Re: Askeri Ceza ve CMK nun 231 nci Maddesinin 5 nci fıkrası
Değişiklik uygulamaya konulduğunda; daha önceki tarihlerde askeri ceza kanununda belirtilen ertelenemaz ve para cezasına çevrilemez suçlardan dolayı (2 yıldan az) ceza alıp cezasını çeken kimseler ceza evinde yattıkları süre hizmetten sayılmadığı için alamadıkları rütbe ve kademeyi geri alabilirlermi?
Alıntı:
zabarakus rumuzlu üyeden alıntı
Değişiklik uygulamaya konulduğunda; daha önceki tarihlerde askeri ceza kanununda belirtilen ertelenemaz ve para cezasına çevrilemez suçlardan dolayı (2 yıldan az) ceza alıp cezasını çeken kimseler ceza evinde yattıkları süre hizmetten sayılmadığı için alamadıkları rütbe ve kademeyi geri alabilirlermi?
Sanmıyorum.Geriye yürümez diye düşünürüm.
sayın yld19sm olay 2007 nin ocak ayında olmuştu yani şimdi yararlanabilirmiyim ben avukata sordum oda sizin söylediklerinizin aynını teyid etti Yargıtay temyizde bu hususu kendiliğinden göz önüne alır demişti, o halde bu yasadan yararlanmak istiyorum diye dilekçe yazmama gerek yok sanırım zaten avukatta yazmış olduğumuz temyiz dilekçesine cevabı bekle dedi sizin fikriniz ne olur bu konuda yazayımmı dilekçe yazmayayımmı lütfen bi cevap yazarsanız yani benim olay 2007 ocak ayında olmuştu usta birliğime teslim olduğum zaman olmuştu şimdiden cevabınız için çok teşekkür ederim saygılar...
« Adliyemizin emin olduğumuz yüksek gücü sayesindedir ki, Cumhuriyet, kaçınılmaz gelişimi takip edebilecek ve türlü şekil ve türdeki tecavüzlere karşı vatandaşın hukukunu ve memleketin düzenini koruyabilecektir.»
«… Anayasa da, Osmanlı İmparatorluğunun, Osmanlı Devletinin öldüğünü idrak ve ifade ve onun yerine yeni Türkiye Devleti’nin geçtiğini ilân eyleyen ve bu devletin hayatının da kayıtsız sartsız hakimiyetin milletin elinde kalmasıyla mümkün olduğunu ifade eden bir kanundur…»
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk"
Sayın yld19sm şimdi mahkeme kararında şöyle bir yanlışlık yapmış sonuç ceza 2 ay 15 gün olarak tayin edilmesi gerekirken 2 ay 25 gün şeklinde yanlış tayin edilmiş yani tahrik hükümlerine ve olayın oluş şekline göre 3/4 oranında indirim yapılmak gerekirken 1/2 oranında indirim yapmışlar zaten temyize girmemdeki bi neden de bu olmuştur.
« Adliyemizin emin olduğumuz yüksek gücü sayesindedir ki, Cumhuriyet, kaçınılmaz gelişimi takip edebilecek ve türlü şekil ve türdeki tecavüzlere karşı vatandaşın hukukunu ve memleketin düzenini koruyabilecektir.»
«… Anayasa da, Osmanlı İmparatorluğunun, Osmanlı Devletinin öldüğünü idrak ve ifade ve onun yerine yeni Türkiye Devleti’nin geçtiğini ilân eyleyen ve bu devletin hayatının da kayıtsız sartsız hakimiyetin milletin elinde kalmasıyla mümkün olduğunu ifade eden bir kanundur…»
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk"
[QUOTE=james_01;179891]sayın yld19sm olay 2007 nin ocak ayında olmuştu yani şimdi yararlanabilirmiyim ben avukata sordum oda sizin söylediklerinizin aynını teyid etti Yargıtay temyizde bu hususu kendiliğinden göz önüne alır demişti, o halde bu yasadan yararlanmak istiyorum diye dilekçe yazmama gerek yok sanırım zaten avukatta yazmış olduğumuz temyiz dilekçesine cevabı bekle dedi sizin fikriniz ne olur bu konuda yazayımmı dilekçe yazmayayımmı lütfen bi cevap yazarsanız yani benim olay 2007 ocak ayında olmuştu usta birliğime teslim olduğum zaman olmuştu şimdiden cevabınız için çok teşekkür ederim saygılar...
Dilekçeye gerek yok ama sağlam olsun diyorsan ona bir şey diyemem.Bence avukatına güven.
Merhaba Askeri AVUKAT ARIYORSANIZ..
.............................................
.............................................
YÖNETİM NOTU : Avukatlık Kanunu Reklam yasağını ihlal etmeyiniz. Aksi halde üyeliğiniz askıya alınacaktır.
Arkadaşlar Edindiğim bilgiler doğrultusunda, 2 firar olması değil önemli olan 2 firarın cezasını tek mahkemede aynı anda aldıysa ve diğer şartları HAGB için uygunsa faydalanabiliyor. Sizin Başvuru yapmanız yada başvuruyu kaçırmanız durumu gibi durumlar dışında olanlara askeri savcılık adli sicil kaydına göre reisen başvuru yapmış çoğu insana kararlar veriliyor. Kimilerinizin bu durumdan haberi yok araştırmakta bu durumda olan kişiler için çok zor. Bu yüzden size mahkemenin atadığı avukata dönerek durumunuzu takip edin. Yada şartlarınızda eski hükümlü sabıka v.s yok ise alınan ceza 20 aydan fazla değil ve tek mahkemece alınmış ise bir avukata mahkemenizin bulunduğu ilde yada işi anlayan bir avukata ücret karşılığı başvurmanızı öneriyoru. Bu konuda size en iyi barolar yardım edeceklerdir.
Ve bir not daha 1 Mart olayından sonra suş işleyenler ve firar durumda kalanlar bunlardan faydalanamayacaklar. Örnek- 3 Sene önce kaçan ve hala kaçmaya devam eden insanlar bu kapsamda değiller.(Sene Sadece örnektir)
.................................................. ...........
.................................................. ...........
Herkese Kolay Gelsin Dileklerimle...