bir samimiyet yok ama o biraz hocasına göre değişiyor.odasına gidip karşılıklı oturup gelecek planlarımızı paylaştığımız profesörlerimiz de var heybetinden ürküp hiç konuşmadığımz hocalarımız da var.eğitim aldığınız okul tabiki önemli ama iş biraz da bireyin kendisinde bitiyor.hele ki bu zamanda her yerde üniversite açılıyorken ve hukuk fakülteleri dolup taşıyorken insanın kendini geliştirmesi daha da kaçınılmaz bir hal alıyor.
tartışmasız gelenekleri tarihi eğitimi hoca kalitesi gereğince anketin sonucuna katılmakla birlikte size ankara hukuku tavsiye ediyorum
Galatasaray Hukuk'un listede dahi olmaması gerçekten çok ilginç.
ben daha görmedim.anlatılanlar içimi rahatlatıyor.göreceğiz artık :)