1- Burada kardeşiniz yok.
2-Bir gün kız babası olma ihtimaliniz çok.
Printable View
1- Burada kardeşiniz yok.
2-Bir gün kız babası olma ihtimaliniz çok.
kız arkdaşımla birlikte hakime gittik, kendi yazdığı dilekçeyi gidip hakime imzalatıp dosyamıza koydurdu.. hakimde, "zorla yaptığını söylediğin için ağır cezaya sevkettim yoksa davanıza bakardım, ama şimdide böyle birşey olmadı diye dilekçe veriyorsun,benden çıktı diğer mahkeme değerlendirir artık" demiş.. verdiği dilekçede aramızda kesinlikle cinsel ilişki olmadığını,kendisine zorla hiç bişey yapmadığımı ve sadece öpüşmekten ileriye gitmeyen yakınlaşmalarımız olduğu ve kendisinin şikayetçi olmasını gerektirecek hiç bir durumun olmadığı yazılıydı. Birde genital muayne için ifade verme gerekliliği olduğu,annesinin endişesi yüzünden olayların bu duruma geldiği ve avukatının etkisiyle o ifadeyi verdiğini v.s.. avukatıma soruyorum ağır ceza dosyaya bakıp davayı düşüredebilir,devamda edebilir dedi. Kız arkadaşımın verdiği dilekçeden sonra ortada bir suç kalmıyor diye kendimi rahatlatıyorum artık. dava devam etse bana ne derler ne sorarlar? başından beri olmadı dedim demeyede devam ediyorum. Ortada hiç bir delil de yok. üstüne üstlük kız bakire..
Ama nedendir bilmiyorum,kız arkadaşım barodan kendisine atanan avukata ilk duruşmada böle birşeyin olmadığını şikayetçi olmayacağını söylüyor,avukat hanımda sağolsun vazgeçmiycez devam edelim diyor.ilk duruşmada şikayetçiyiz davaya katılıcaz diyor. ben avukat hanımı mı taciz ettim :D buna ne oluyor ben anlamadım ki:D kız ilk duruşmada elindeki kağıdı vermek için ayaklandı,ama bu genç avukat hanım el etti bişiler etti kızı susturdu.. Şimdi Kızın verdiği bu dilekçeyi görünce ne yapacak :D bu seferde sanık beni mi taciz eti diyecek? allah bunların eline düşürmesin kimseyi. insan evladı kalmamış,adliye kapısından girdin mi bi kere artık potansiyel bir suçlusun, değilsen bile o muameleyi hukukçulardan fazlasıyla görüyosun..
Erkeklerden kendisini üstün gören ve egolarını tatmin eden dul bir anne ile avukatın elindeyim.. Son 6 aydır pskolojim bozuldu,yemeden içmeden kesildim,20 yaşındayım bana da yazık..
Merhaba benimde bu konuyla ilgili bir sorum olucak izninizle.
Ben 19 yaşındayım.Kız arkadaşım 25.05.1992 doğumlu biz evlenmek istiyoruz.Kızın ailesinin onayı var ama benim ailem onay vermiyor.bizim evlenmemiz için ne yapmamız lazım 2 senedir birlkteyiz ve çok mutluyuz.Kızı alsam ve ailesi şkayetçi olmasa bir sorun çıkarmı suç işlemiş olurmuyum?
Ailesinin mahkemeden izin alması gerekirmi ?
Gerekiyorsa bu işlem ne kadar sürer ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Şuan kız arkadaşınız yasalara göre ''küçük'' durumunda.Kız arkadaşın 25.05.2009 tarihinden itibaren 17 yaşını doldurmuş oluyor.Medeni Kanunun madde 124; ''Erkek veya kadın onyedi yaşını doldurmadıkça evlenemez.'' diyor.Dolayısıyla yukarıdaki tarihten itibaren sadece evlenme yolunuz açılıyor.Bu birincisi.
Ayrıca MK madde 11; ''Erginlik 18 yaşın doldurulmasıyla başlar.'' diyor. Kız arkadaşınız 17 yaşını doldursa bile hala ''küçük'' durumunda olduğu için yine MK.m.126'ya göre ; ''Küçük, yasal temsilcisinin izni olmadıkça evlenemez.'' Dolayısıyla kız arkadaşınız 17 yaşını doldurduktan sonra ancak yasal temsilcisinin izni oldukça evlenebilir.Bu ikincisi.
Kızın yasal temsilcisi izin verdiğine göre sorun yok.Eğer izin vermekten dönerlerse kız arkadaşın mahkemeye başvurur.MK.m.128;''Hâkim, haklı sebep olmaksızın evlenmeye izin vermeyen yasal temsilciyi dinledikten sonra, bu konuda başvuran küçüğün evlenmesine izin verebilir.'' diyor.Bu doğrultuda da hareket edebilirsiniz.Tabii yasal temsilcinin izin vermemesi haklı bir sebebe dayanmadığı takdirde mahkemeye başvurulabilir.Bu üçüncüsü.
Özetlemek gerekirse ancak 17 yaşın doldurulmasıyla evlenilebilir;fakat yasal temsilcinin izni olacak,haklı bir sebep olmaksızın izin verilmiyorsa mahkemeye başvurulabilir,evlenme izni hakime kalmıştır artık.Hakimin izin vermesi sonucu artık evlenme gerçekleştirilebilir,aksi halde suçun oluşumuna sebep olursunuz..
Not:::Evlenme engellerini(yakın hısımlık,akıl hastalığı,ayırt etme gücü,varsa önceki evlilik) saklı tutuyorum.Bunlar olduğu takdirde evlenme gerçekleştirilemez...
no_name_1 kardeşim , biraz daha sıkamaz mısın dişini? Kızı kaçıran mı var ölüm döşeğinde mi nedir?Bak güzel kardeşim, hiç aceleye gerek yok, sakın ha sakın kalkışma bile böyle bir şeye.. Ben çektim sen çekme.
Nerdeyse üzerinden 1 sene geçecek olan davamın bugün ilk duruşması vardı ve ilk defa ifade vermek için 4 ağır cezaya gittim.. burdaki avukat arkadaşlara ve hukukseverlere sıkıntılı günlerimde bana bilgi verip yardımcı oldukları için teşekkür ediyorum..
Duruşma başladı, önce bana soruldu.. herşeyi olduğu gibi anlattım!
Kız arkadaşıma gelince "aramızda kesinlikle cinsel ilişki olmadığını ve sadece annesinin korkuları yüzünden olayın bu boyutlara geldiğini,gerçekte sanıktan şikayetçi olmasını gerektirecek hiç bir durumu olmadığını,aramızda geçen bazı yakınlaşmalarında rızasıyla olduğunu ve beni sevdiğini" söyledi. verdiği ifade tamamiyle benim için olumluydu..
Annesi ise hala şikayetçi olduğunu,ve asla şikayetinden vazgeçmeyeceğini, olayın gerçekten olduğunu ve bununla ilgili delilleri olduğunu hakime söyledi.hakim dellileri göster o zaman,nerden biliyorsun dedi,annesi sustu,otur hanım dedi ve sözü kıza verdi tekrar.
Hakim esas hakkında savcıdan mutala istedi, savcı ; şüphelinin atılı suçu işlediği sabit olmadığından, mağdur ve sanık beyanları inandırıcı ve yeterli görüldüğünden,alınan doktor raporunda cinsel ilişki ve zorlama bulgusu görülmediğinden,yeterli delil elde edilemediğinden beraatini talep ediyorum gibisinden söyledi..mahkemenin kararıda bu yönde oldu.. üzerime atılı 103-1,2,4,6 ve 106-1 suçlarından BERAAT ettim :) hepinize tekrar teşekkür ediyorum..
Çok şükür:o
Cümleten geçmiş olsun:o
Adınıza çok sevindim, geçmiş olsun.
Umarım bu konu hayatta hiç bir dönem karşınıza çıkmaz, umarım bir daha böyle tatsız bir olay yaşamazsınız.
Naçizane tavsiyem, hanımkızımızdan uzak durunuz.